Vandmelon, agurk og feta = sommerfavorit! ❤

vandmelon-agurk-feta-2

Øj, hvor er det bare et skønt vejr, vi (fortsat) har, hva’? Jeg har da vist “valgt” det perfekte år at køre staycation på! Jeg er vild med, at det er solrigt, varmt og rart – på alle punkter på nær ét enkelt. Som jeg har nævnt før, har min appetit det nemlig med at lide et ordentligt indhug, når det bliver meget varmt. Eller, nej, det er faktisk ikke helt rigtigt formuleret. Jeg er stadig sulten indimellem – dog mindre end normalt. Problemet er i virkeligheden nok snarere, at jeg ikke har lyst til mad – i hvert fald ikke særligt meget forskelligt eller spændende og især ikke at lave det. Og det kan nogle gange godt lidt spænde ben, især for sådan en som mig, der egentligt sjældent gider at spise det samme særligt ofte. Dog har jeg fundet en enkelt kombination, som jeg af uransalige årsager bare ikke bliver træt af, og det er den, jeg har tænkt mig at dele med jer i dag.

Kombinationen af vandmelon og feta – samt i dette tilfælde også agurk – er jo ikke særligt original på nogle punkter. Faktisk minder den overordentligt meget om en salat, jeg også selv tidligere har delt lige her. Det, der alligevel gør, at jeg efter en del overvejelser har besluttet mig for at skrive indlægget her er min nyeste “opdagelse”, hvis jeg kan tillade mig at kalde det det. Vandmelon, agurk og feta i sig selv er jo ikke særligt rigt på fedt, hvorfor det som et måltid alene godt kan have begrænsede mæthedsegenskaber. Derfor er jeg på det sidste begyndt at vende det med kokosolien uden smag, hvilket fungerer helt perfekt i min optik. Nu når det er varmt, er kokosolien jo alligevel flydende, så det er nemt lige at bruge et par skefulde til at højne fedtprocenten. Når olien kommer i kontakt med den kolde salat, kan den godt have tendens til at stivne lidt, men det kan jeg personligt sagtens leve med. En anden mulighed er selvfølgelig at bruge en anden olie, men jeg bryder mig personligt ikke særligt meget om smagen af fx olivenolie, som kan være særdeles overvældende i forbindelse med den meget friske og neutrale salat her, så den helt smagsløse kokosolie er det optimale for mig.

Jeg bruger både salaten som selvstændigt måltid eller som tilbehør til fx kylling som her. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg allerede har spist den, og jeg tror ikke, jeg stopper lige med det samme. Måske har/får I det på samme måde?

Har I også noget, I spiser oftere end noget andet, når det er varmt og sommer?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Vandmelon, agurk og feta

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person
1 portion eller 2 mindre

Forberedelse: 10 minutter

Samlet tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 1/2 agurk
  • 1/8 vandmelon svarer ca. til 200 g melon uden skræl
  • 100 g feta/salatost/hvid ost min favorit er den fra Puck
  • 2 spsk kokosolie uden smag mængden kan afhænge af, hvad du ellers spiser til

Sådan gør du

  1. Skær agurk og vandmelon i tern. Vend med kokosolie og drys smuldret eller ternet feta over.

vandmelon-agurk-feta-1

Kategorier: Fast food, Favoritter, Gæstemad, Grill, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Salater, Sommer, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!