Opskrifter

Mine favoritter

aeblekage3

Æblekage med pekanknas

Såeh, er der ikke nogen, der en dag sætter sig ned og forklarer mig, hvad forskellen reelt er på en kage og en tærte? Umiddelbart tænker jeg, at en kage er af den mere bløde variant, mens en tærte har en tærtebund a la mørdej el.lign. Så langt så godt, ikke? Men hvad så, når...
Læs mere
aeggemælk

Æggemælk i to (kaffefri) versioner

Okay, jeg indrømmer blankt, at den dér berømte og berygtede æggemælk altså længe har virket lidt for sær for mig. Men samtidig har jeg bare været virkeligt fascineret af idéen. Jeg synes, jeg gør, hvad jeg kan, men ofte tror jeg alligevel bare ikke, at jeg får helt fedt nok. Og dér syntes jeg især,...
Læs mere
baconaerter-2

Baconærter, ovnbagt spidskål og stavblender-bearnaise (+hakkebøffer)

Ofte når jeg får en ny livret – eller genopdager en gammel – har jeg en tendens til at gå lidt i selvsving og spise den ene ting lidt for ofte i tiden derefter. Det skete for nyligt, da jeg første gang prøvede baconærterne her. De er inspireret fra denne facebookside, som jeg flere gange...
Læs mere
Bagte æbler med kanel og skyr, færdig

Bagte æbler med kanel og skyr

Det er vist efterhånden ret lang tid siden, jeg lovede en af jer læsere at bringe opskriften fremgangsmåden på de bagte æbler, jeg af og til laver – og spiser med velbehag. Men nu kom jeg endelig i tanker om det på et tidspunkt, hvor jeg rent faktisk kunne sætte mig og lave indlægget med...
Læs mere
Flere opskrifter

Lchf opskrifter

sojaand1

Andebryst og grøntsager med sesam, soja og sirup

Okay, allerede nu bliver jeg faktisk nødt til at krybe til korset og indrømme, at jeg har løjet for jer. Ja, undskyld, jeg håber, I kan tilgive mig. Men kødet på billederne er faktisk ikke and, selv om jeg skriver det – det er gås. Det opdagede jeg dog også først selv, da jeg skulle...
Læs mere
appelsinkager-2

Appelsinkage(r) med mascarponecreme

Først og fremmest: Glædelig jul! Håber I havde en fantastisk juleaften i går og ikke er helt forædte (stadig)! 😀 Nu bekræfter jeg jo nok endnu en gang, at jeg er en meget lidt gennemtænkt blogger, idet jeg vælger at blogge her på 1. juledag, hvor der nok er rundt regnet ingen, der sidder og...
Læs mere
Asiatisk bønnesalat med sesam

Asiatisk bønnesalat med sesam

Nogle dage har jeg utroligt nemt ved at finde på aftensmadsideer. Andre dage er det en lidt mere problematisk affære. Det kender vi sikkert allesammen! Selv om jeg følger virkeligt mange blogs og ofte gemmer opskrifter, som har jeg lyst til at prøve, er det alligevel ikke altid, der lige er noget der frister. Mit problem...
Læs mere
Asiatisk kyllingesalat 1

Asiatisk kyllingesalat

Fra søndagens kylling var jeg så heldig, at der var en god portion kyllingekød tilbage. Det er altid dejligt med nemme rester, der hurtigt kan blive til en ny ret. For at holde det lidt i den lette ende, endte valget på en asiatisk kyllingesalat, som blev utroligt lækker. Jeg er generelt ret vild med...
Læs mere
Flere opskrifter

Morgenmad

Quinoagrød

Alternativ julegrød på quinoa

I dag er det den 1. december og dermed er julemåneden officielt startet. Ganske vist tyvstartede jeg en smule i går med juleoppyntning, julemusik og julegrød. Og især sidstnævnte vil jeg meget gerne dele med jer. For et par uger siden var jeg så heldig at få den bedste pakke længe. Faktisk var den så...
Læs mere
Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

  I går havde vi hjemmeskrivedag, hvorfor jeg tænkte, at jeg ville gribe chancen og lave lidt lækkert morgenmad. Jeg havde dog hverken noget brød eller noget gær, så jeg besluttede mig i stedet for at lave amerikanske pandekager. Lækkert! Og faktisk på nogle punkter nemmere at lave end deres tynde fætter 😉 Opskriften jeg...
Læs mere
aeggemælk

Æggemælk i to (kaffefri) versioner

Okay, jeg indrømmer blankt, at den dér berømte og berygtede æggemælk altså længe har virket lidt for sær for mig. Men samtidig har jeg bare været virkeligt fascineret af idéen. Jeg synes, jeg gør, hvad jeg kan, men ofte tror jeg alligevel bare ikke, at jeg får helt fedt nok. Og dér syntes jeg især,...
Læs mere
Bagte æbler med kanel og skyr, færdig

Bagte æbler med kanel og skyr

Det er vist efterhånden ret lang tid siden, jeg lovede en af jer læsere at bringe opskriften fremgangsmåden på de bagte æbler, jeg af og til laver – og spiser med velbehag. Men nu kom jeg endelig i tanker om det på et tidspunkt, hvor jeg rent faktisk kunne sætte mig og lave indlægget med...
Læs mere
Flere opskrifter

Frokost

IMG_1011

Åben clubsandwich med langtidsstegte tomater

  I tirsdags fandt jeg på, at jeg ville lave en clubsandwich til aften. Der er nemlig sket noget i mit liv! Jeg har lært at kunne lide bacon – altså kun af den helt sprødstegte og salte slags (ikke noget slaske-flæsk her!), men det er alligevel noget af en bedrift – for mig altså....
Læs mere
Asiatisk bønnesalat med sesam

Asiatisk bønnesalat med sesam

Nogle dage har jeg utroligt nemt ved at finde på aftensmadsideer. Andre dage er det en lidt mere problematisk affære. Det kender vi sikkert allesammen! Selv om jeg følger virkeligt mange blogs og ofte gemmer opskrifter, som har jeg lyst til at prøve, er det alligevel ikke altid, der lige er noget der frister. Mit problem...
Læs mere
Asiatisk kyllingesalat 1

Asiatisk kyllingesalat

Fra søndagens kylling var jeg så heldig, at der var en god portion kyllingekød tilbage. Det er altid dejligt med nemme rester, der hurtigt kan blive til en ny ret. For at holde det lidt i den lette ende, endte valget på en asiatisk kyllingesalat, som blev utroligt lækker. Jeg er generelt ret vild med...
Læs mere
Frisk og cremet avocadopasta med rejer og gulerod

Avocadopasta med rejer og gulerod

For et par måneder siden, var denne avocado-pasta-citron-kompi meget populær i blogland – især på nogle af de amerikanske blogs, fx her. I starten faldt jeg ikke umiddelbart for ideen, må jeg indrømme – mest fordi pasta og avocado alene virkede lidt som et halvt måltid i mine øjne. Men da jeg pludselig havde en...
Læs mere
Flere opskrifter

Forretter

IMG_3641

Ærtepandekager med skyr og rejer

For omkring en uges tid siden, var jeg så heldig at modtage en pakke blandede produkter fra Thise Mejeri. Heri var der blandt andet flere forskellige oste (hvoraf nogle kræver lidt overvindelse fra min side, da jeg jo ikke er den største ostefan ), nogle lækre små bægre med skyr med skov- og tranebærsmag, som...
Læs mere
Bagte grønne asparges med pocherede æg og parmesan

Bagte grønne asparges med pocherede æg og parmesan

Hvis jeg skal være ærlig, er pocherede æg endnu en af de dér ting, som jeg altid nok har været lidt bange for. Men i fredags (troede jeg) havde jeg nogle grønne asparges som skulle bruges, så jeg besluttede mig for, at få overvundet den frygt og pochere et par æg til en bunke asparges...
Læs mere
blomkaal-rustikpesto-1

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde...
Læs mere
IMG_1026

Bruschetta med langtidsstegte tomater og frisk mozzarella

Valentine’s Day Tema 2: Ren kærlighed Lad os sætte stemningen for dig: Der er ild i pejsen, vinen er trukket op, og fra pladespilleren strømmer Barry Whites sexede toner. I stearinlysenes skær er bordet dækket til to. Det er nu, du slår benene væk under ”that special someone” med denne tre-retters kærlighedsmenu, bogstavelig talt sammensat...
Læs mere
Flere opskrifter

Hovedretter med fjerkræ

IMG_1011

Åben clubsandwich med langtidsstegte tomater

  I tirsdags fandt jeg på, at jeg ville lave en clubsandwich til aften. Der er nemlig sket noget i mit liv! Jeg har lært at kunne lide bacon – altså kun af den helt sprødstegte og salte slags (ikke noget slaske-flæsk her!), men det er alligevel noget af en bedrift – for mig altså....
Læs mere
sojaand1

Andebryst og grøntsager med sesam, soja og sirup

Okay, allerede nu bliver jeg faktisk nødt til at krybe til korset og indrømme, at jeg har løjet for jer. Ja, undskyld, jeg håber, I kan tilgive mig. Men kødet på billederne er faktisk ikke and, selv om jeg skriver det – det er gås. Det opdagede jeg dog også først selv, da jeg skulle...
Læs mere
IMG_9801

Andesteg med brunkartofler, rødkål, grønkålssalat med æble og granatæblekerner samt andesauce

Som nævnt, bestod den sidste del af adventshyggen i søndags af en andesteg med hele moletjavsen. Egentlig havde jeg bare tænkt at lave det til min mor, min bror og mig selv, men i sidste øjeblik inviterede vi alligevel min morbror, min kusine og min fætter – min tante skulle arbejde. Men så rakte anden...
Læs mere
Arroz con Pollo

Arroz con Pollo

  Hvordan har I det med peberfrugter? Elsker I dem lige så højt, som jeg gør? Det gør jeg nemlig. Elsker dem, altså. Langt det meste af tiden spiser jeg nok én hel peberfrugt om dagen. Men (med som med så mange andre ting) er jeg lidt sær. Jeg kan nemlig kun lide de lange...
Læs mere
Flere opskrifter

Hovedretter med kød

bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer4

Bacon-asparges, bøf og hvidløgssmør

Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har fortalt om mit lidt underlige forhold til (okse)kød? Og jeg er heller ikke sikker på, at jeg stadig kan huske alle mine argumenter og forklaringer, men for en håndfuld år siden besluttede jeg mig i hvert fald for at blive vegetar. Før det havde jeg spist...
Læs mere
baconaerter-2

Baconærter, ovnbagt spidskål og stavblender-bearnaise (+hakkebøffer)

Ofte når jeg får en ny livret – eller genopdager en gammel – har jeg en tendens til at gå lidt i selvsving og spise den ene ting lidt for ofte i tiden derefter. Det skete for nyligt, da jeg første gang prøvede baconærterne her. De er inspireret fra denne facebookside, som jeg flere gange...
Læs mere
Bagte kartofler med skinke, hytteost og grønne bønner

Bagte kartofler med skinke, hytteost og grønne bønner

Det her er en virkeligt enkel ret, men samtidigt meget lækker – i hvert fald efter mine smagsløg. Jeg laver den med jævne mellemrum, da den er billig og samtidigt er en rigtigt god sammensætning af de forskellige ingredienser. Derudover er det jo også ret sundt, da der er nogenlunde den rette sammensætning af kulhydrat...
Læs mere
LCHF-båndpasta med peberfrugtsauce og chorizo

Båndpasta med peberfrugtsauce og chorizo

Kender I de dage, hvor man bare virkeligt, virkeligt, virkeligt har lyst til junk? Altså vi snakker en god omgang sprøde pomfritter, godt med salatmayo og måske en grillkylling eller noget pizza? De dage, hvor det bare føles som om, det er det eneste, der vil du? Hvor man nærmest kan smage det lækre saltede...
Læs mere
Flere opskrifter

Hovedretter med fisk og skaldyr

Frisk og cremet avocadopasta med rejer og gulerod

Avocadopasta med rejer og gulerod

For et par måneder siden, var denne avocado-pasta-citron-kompi meget populær i blogland – især på nogle af de amerikanske blogs, fx her. I starten faldt jeg ikke umiddelbart for ideen, må jeg indrømme – mest fordi pasta og avocado alene virkede lidt som et halvt måltid i mine øjne. Men da jeg pludselig havde en...
Læs mere
Æggewrap med flødeost, laks og avocado

Æggewrap med flødeost, laks og avocado

I forlængelse af snakken om nem hverdagsmad den anden dag, kommer her en ny favorit for mig på de dage, hvor man enten ikke har fået planlagt noget eller absolut ikke gider lave mad. Jeg lavede det første gang i den forgangne uge i et sjældent tilfælde af disciplin og modstandskraft over for en ellers...
Læs mere
IMG_3641

Ærtepandekager med skyr og rejer

For omkring en uges tid siden, var jeg så heldig at modtage en pakke blandede produkter fra Thise Mejeri. Heri var der blandt andet flere forskellige oste (hvoraf nogle kræver lidt overvindelse fra min side, da jeg jo ikke er den største ostefan ), nogle lækre små bægre med skyr med skov- og tranebærsmag, som...
Læs mere
Bagt fisk med savoykål og krydret flødesovs

Bagt fisk med savoykål og krydret flødesovs

Det sidste stykke tid har jeg haft en ret uforklarlig lyst til fisk. Hele tiden! (og nej, jeg er altså ikke gravid ;D) Men jeg tror jo på at spise det, man har lyst til – i hvert fald sådan inden for rimelighedens grænser, ikke, så i sidste uge blev det til endnu en ret...
Læs mere
Flere opskrifter

Vegetariske hovedretter

Quinoagrød

Alternativ julegrød på quinoa

I dag er det den 1. december og dermed er julemåneden officielt startet. Ganske vist tyvstartede jeg en smule i går med juleoppyntning, julemusik og julegrød. Og især sidstnævnte vil jeg meget gerne dele med jer. For et par uger siden var jeg så heldig at få den bedste pakke længe. Faktisk var den så...
Læs mere
DSC03010-1024x768

Aspargestærte med parmesan

Nu hvor det var så godt vejr i weekenden og i går, fik jeg lyst til at begynde på noget lidt mere forårs/sommeragtigt mad. Desværre var det så ret skidt vejr i dag, men det ændrer ikke på, at denne tærte er god. Den er fra Spis Bedre 2/11. Dog vil jeg nok næste gang...
Læs mere
aertehummus-0

Ærtehummus

For nylig så jeg denne hummus hos TrineCecilie, som dog normalt ikke har opskrifter, men hendes søster gæsteblogger vist nok lige for tiden. Under alle omstændigheder synes jeg den dér ærtehummus lød ret så lækker, så den gemte jeg straks i mit Evernote. Jeg brugte dog den originale opskrift fra TV2, da jeg selv lavede...
Læs mere
IMG_2568

Bagt falafel i pita med coleslaw

I går lavede jeg falafler, men i stedet for at stege dem på panden i rigelige mængder olie, som man normalt gør, valgte jeg at bage dem. Har du nogensinde prøvet at bage falafler? Nej? Så skal jeg fortælle dig, hvorfor du absolut må prøve det næste gang: Det er fantastisk! Ganske enkelt. Og nu...
Læs mere
Flere opskrifter

Supper

Ærtesuppe

Ærtesuppe med bacon og creme fraiche

Når man er syg, er rygende varm suppe en nødvendighed – ja, nærmest en menneskeret! Det ved alle og enhver, er jeg sikker på. Og i denne uge har jeg været syg, ergo: Jeg lavede suppe. Når man er syg, er det dog samtidig lidt af et projekt at skulle ud og købe ind, så...
Læs mere
IMG_4154

Bagt tomatsuppe

Vi kan vist efterhånden godt blive enige om, at det nu officielt er efterår desværre. Og efterår betyder suppe! I hvert fald for mig. Så i går lavede jeg mig sæsonens første portion. Nu lyder det ganske vist som om, jeg har været god og først lavet suppe nu pga. sæsonen, men i virkeligheden er...
Læs mere
Blomkålssuppe med hvidløgsstegte kantareller og bacon

Blomkålssuppe med hvidløgsstegte kantareller og bacon

Kender I det, når man ind imellem bliver tvunget til at skulle sætte ord på, hvad man rent faktisk er god til? Det kan jo fx, sådan rent hypotetisk, ske i forbindelse med, at man mister sit job og derfor skal til at skrive jobansøgninger. Altså sådan hypotetisk set, ikke. Nå men i dag gik...
Læs mere
IMG_8633

Blomkålssuppe med rejer

Eftersom jeg var til hyggemiddag med min projektgruppe onsdag og i går var i Metro med min mor og bror og derfor kom sent hjem, havde jeg brug for noget aftensmad tirsdag, som enten kunne laves til bare én portion eller som kunne spises til frokost dagen efter. Jeg besluttede at det skulle være noget...
Læs mere
Flere opskrifter

Tærter

DSC03010-1024x768

Aspargestærte med parmesan

Nu hvor det var så godt vejr i weekenden og i går, fik jeg lyst til at begynde på noget lidt mere forårs/sommeragtigt mad. Desværre var det så ret skidt vejr i dag, men det ændrer ikke på, at denne tærte er god. Den er fra Spis Bedre 2/11. Dog vil jeg nok næste gang...
Læs mere
Broccolitærte med bacon og feta med LCHF-tærtebund

Broccolitærte med bacon og feta

Der er både fordele og ulemper ved at få størstedelen af sin inspiration i køkkenet fra diverse blogs. En af de største fordele er naturligvis, at der er uendeligt mange blogs og derfor lige så mange mulige inspirationskilder – man løber aldrig tør for nye idéer, hvis man vil bruge tiden på at finde den!...
Læs mere
grovtaerte-med-skinke-broccoli-og-ost-0

Grovtærte med skinke, broccoli og ost

I går lavede jeg en tærte med broccoli, skinke, ost (mest fordi jeg lige havde det) i en lækker grov bund fundet her. Det er en meget enkel tærte, og dejen er faktisk nok den nemmeste tærtebund, jeg har prøvet længe, da den bare kan røres sammen i hånden med en ske og trykkes ud...
Læs mere
Grønkålstærte med hasselnødder

Grønkålstærte med hasselnødder

Umiddelbart virker tærte måske ikke lige som det mest oplagt valg, når man undgår korn. Ikke desto mindre var det det, min aftensmad stod på tre aftener i sidste uge. “Tricket” består ganske enkelt i blot at udelade tærtebunden. Det er absolut ikke et originalt eller nyt trick, men det løser problemet med bravur. For...
Læs mere
Flere opskrifter

Salater

IMG_9801

Andesteg med brunkartofler, rødkål, grønkålssalat med æble og granatæblekerner samt andesauce

Som nævnt, bestod den sidste del af adventshyggen i søndags af en andesteg med hele moletjavsen. Egentlig havde jeg bare tænkt at lave det til min mor, min bror og mig selv, men i sidste øjeblik inviterede vi alligevel min morbror, min kusine og min fætter – min tante skulle arbejde. Men så rakte anden...
Læs mere
Asiatisk bønnesalat med sesam

Asiatisk bønnesalat med sesam

Nogle dage har jeg utroligt nemt ved at finde på aftensmadsideer. Andre dage er det en lidt mere problematisk affære. Det kender vi sikkert allesammen! Selv om jeg følger virkeligt mange blogs og ofte gemmer opskrifter, som har jeg lyst til at prøve, er det alligevel ikke altid, der lige er noget der frister. Mit problem...
Læs mere
Asiatisk kyllingesalat 1

Asiatisk kyllingesalat

Fra søndagens kylling var jeg så heldig, at der var en god portion kyllingekød tilbage. Det er altid dejligt med nemme rester, der hurtigt kan blive til en ny ret. For at holde det lidt i den lette ende, endte valget på en asiatisk kyllingesalat, som blev utroligt lækker. Jeg er generelt ret vild med...
Læs mere
IMG_2568

Bagt falafel i pita med coleslaw

I går lavede jeg falafler, men i stedet for at stege dem på panden i rigelige mængder olie, som man normalt gør, valgte jeg at bage dem. Har du nogensinde prøvet at bage falafler? Nej? Så skal jeg fortælle dig, hvorfor du absolut må prøve det næste gang: Det er fantastisk! Ganske enkelt. Og nu...
Læs mere
Flere opskrifter

Tilbehør

Asiatisk bønnesalat med sesam

Asiatisk bønnesalat med sesam

Nogle dage har jeg utroligt nemt ved at finde på aftensmadsideer. Andre dage er det en lidt mere problematisk affære. Det kender vi sikkert allesammen! Selv om jeg følger virkeligt mange blogs og ofte gemmer opskrifter, som har jeg lyst til at prøve, er det alligevel ikke altid, der lige er noget der frister. Mit problem...
Læs mere
bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer4

Bacon-asparges, bøf og hvidløgssmør

Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har fortalt om mit lidt underlige forhold til (okse)kød? Og jeg er heller ikke sikker på, at jeg stadig kan huske alle mine argumenter og forklaringer, men for en håndfuld år siden besluttede jeg mig i hvert fald for at blive vegetar. Før det havde jeg spist...
Læs mere
baconaerter-2

Baconærter, ovnbagt spidskål og stavblender-bearnaise (+hakkebøffer)

Ofte når jeg får en ny livret – eller genopdager en gammel – har jeg en tendens til at gå lidt i selvsving og spise den ene ting lidt for ofte i tiden derefter. Det skete for nyligt, da jeg første gang prøvede baconærterne her. De er inspireret fra denne facebookside, som jeg flere gange...
Læs mere
IMG_2568

Bagt falafel i pita med coleslaw

I går lavede jeg falafler, men i stedet for at stege dem på panden i rigelige mængder olie, som man normalt gør, valgte jeg at bage dem. Har du nogensinde prøvet at bage falafler? Nej? Så skal jeg fortælle dig, hvorfor du absolut må prøve det næste gang: Det er fantastisk! Ganske enkelt. Og nu...
Læs mere
Flere opskrifter

Brød og brøderstatninger

Blomkålstortilla

Blomkålstortilla

Oftest når jeg får mexicansk mad, spiser jeg det jo som bekendt bare som tacotallerkener – alt det gode i en stor bunke på en tallerken! Dét er lækkert. Og det var egentligt oprindeligt også bare det, jeg havde planlagt til i onsdags. Men så lå der pludseligt et halvt blomkål fra blomkålsrisottoen og stirrede...
Læs mere
IMG_8783

Burgerboller

Billeder i indlægget opdateret 12/10-11 I dag fik vi lækker, lækker hjemmelavet burger. Jeg laver faktisk sjældent hjemmelavede burgere, men efter at jeg har prøvet denne opskrift, som jeg har fået anbefalet af MissMuffin, kommer det helt sikkert til at ske noget oftere. Opskriften er fra Varm på brød og lun på boller, men den oprindelige opskrift...
Læs mere
Burgerboller med sesam

Burgerboller med sesam

I går holdt jeg burger- og filmaften med min bror – en supergod måde at spendere en lørdag aften på, efter min mening. Og til burgeraften skal der naturligvis burgere til (bare kald mig captain obvious), så det betød, at det endelig var tid for mig at prøve at bage en omgang LCHF-burgerboller. Jeg brugte...
Læs mere
cheeseburger-2

Cheeseburger med tomatrelish og bacon i burgerbolle med squash og ost

Da jeg satte denne cheeseburger på sidste uges madplan, gik det op for mig, at jeg faktisk ikke har én eneste opskrift på en helt klassisk oksekødsburger herinde. For et par år siden havde det måske givet fin mening, eftersom jeg dengang ikke spiste burger med okse, men inden for det sidste års tid er...
Læs mere
Flere opskrifter

Desserter

appelsinkager-2

Appelsinkage(r) med mascarponecreme

Først og fremmest: Glædelig jul! Håber I havde en fantastisk juleaften i går og ikke er helt forædte (stadig)! 😀 Nu bekræfter jeg jo nok endnu en gang, at jeg er en meget lidt gennemtænkt blogger, idet jeg vælger at blogge her på 1. juledag, hvor der nok er rundt regnet ingen, der sidder og...
Læs mere
aeblekage3

Æblekage med pekanknas

Såeh, er der ikke nogen, der en dag sætter sig ned og forklarer mig, hvad forskellen reelt er på en kage og en tærte? Umiddelbart tænker jeg, at en kage er af den mere bløde variant, mens en tærte har en tærtebund a la mørdej el.lign. Så langt så godt, ikke? Men hvad så, når...
Læs mere
aebler

Æblemos

Jeg har aldrig været særligt vild med varm(etilberedt) frugt. Det gælder både klumper bær i syltetøj, frugt i tærter, det meste frugt på dåse og ja, frugtmos. Jeg bliver dog hele tiden bedre. Og det gælder egentlig ikke kun dette punkt, men alle mine kræsne særheder. Fx har jeg jo for nyligt lært at spise...
Læs mere
Bagte æbler med kanel og skyr, færdig

Bagte æbler med kanel og skyr

Det er vist efterhånden ret lang tid siden, jeg lovede en af jer læsere at bringe opskriften fremgangsmåden på de bagte æbler, jeg af og til laver – og spiser med velbehag. Men nu kom jeg endelig i tanker om det på et tidspunkt, hvor jeg rent faktisk kunne sætte mig og lave indlægget med...
Læs mere
Flere opskrifter

Kager

appelsinkager-2

Appelsinkage(r) med mascarponecreme

Først og fremmest: Glædelig jul! Håber I havde en fantastisk juleaften i går og ikke er helt forædte (stadig)! 😀 Nu bekræfter jeg jo nok endnu en gang, at jeg er en meget lidt gennemtænkt blogger, idet jeg vælger at blogge her på 1. juledag, hvor der nok er rundt regnet ingen, der sidder og...
Læs mere
aeblekage3

Æblekage med pekanknas

Såeh, er der ikke nogen, der en dag sætter sig ned og forklarer mig, hvad forskellen reelt er på en kage og en tærte? Umiddelbart tænker jeg, at en kage er af den mere bløde variant, mens en tærte har en tærtebund a la mørdej el.lign. Så langt så godt, ikke? Men hvad så, når...
Læs mere
LCHF æbleskiver

Æbleskiver (LCHF)

Hvis jeg nu havde været den tjekkede og velorganiserede type, havde jeg nok sørget for at udgive dette indlæg en af de fire foregående dage, der alle helt officielt og ubestrideligt kan kaldes juledage. Eftersom jeg lavede æbleskiverne her allerede den 22., har jeg jo sådan set haft rig lejlighed til det. Men sådan skulle...
Læs mere
IMG_9367

Banankage med chokolade

Indlæg udgivet første gang 30. marts 2011   Det her er nok min en af mine yndlingskager og måske den kage, jeg har bagt allerflest gange. Det er en af de kager, som er lige så god på både anden- og tredjedagen takket være bananerne som giver kagen en god fugtighed. Derudover tilfører bananerne også...
Læs mere
Flere opskrifter

Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

aebler

Æblemos

Jeg har aldrig været særligt vild med varm(etilberedt) frugt. Det gælder både klumper bær i syltetøj, frugt i tærter, det meste frugt på dåse og ja, frugtmos. Jeg bliver dog hele tiden bedre. Og det gælder egentlig ikke kun dette punkt, men alle mine kræsne særheder. Fx har jeg jo for nyligt lært at spise...
Læs mere
LCHF æbleskiver

Æbleskiver (LCHF)

Hvis jeg nu havde været den tjekkede og velorganiserede type, havde jeg nok sørget for at udgive dette indlæg en af de fire foregående dage, der alle helt officielt og ubestrideligt kan kaldes juledage. Eftersom jeg lavede æbleskiverne her allerede den 22., har jeg jo sådan set haft rig lejlighed til det. Men sådan skulle...
Læs mere
aeggemælk

Æggemælk i to (kaffefri) versioner

Okay, jeg indrømmer blankt, at den dér berømte og berygtede æggemælk altså længe har virket lidt for sær for mig. Men samtidig har jeg bare været virkeligt fascineret af idéen. Jeg synes, jeg gør, hvad jeg kan, men ofte tror jeg alligevel bare ikke, at jeg får helt fedt nok. Og dér syntes jeg især,...
Læs mere
Bagte æbler med kanel og skyr, færdig

Bagte æbler med kanel og skyr

Det er vist efterhånden ret lang tid siden, jeg lovede en af jer læsere at bringe opskriften fremgangsmåden på de bagte æbler, jeg af og til laver – og spiser med velbehag. Men nu kom jeg endelig i tanker om det på et tidspunkt, hvor jeg rent faktisk kunne sætte mig og lave indlægget med...
Læs mere
Flere opskrifter

Gæstemad

IMG_9801

Andesteg med brunkartofler, rødkål, grønkålssalat med æble og granatæblekerner samt andesauce

Som nævnt, bestod den sidste del af adventshyggen i søndags af en andesteg med hele moletjavsen. Egentlig havde jeg bare tænkt at lave det til min mor, min bror og mig selv, men i sidste øjeblik inviterede vi alligevel min morbror, min kusine og min fætter – min tante skulle arbejde. Men så rakte anden...
Læs mere
bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer4

Bacon-asparges, bøf og hvidløgssmør

Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har fortalt om mit lidt underlige forhold til (okse)kød? Og jeg er heller ikke sikker på, at jeg stadig kan huske alle mine argumenter og forklaringer, men for en håndfuld år siden besluttede jeg mig i hvert fald for at blive vegetar. Før det havde jeg spist...
Læs mere
baconaerter-2

Baconærter, ovnbagt spidskål og stavblender-bearnaise (+hakkebøffer)

Ofte når jeg får en ny livret – eller genopdager en gammel – har jeg en tendens til at gå lidt i selvsving og spise den ene ting lidt for ofte i tiden derefter. Det skete for nyligt, da jeg første gang prøvede baconærterne her. De er inspireret fra denne facebookside, som jeg flere gange...
Læs mere
Bagte grønne asparges med pocherede æg og parmesan

Bagte grønne asparges med pocherede æg og parmesan

Hvis jeg skal være ærlig, er pocherede æg endnu en af de dér ting, som jeg altid nok har været lidt bange for. Men i fredags (troede jeg) havde jeg nogle grønne asparges som skulle bruges, så jeg besluttede mig for, at få overvundet den frygt og pochere et par æg til en bunke asparges...
Læs mere
Flere opskrifter

Mormormad

IMG_9801

Andesteg med brunkartofler, rødkål, grønkålssalat med æble og granatæblekerner samt andesauce

Som nævnt, bestod den sidste del af adventshyggen i søndags af en andesteg med hele moletjavsen. Egentlig havde jeg bare tænkt at lave det til min mor, min bror og mig selv, men i sidste øjeblik inviterede vi alligevel min morbror, min kusine og min fætter – min tante skulle arbejde. Men så rakte anden...
Læs mere
biksemad1

Biksemad med glaskål, bacon og ærter

I sidste uges kålkasse fra Aarstiderne fik jeg et glaskål. Glaskål er et af de der lidt mere specielle kål, som der måske er færre, der har har hørt om og smagt, men den bedste måde at beskrive det på, tror jeg, er nok, at det smager lidt hen af mild broccolistok. Det er i...
Læs mere
Bland-selv frugtsalat med råcreme

Bland-selv frugtsalat med råcreme

Selv om jeg er noget af et dessertøre, har jeg faktisk tit svært ved at finde på, når jeg reelt har muligheden for at lave dessert! Måske det skyldes, at jeg ofte får for høje forventninger og tænker, at det hele skal være åh, så avanceret og fancypants-agtigt – når det i virkeligheden ofte er...
Læs mere
blomkaalsgratin-med-skinke-0

Blomkålsgratin med skinke

Den anden dag i Føtex fandt jeg et stort flot blomkålshoved og puttede det straks i kurven. På min jagt efter en opskrift at bruge det i, faldt jeg så over en opskrift på blomkålsgratin på Arlas hjemmeside. Jeg har faktisk aldrig smagt blomkålsgratin før – min familie lavede aldrig særligt mange ‘danske klassikere’. Så...
Læs mere
Flere opskrifter

Juleopskrifter

Quinoagrød

Alternativ julegrød på quinoa

I dag er det den 1. december og dermed er julemåneden officielt startet. Ganske vist tyvstartede jeg en smule i går med juleoppyntning, julemusik og julegrød. Og især sidstnævnte vil jeg meget gerne dele med jer. For et par uger siden var jeg så heldig at få den bedste pakke længe. Faktisk var den så...
Læs mere
IMG_9801

Andesteg med brunkartofler, rødkål, grønkålssalat med æble og granatæblekerner samt andesauce

Som nævnt, bestod den sidste del af adventshyggen i søndags af en andesteg med hele moletjavsen. Egentlig havde jeg bare tænkt at lave det til min mor, min bror og mig selv, men i sidste øjeblik inviterede vi alligevel min morbror, min kusine og min fætter – min tante skulle arbejde. Men så rakte anden...
Læs mere
appelsinkager-2

Appelsinkage(r) med mascarponecreme

Først og fremmest: Glædelig jul! Håber I havde en fantastisk juleaften i går og ikke er helt forædte (stadig)! 😀 Nu bekræfter jeg jo nok endnu en gang, at jeg er en meget lidt gennemtænkt blogger, idet jeg vælger at blogge her på 1. juledag, hvor der nok er rundt regnet ingen, der sidder og...
Læs mere
Æbleskiver

Æbleskiver

  I søndags lavede jeg en gang æbleskiver fra bunden – med lidt hjælp fra Kvalimad og en støbejernsæbleskivepande, som min mor lånte af nogen sidste år og endnu ikke har leveret tilbage. Jeg har én gang før prøvet at lave æbleskiver selv, men der var jeg ærligt talt ikke synderlig imponeret. Disse var derimod...
Læs mere
Flere opskrifter
(Vist 3.109 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)