Tærte med grønne asparges og parmesan

Kan I klare endnu en tærte mon? 🙂 Vores påskefrokost i lørdags var jo en sammenskuds-én af slagsen, og mit bidrag var dels desserten og dels denne tærte. Jeg havde nemlig hørt en lille fugl synge om, at der ville være laks, og hvad passer bedre til laks end asparges?! Okay, så langt det meste passer faktisk til laks, men I ved, hvad jeg mener! En tærte var desuden en fin måde at sørge for, at der var noget, jeg kunne spise, når nu jeg havde besluttet mig for at holde LCHF-stilen den dag (at det så er gået utroligt dårligt i dagene siden, behøver vi vist ikke at træde i!). Jeg havde jo kort forinden mødt den lækre LCHF-tærtebund, så det var et ret nemt og oplagt valg. Derudover havde jeg for et par år siden lavet en tærte med asparges og parmesan, hvilket jeg syntes at kunne huske som en ret god kombi. Ergo endte jeg på den variation igen.

Jeg lavede kun én tærte, hvilke måske faktisk var lige i overkanten, da vi vist var 16 eller deromkring. Men på den anden side er der jo altid rigeligt andre ting til sådanne arrangementer, så der var vist ingen, der gik sultne fra bordet 😉 Til normal aftensmad vil en tærte passe fint til 4-6 personer, alt afhængigt af appetit og tilbehør. Jeg vil anbefale noget fisketilbehør af en art, fx laks eller rejer, men alt kan jo i virkeligheden gå an! Jeg har jo som bekendt bragt opskriften på bunden for ikke så længe siden, men I får den lige her igen for nemhedens og overblikkets skyld! Den blev desuden ikke så våd i denne omgang, som den gjorde sidst, hvilket dels skyldtes, at jeg satte den lidt på køl, inden jeg forbagte den + at jeg forbagte den lidt længere. Alt i alt: great success!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Tærte med grønne asparges og parmesan

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

Tærtebund

  • 2 dl mandler ca. 120 g
  • 1/2 dl sesamfrø ca. 30 g
  • 1/2 dl solsikkekerner ca. 30 g
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør koldt
  • 1 æg

Fyld

  • 1 bundt grønne asparges ca. 250 g
  • 4 æg
  • 2,5 dl piskefløde
  • 50 g parmesan fintrevet
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Mal mandler, sesamfrø og solsikkekerner til fint mel. Bland – gerne i en foodprocessor – med fiberHUSK, salt og smør, og kør indtil det ligner groft sand. Tilsæt ægget, og kør indtil dejen har samlet sig.
  2. Sæt dejen på køl i ca. en halv times tid. Forvarm imens ovnen til 160º varmluft.
  3. Pres dejen ud i en smurt tærteform og forbag tærtebunden i ca. 20 minutter.
  4. Knæk imens de træede ender af aspargesene. Riv parmesanen, og pisk æg sammen med fløde, salt, peber og parmesan.
  5. Når bunden er forbagt, fordeles aspargesene heri og overhældes med æggemassen.
  6. Bages i yderligere 30-40 minutter, eller indtil toppen er fin og gylden. Lad tærten hvile i mindst 10 minutter, inden den skæres for.

Noter

Server fx med laks og/eller rejer.

Kategorier: Favoritter, Gæstemad, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Tærter, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!