“I’d rather be a little weird than all boring.”

I dag er det jo som bekendt min fødselsdag (yayayay og hurra hurra!) Og på sådanne dage er det jo fødselsdagsbarnet, der er i centrum, det ved alle og enhver. Så selv om jeg faktisk hader at være i centrum, vælger jeg nu alligevel at benytte lejligheden til, som den evige last mover og den allersidste i blogland, at hoppe med på den dér “fortæl 20 tilfældige ting om dig selv”-leg, der har floreret på både Instagram og diverse blogs det sidste stykke tid. Og det kræver jo faktisk lige lidt tid og overvejelse at finde på 20 forholdsvist interessante ting om én selv! Især for jer, der har fulgt med længe, er nogle af tingene nedenfor måske old news, men måske der alligevel er nogle af tingene, der vil være nyt – nu må vi se!

Men i hvert fald – tillykke med min fødselsdag, og her kan I lære mig lidt bedre at kende:

 

1. Jeg er 24 år gammel, har en bachelor i dansk og engelsk og arbejder som projektkoordinator i It-afdelingen på Roskilde Universitet.
Det er vist en sådan rimeligt klassisk “hvem er jeg”-agtig præsentation, ikke?

2. Jeg ELSKER mit job!
Jeg har været i min afdeling i i alt 2,5 år – før min nuværende stilling var jeg fuldtidsansat AC-medarbejder et par måneder, og før det studentermedhjælp. Min nuværende ansættelse er dog desværre kun som en halvårlig projektansættelse, og jeg gruer allerede for udgangen af marts, når jeg skal sige farvel! (selv om jeg da i mit stille sind håber på, at de kan finde på noget nyt til den tid!)

3. Fridage stresser mig.
Jeg er pludseligt blevet typen, der er vant til at lave noget hele tiden – det har jeg ellers ikke været tidligere, hvor jeg sagtens kunne bruge flere dage på at lave ingenting og alligevel ikke synes, at det var nok. Nu får jeg sådan lidt halvstress ved tanken om flere dage i streg, hvor jeg ikke har planlagt noget – hvorfor juleferien faktisk virkede temmeligt uoverskuelig! Heldigvis kom nogen og nogen andre og underholdt mig + internetter, bøger og julefilm er opfundet, og pludseligt gik tiden nærmest alt for stærkt!

5. Jeg læser meget. Som i rigtigt meget!
Jeg er nok indbegrebet af det, man kalder en bogorm og/eller læsehest. I 2012 læste jeg faktisk over 200 bøger, hvilket jo er helt ekstremt! I ’13 kom jeg “kun” op på en 120-ish stykker. Og det er ikke engang fordi jeg læser hele tiden eller noget – men jeg læser vist hurtigt, hvilket bestemt hjælper på den konto. Den gode George R. R. Martin har skrevet “A reader lives a thousand lives before he dies (…). The man who never reads lives only one.” Det er så sandt, som det er sagt skrevet!
I kan i øvrigt følge (noget af) min læsning på min bogblog her – eller på Goodreads!

6. Jeg er stort set altid den yngste.
Det her punkt er faktisk tyvstjålet fra en af de utallige andre indlæg, men det passede bare så godt, at jeg blev nødt til at hugge det! I stort set alle sammenhænge i mit liv er jeg nemlig altid den yngste. I min(e) vennegrupper, på jobbet, hele vejen op igennem min uddannelse m.m. Og det har aldrig generet mig, eftersom det jo altid har været sådan. Jeg startede vist lidt tidligt i skolen, men jeg har både været på efterskole og haft sabbatår efter gymnasiet, så det er ikke engang sådan, at jeg føler,  jeg er “gået glip af noget” eller har sprunget noget over, som andre normalt prøver. Derfor føler jeg heller ikke, at jeg har travlt ift. den dér kandidat, som jeg jo nok bliver nødt til at tage på et tidspunkt

7. Jeg gider ikke tage min kandidat.
Det her punkt kræver lidt uddybning. Det er ikke fordi, jeg ikke gider at tage en kandidat generelt – jeg gider bare ikke tage den i dansk og engelsk på RUC. Jeg har både overvejet at tage den på KU bare i engelsk, men de kræver at jeg tager et helt års ekstra supplering, hvilket jeg ikke synes er fair, når jeg i forvejen har en ret så sproglig bachelor. Herudover overvejer jeg at skifte bare dansk ud med et andet fag – evt. datalogi (se punkt 11). Men som det er nu, ved jeg faktisk ikke, hvad det ender med. Og jeg gider ikke at starte på noget, før jeg er sikker på, at det er det, jeg vil!

8. Jeg ville ønske, jeg var bedre til fransk.
Jeg havde fransk i gymnasiet og boede derefter et halvt år i Bruxelles, så jeg kan egentligt sproget sådan ok – til husbehov. Men jeg ville ønske, at jeg kunne det bedre! Det er desværre bare ikke noget, der er så nemt at holde ved lige, synes jeg.
Je m’appelle Xenia et aujourd’hui, c’est mon anniversaire! (nææh, helt uden google translate og alt muligt! Og hvis det er forkert, må I gerne rette – jeg bliver kun meget lidt flov ;P)

9. Jeg er en doven stræber.
I hele min uddannelse og i mange andre sammenhænge har jeg altid fået gode resultater – og blevet skuffet, hvis jeg har fået “middel” karakterer eller andet. Men det er faktisk ikke fordi, jeg har gjort særligt meget for det, hvilket jo er en vildt irriterende evne at have (for andre, forstås). Jeg selv har egentligt været ganske tilfreds med det 😉

10. Jeg kan ikke tåle gluten – men nogle gange er mavepinen dét værd.
Det står efterhånden soleklart, at det dér gluten bare ikke er noget, min mave synes om. Derfor undgår jeg det jo naturligvis størstedelen af tiden. Men nogle gange er den efterfølgende mavepine og tømmermændsagtige andendag alligevel dét værd, så jeg vælger at spise (eller drikke) noget glutenholdigtvel vidende at det får konsekvenser. I princippet er det vel ligesom, når man drikker alkohol – vel vidende at man måske får rigtige tømmermænd dagen efter?

11. Jeg er humanist – men arbejder i en it-afdeling!
Efterhånden er vi endt på, at jeg må være “humanist med it-flair” – for uden at generalisere, kan vi nok ikke kan komme udenom, at det i hvert fald har været de færreste af mine medstuderende, der har været superskarpe på it-området. Alligevel er det faktisk det felt, jeg arbejder i lige nu – og jeg bestræber mig på så vidt muligt at blive i denne verden, hvis det kan lade sig gøre! Jeg kan efterhånden rigtigt meget it – men jeg har altså faktisk ikke papir på noget af det, hvilket jo sådan set er lidt en skam…

12. Jeg er faktisk OK musikalsk.
I gymnasiet spillede jeg både guitar, klaver/keyboard og jeg sang. I princippet gør jeg det stadig, men der går desværre så langt mellem mine øvegange, at jeg ikke synes, at jeg kan stå inde for at sige det længere 😉 En sjælden gang kommer lysten, og jeg spiller dagligt i en periode. Men så er der lige en god bog eller noget andet sjovere, der tager tiden i stedet. Sådan er det nok bare med hobbyer, tænker jeg 😉

13. Jeg hader at læse til eksamen og er den værste overspringshandler.
Måske i forlængelse af punkt 9? I alle mine eksamensperioder/læseferier har jeg altid fundet én ting, som jeg så bare har lavet konstant frem for det, jeg reelt burde – nemlig at læse til eksamen. Jeg nævner i flæng: hækling, papirklip, guitar, læsning, seriesening mv. Jeg er virkeligt uforbederlig på det punkt! Og det “værste” er jo så, at jeg netop har fået gode resultater alligevel, hvilket jo ikke ligefrem motiverer til at gøre det bedre næste gang. Undskyld, alle I der læser eksamen lige nu – jeg ved, jeg er nederen!

14. Jeg skriver og blogger, som jeg taler.
Som i: Nogle gange lidt for begejstret og overstrømmende og med lidt for mange udråbstegn og smileyer, selv om jeg faktisk forsøger ihærdigt på at tone det lidt ned. Men som jeg også nævnte her, er jeg vist bare et begejstret menneske, og det kan altså kun skrues ned til et vist punkt!

15. Jeg hader at træne.
– men jeg gør det alligevel – til tider. Jeg har aldrig oplevet den der følelse af ligefrem at glæde sig til at skulle til træning – jeg er oftest ret vild med følelsen bagefter, men det jo noget helt andet. Til gengæld kan jeg godt glæde mig til at cykle på job om morgenen eller gå en tur – især når det er godt vejr. Så lige for tiden er det først og fremmest den slags aktivitet, jeg gør mig i 🙂

16. Jeg er grammatiknørd.
Måske min uddannelse allerede lidt afslører det, og så alligevel ikke, for engelsk og dansk er jo i princippet mange ting. Jeg har dog begge steder valgt de sproglige og grammatiske linjer til og de litterære fra – hvilket faktisk nok er lidt i modstrid med punkt nr. 5, men lad det nu ligge. Jeg foretrækker nok bare at læse bøger frem for at analysere dem m.m. 😉 Men det sproglige – dét elsker jeg. Og jeg er nok også ret skarp i det, hvis jeg selv skal sige det! Og nej, jeg retter ikke på folk uopfordret! Kun hvis de selv spørger ;P

17. Jeg hader at være i centrum!
Introvert og alt det dér, I ved. Men det er netop derfor, hele internetverdenen er så freaking fantastisk, fordi man kan være sig selv (og nogle gange i centrum som fx på en blog med ufatteligt mange læsere, ahem…) helt uden at føle sig (særligt) udsat! Jeg elsker det!

18. Jeg er (lidt for) god til at huske sangtekster.
Faktisk så god, at jeg ofte kan en sang efter blot at have hørt den et par gange. Og det kan faktisk godt være en ulempe, hvis man i forvejen har en tendens til at synge med på alt – uanset om det er godt eller ej, selv om det dog oftere sker, når det er godt. Jeg tror efterhånden mine kontorbuddies på job er ved at være lidt trætte af mig, haha! Og min nabo, når jeg er i bad!

19. Jeg er en lang en – og åbenbart højere end jeg blogger!
Aah-hva’? Jo, jeg er et højt menneske. Hele 182 cm – og åbenbart er det en del højere, end hvad jeg virker til på bloggen og mit profilbillede – for hver gang jeg møder folk fra internettet sådan IRL, er en af de første ting, de siger, altid, at jeg er meget højere, end de forventede. Så åbenbart blogger jeg som en, der er lavere, end jeg er! 😀

20. Jeg er crazy fangirl!
Måske ikke den største overraskelse jf. at være let til begejstring, men jeg har svagt obsessive tendenser, som af og til godt kan tage lidt overhånd. Stort set alle (litterære og film-) “fandoms” har jeg været med på i en eller anden grad – men så er det så heller ikke værre, end det lyder, for selv om jeg bliver fan med stort F, er jeg altså ikke typen, der skriger i biografer, stalker de kendte eller andet. Jeg kan bare virkeligt, virkeligt, virkeligt godt lide de pågældende ting! Hunger Games fx elsker jeg! Og i efteråret læste jeg bøgerne for tredje gang, hvorefter jeg så Catching Fire (anden film i serien for de uindviede). Og i eftermiddag skal jeg se filmen igen! Én gang er bare overhoooovedet ikke nok, når noget er rigtigt, rigtigt godt! (og så ææælsker jeg i øvrigt Jennifer Lawrence!).

 

Nåmmen, det var mig i 20 punkter og ét langt blogindlæg! Fortæl mig gerne noget om jer til gengæld? Eller måske vi har nogle ting til fælles? 😀

 


32 comments

 1. Lisbeth Andersen

  Spændende læsning. Jeg har tilladt mig at add’e dig på Goodreads 🙂 håber vi kan inspirere hinanden

  1. Helt i orden – hyggeligt at du syntes om indlægget 🙂

 2. Kære Xenia,
  STORT TILLYKKE med dagen! Håber, du kommer til at nyde den uden for centrum i selskab med Hunger Games? Altså lige præcis sådan, som du ønsker dig din dag skal være. 24 år er jo ingen alder, men fejres det skal den da.
  Jeg ville rigtig gerne kunne skrive pkt. 2 og 5 på min liste, men i stedet er det pkt. 17, som vi har tilfælles 😉
  Tillykke-knus må du have til gode til d. 17.
  KH
  – frk. sveske

  1. Mange tak, søde Sveske! Jeg havde en skøn dag, lige som jeg allerbedst kunne have ønsket!
   Pkt. 17 er nu heller ikke nødvendigvis at kimse ad – når først man har anerkendt, at det nu engang bare er sådan tingene er 😉
   Jeg glæder mig til at møde – dig sådan IRL, du ved!
   ~Xenia

 3. Waayyy, tillykke med dagen og dejligt at lære dig bedre at kende! Punkt 20 skal vi tale om når vi ses. Jeg ELSKER Hunger Games og har lyst til at gifte mig med Jennifer Lawrence! Håber, du får en skøn dag!

  PS: Hvorfor er alle madbloggere så unge? Jeg er jo en dinosaurus i det her selskab?!

  1. Tak!
   J-Law er ah-maaazing! Jeg kan aldrig helt bestemme, om jeg helst vil være hende, have hende som bedste veninde eller føde hendes børn, haha!
   P.s. Aaarh, 36 (right?) er da heller ingenting. Du falder da meget godt ind i madbloggergruppen, sådan som jeg lige ser det! 😀

 4. Tillykke tillykke. Håber du får en rigtig god fødselsdag!

  Sjovt at læse det her indlæg. Jeg er forholdsvis ny læser (som I ca ½ år) og må indrømme at mange af tingene så jeg ikke lige komme;-)

  Men det viser sig så også at vi deler flere. Fx. det der med at læse. Efter jeg har fået barn er dte klart gået ud over læsetiden, men før det lå jeg mellem 150 – 220 bøger om året. Nu hedder det vist nærmere mellem 100 og 150. Hvis jeg er begejstret – det gælder bade littertur, film og serier – tager jeg det gerne igen og igen. Der er mange af mine bøger jeg har læst 5-6 gange – og mange jeg ikke kommer til at læse mere end 1!
  Jeg har læst Litteraturvidenskab på uni., men konstatrede hurtigt at jeg ikek gad det der med at analysere og tolke på alt. Det ødelagde læseoplevelsen for mig. Det tog 4 år for mig at indse, men så skiftede jeg uddannelse (til statskundskab).
  Folk har altid hadet mig for at kunne gå til ekesamen uden at hav elæst pensum og få rigtig gode karakterer alligevel. På statskundskab var der nogle fra klassen der overværede en af min eeksaminer. De sagde bagefter at det var uretfærdigt, at jeg kunne gå til eksamen og klare mig så godt når jeg jo ikke lavede noget til dagligt! Hallo, måske skulle de overveje hvad en universitetsuddannelse er! Men det har også givet problemer for jeg har svært ved at tage mig sammen når der en sjælden gang imellem er noget jeg virkelig bliver nødt til at sætte mig ned og boge på!

  Men jeg elsker fridage (det er dog noget der er kommet efter mand og barn gjorde deres indtog. En fridag helt for mig selv – love it). Jeg er på ingen måde musikalsk (andet end at jeg elsker musik)
  Jeg har det også dårligt med gluten – det får mig dog ikke til at holde mig fra det! Jeg er på ingen made høj – nok mindre end mange tror – jeg er udpræget ekstrovert og meget langt fra at være en grammatiknørd (selvom jeg dog er ret hysterisk ift retstavning – især sammensatte ord)!

  Endnu engang – du må have en fantastisk fødselsdag!

  1. Mange tak 🙂
   Nej, det er sjovt – selv om jeg ikke synes, jeg ligefrem skjuler ting i mine indlæg, er det jo trods alt stadig kun en bestemt del man som blogger skriver mest om – nemlig maden. Så jeg synes også selv altid, det er meget hyggeligt at lære andre ting om dem, man følger, at kende!
   Skægt hvor mange punkter vi ligner hinanden på – til trods for de områder, hvor vi så alligevel er modsatte 😀

 5. Tillykke med fødselsdagen

 6. Fantastisk indlæg! Jeg kan trøste dig med, at du absolut ikke er den sidste til, at komme med sådan et indlæg – jeg arbejder stadig på mit 😀
  Hav en rigtig god fødselsdag. 🙂

  1. Tak, Mette – herligt, at du synes om det 🙂 Men ja, det kræver altså også lidt forarbejde! 😀
   Og mange tak – jeg havde en ultrarar dag!

 7. Tillykke med fødselsdagen, Xenia! Damn, 182cm! At dømme ud fra de billeder jeg har set af dig, ville jeg også skyde dig lavere 🙂 Sjovt sådan noget!
  KH
  Anne

  1. Mange tak, Anne! Og lige præcist! Af en eller anden grund ligner mit profilbillede en, der er lavere – jeg har endnu ikke besluttet, om det er godt eller dårligt ;P
   ~Xenia

 8. Et kæmpe stort tillykke med din fødselsdag 🙂 hurra, hurra.
  Tak for sjov læsning. Det er altid skægt at lære lidt mere om personen bag bloggen.
  Fødselsdags hilsner fra Sofie

  1. Tak Sofie – og dejligt, at du syntes om indlægget 😀

 9. Jeg havde nok aldrig gættet på at du var introvert. Men det er nu dejligt at vide, at jeg ikke er den eneste. Jeg har nemlig ikke mødt nogen, eller stødt på blogs hvor de har fortalt at de er introverte.

  På profilbillede ligner du en på 20 🙂 Tillykke med fødselsdagen

  1. Jeg skjuler det nok meget godt her bag skærmen så 😉 Faktisk tror jeg egentligt, at der er flere introverte bloggere end man måske lige tror – netop fordi det er en optimal måde at formidle sig på uden at behøve at være “på” 🙂
   Og tak! 😀

 10. Tillykke med dagen

 11. Næh vidste slet ikke, at du arbejder på RUC. Det er det jeg tog min uddannelse 🙂

  1. Jowjow, det gør jeg skam – og jeg er ret vild med det 😉

 12. Forsinket tillykke med fødselsdagen, Xenia 🙂

  1. Jeg eeelsker virkelig din blog. Det er altid en af se første jeg besøger, når jeg skal have inspiration til aftensmaden og jeg finder altid noget 😀

  2. Jeg har også altid været den yngste på alle uddannelser og jobs :p man vænner sig vel til det..

  1. Tak Patricia 🙂
   Og MANGE tak for de pæne ord 😀

 13. Tillykke tillykke 😀

 14. Forsinket tillykke! Jeg elsker sådanne indlæg 😀

  Det det med at være sprognørd, at læse og at være introvert passer meget godt på mig også. Bortset fra at jeg retter på folk – også uopfordret. Og jeg får nervøse trækninger af stavefejl (;

  1. Tak, Maria 🙂
   Jeg får bestemt også nervøse trækninger af (for mange) stavefejl – i hvert fald/især de mere grelle af slagsen! 😀

 15. Kæmpe tillykke med fødselsdagen, sådan bagud, you know! Håber, du havde en pragtfuld dag?! 🙂

  Hvor er det dejligt at læse/lære lidt om dig. Man følger jo med på sidelinjen, og alligevel er der mange ting der kommer bag på en.. 😉 Pønser selv på at smække sådan et indlæg sammen – jeg er last last last mover – men ved ikke, om det bare bliver ved tanken? Nu må vi se.. 😉

  Og der er en del punkter, hvor jeg genkender mig selv. Bortset fra det med grammatik! Jeg kunne ikke sætte et korrekt komma, om det så gjaldt mit liv! 😛

  Og så er jeg jo igang med kandidaten på mit studie.. Hvilket betyder, at jeg stort ikke får læst andet end studierelevante bøger. Altså… så orker jeg ligesom ikke læse mere end det. Men til gengæld lytter jeg til lydbøger – en god måde at fordrive pendlertiden! 😉

  Og jeg er også tosset med Jennifer Lawrence! Hun er bare for skøn! Men jeg ville nok hellere føde Michael Fassbenders børn.. ;P

  1. Mange tak – sådan bagud 😉 Jeg havde en skønherlig dag med rar dag på job, bio og ultralækker thaimad – samt gode gaver 🙂
   Jeg synes helt sikkert, du skal lave et lignende indlæg også – jeg elsker altid at lære mine internetvenner lidt bedre at kende – selv om jeg nu indrømmer, at det var lidt omstændigt at finde så mange ting 😀
   Jeg gruer også for, når/hvis jeg går i gang med at studere igen, og hvad der så sker med min læselyst :O Lydbøger er jeg til gengæld aldrig rigtigt kommet i gang med, selv om jeg har overvejet det flere gange til mine gåture…Kan du anbefale nogle, der især er gode som lydbog?
   J-Law er absolut fantastisk! Meeen Fassbender er nu heller ikke at kimse ad, selv om jeg ikke har helt det samme obsessive fan-forhold til ham 😉
   Og så synes jeg i øvrigt, du klarer de der kommaer ganske fortræffeligt! 😀

 16. Hej Xenia,

  Forsinket tillykke, jeg har holdt lidt ferie i januar og var ved at catche op på mine yndlingsblogs da jeg faldt over dit indlæg 🙂

  Det kan godt være det lyder lidt sjovt, men i forhold til kandidat, har du overvejet IT Universitetet? Jeg er næsten færdig der ude og har simpelthen elsket de muligheder der er! Jeg læser digital design og kommunikation, og synes det er en super god blanding af forståelsen fra humaniore i forhold til design og kommunikation, men også it praktiske kundskaber ift at lave hjemmesider 🙂 det kunne være det var noget for dig? Eller en af de andre uddannelser ‘vi’ har 😉

  Jeg er forresten vild med at vi lyder til at have flere ting til fælles i forhold til din liste 😉

  1. Mange tak, Cathrine 😀
   Ja, det er altid skægt at opdage, at man har ting til fælles med folk, man i realiteten slet ikke “kender” 😛
   ITU har jeg faktisk også kigget på – men sådan som jeg lige umiddelbart kunne se i sin tid, ville jeg være en del mindre kvalificeret til at hoppe direkte på en kandidat der – jeg har jo ikke papir på nogle af mine it-kundskaber desværre, og jeg skal ikke kunne sige mig fri for gerne at ville kunne tage kandidaten på så kort tid som muligt inden for nogle fag, der interesserer mig også 😀 Men jeg skal da bestemt give det et ekstra kig, bare for at være sikker – tak for tippet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *