Opskrifter

Mine favoritter

parmesanomelet-asparges-skinke-2

Parmesanomelet med parmaskinke og asparges

Dette er et måltid af den slags, som man næsten ikke kan tillade sig at bruge spalteplads på at kalde en opskrift, men som omvendt er så forbandet lækker, at det ville være synd og skam, hvis jeg var den eneste, der smagte vidunderet (ikke at jeg tror, jeg er den første, der har fundet på det her, men I ved, hvad jeg mener 😉 ). Jeg har lavet en variant af dette måltid flere gange, men denne version er uden tvivl vinderen. Grønne asparges og parmesan er i min bog et af de der perfekte makkerpar, hvis kombination er helt
Mere
bananis

Bananis med peanutbutter og chokolade

Den anden dag da solen stadig skinnede og vi havde sommer, fik jeg en pludselig lyst til is. Det er bestemt ikke en sjælden begivenhed, og jeg er ikke bleg for bare at købe min is færdiglavet, men lige på denne dag havde jeg lyst til is med banan- og peanutbuttersmag, og eftersom 1) jeg aldrig har set den smag i butikkerne eller iskioskerne og 2) jeg havde både frosne bananer og peanutbutter (så meget peanutbutter!) i mine køkkenskabe, virkede det ret så oplagt bare at lave isen selv for en gangs skyld. Det er efterhånden længe siden jeg første
Mere
groenne_bønner_sesamlaks_misodressing-4

To slags grønne bønner, sesamlaks og misodressing

Hvis du følger mig på Snapchat (brugernavnet er xeniajamand – der var ikke andet godt ledigt!), så du mig i går livesnappe, mens jeg tvang mig selv i køkkenet og lavede aftensmad. Selv med nyt køkken er det ikke altid, det er lysten, der driver værket, men måske snarere noget laks, som skal laves, hvis det ikke skal være spildt. Det er jeg overbevist om, at vi alle kender! Resultatet af mine udfoldelser – som, indrømmet, var ganske overkommelige med dette måltid – blev noget af det lækreste, jeg har spist længe. Og så tror jeg i øvrigt, at der ikke
Mere
rabarbertaerte-2

Rabarbertærte med mazarinfyld

Jeg lovede jer jo en ny rabarberopskrift, og jeg holder, hvad jeg lover! Selv om der kan gå lidt tid, hvis der så lige kommer en flytning i vejen. Jeg havde egentligt ikke helt bestemt mig for, om jeg ville lave noget sødt eller noget salt, men så havde en af mine kollegaer en rabarbertærte med, og så var beslutningen faktisk taget for mig. Tilbage var bare at tage mig sammen til rent faktisk at bage. Men eksamenslæsning kalder jo om noget på overspringshandlinger, og hvad er bedre end bagning? Så her får I nu endeligt opskriften på den lækreste
Mere
Flere opskrifter

Lchf opskrifter

vaflet-clubsandwich-1

Vaflet clubsandwich

Et stykke tid tilbage købte jeg en stor bakke kyllingeinderfilet som datovare, men jeg var doven og smed bare hele bakken i fryseren uden at pakke om, selv om jeg godt vidste, at der var mere, end hvad jeg normalt bruger på en gang. I går tog jeg så bakken op, og ganske rigtigt, efter jeg havde lavet aftensmad, var der stadig kylling til overs. Det måtte jeg selvfølgelig have has på, så jeg funderede lidt over, hvad jeg gad at spise. Jeg besluttede mig først for en clubsalat, men kom bagefter i tanke om dygtige Emmas nylige kyllingesandwich i vafler,
Mere
mascarponefyldte-jordbaer

Mascarponefyldte jordbær og sommerforlængelse

I morgen er det jo officielt efterår, men hvis du som jeg også foretrækker at snyde sommeren lidt længere, er disse jordbær-hapsere et virkeligt godt bud! Solskinsvejret uden for mit vindue lige nu, hjælper dog også 😉 Jeg så første gang en udgave af disse fyldte jordbær på nettet for noget, der snart føles som ret længe siden. De findes i flere udgaver, og jeg synes, de er noget så fine. Og i øvrigt forbandet nemme at lave. Jeg lavede dem i søndags, fordi jeg havde købt jordbærrene, og mascarponen havde jeg haft klar længe, og eftersom jeg havde planer senere på dagen,
Mere
kinesisk-kyllingesalat-2

Kinesisk kyllingesalat

Hvis du er som mig, kan du også godt synes, at (bare) “kylling og salat” lyder lige kedeligt nok. Sådan lidt tørt og smagløst, ikke? Men hvis jeg i stedet hører “kyllingesalat”, er det en helt anden sag. En kyllingesalat lover, i mine ører, velsmag, balance, lækkerhed og generelt noget, der er blevet kræset meget mere for. Denne kyllingesalat er frisk, sprød og sommerlet – og supernem at lave. Det er uden tvivl kombinationen af de forskellige asiatiske smage i både kylling og dressing med de sprøde grøntsager, der gør salaten til en succes, så ikke noget med bare at skippe dressingen,
Mere
melongranita

Forfriskende melongranita med mojitosmag

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“ I går opdagede jeg helt tilfældigt, at det faktisk var 24 (nu 25 vel) dage siden mit sidste blogindlæg. Sådan noget bør man nok ikke træde i, men jeg har aldrig været så smart – så hov! Det var ikke lige meningen, at jeg skulle holde så meget ferie denne sommer. Jeg ville næsten ønske, at jeg lige kunne være smart og sige hey, det er sgu fordi jeg har været i gang med et eller andet vildt spændende projekt, som I nok skal høre mere om meget snart, men det ville være ren og
Mere
Flere opskrifter

Morgenmad

koldskaalsshake

Koldskålsshake med jordbær

Nåmmen i mandags flyttede jeg jo ind i min nye og ret så fantastiske lejlighed, og selv om jeg løbende kommer mere og mere på plads, har jeg endnu ikke brugt super meget tid i køkkenet, så det er udmundet i nye opskrifter til jer. Det skal jo nok komme! Først er der lige en færdig udpakning, jeg gerne vil have mere eller mindre overstået – plus jeg skal have fikset min ovn og skaffet møbler og så videre. Ooog så er der jo lige en håndfuld eksaminer om ikke så længe, der også lige skal overstås. Ahem. Så for
Mere
hindbaerchiagroed-2

Hindbærchiagrød med kokos og yndige fornemmelser

Hvis du har læst min bog, ved du, at jeg er ret så vild med syrligsøde ting. I ved, ting der på én og samme tid er både dejligt syrlige og herligt søde. Betegnelsen giver egentligt nok sig selv. På samme måde spiser jeg næsten kun syrligt slik, hvis jeg endeligt spiser decideret slik. De helt plain vingummier siger mig ikke det store, men stik mig en gang syrlig stjernemix eller syrlinger, så skal jeg nok få sukkerlys i øjnene! Og når vi er ved slik, så er hindbær en af de ypperligste syrlige slikting i naturen, hvis I spørger
Mere
Lækre sprøde og søde vafler

Belgiske vafler

Egentligt har denne opskrift været længe undervejs. Rent praktisk har jeg først udviklet opskriften i dag, men mit nyindkøbte vaffeljern (reklamelink) bestilte jeg allerede for flere uger siden, da jeg endeligt overgav mig til vaffelhypen i blogland, men siden har det bare været taget gidsel af en pakkeshop og en påskeferie og en travl Xenia. Men i dag fik jeg endeligt hentet og slæbt det hjem, og så skulle der dælme laves vafler, skulle der! Min første vaffelopskrift skulle uden tvivl bare være en helt klassisk en af slagsen. Jeg har jo boet i Bruxelles i et halvt år efter gymnasiet,
Mere
groen_smoothie_avocado_ananas

Grøn smoothie med avocado, ananas, citron og ingefær

Som udgangspunkt gør jeg mig egentligt ikke så meget i smoothies. Ikke fordi det ikke smager godt, men tit glemmer jeg vist bare helt, at de overhovedet findes. De bliver tilsidesat til fordel for andre, indrømmet, mere mættende morgenmåltider. Men en sjælden gang i ferier eller weekender, hvor jeg står lidt senere op og ikke på samme måde skal være mæt lige så længe, som jeg gerne vil være i hverdagene, tyr jeg til en smoothie med grønt. Det ligger rart og let i maven, og det synes jeg især er rart, når man er i sådan et spirende forårshumør som nu. De
Mere
Flere opskrifter

Frokost

vaflet-clubsandwich-1

Vaflet clubsandwich

Et stykke tid tilbage købte jeg en stor bakke kyllingeinderfilet som datovare, men jeg var doven og smed bare hele bakken i fryseren uden at pakke om, selv om jeg godt vidste, at der var mere, end hvad jeg normalt bruger på en gang. I går tog jeg så bakken op, og ganske rigtigt, efter jeg havde lavet aftensmad, var der stadig kylling til overs. Det måtte jeg selvfølgelig have has på, så jeg funderede lidt over, hvad jeg gad at spise. Jeg besluttede mig først for en clubsalat, men kom bagefter i tanke om dygtige Emmas nylige kyllingesandwich i vafler,
Mere
kinesisk-kyllingesalat-2

Kinesisk kyllingesalat

Hvis du er som mig, kan du også godt synes, at (bare) “kylling og salat” lyder lige kedeligt nok. Sådan lidt tørt og smagløst, ikke? Men hvis jeg i stedet hører “kyllingesalat”, er det en helt anden sag. En kyllingesalat lover, i mine ører, velsmag, balance, lækkerhed og generelt noget, der er blevet kræset meget mere for. Denne kyllingesalat er frisk, sprød og sommerlet – og supernem at lave. Det er uden tvivl kombinationen af de forskellige asiatiske smage i både kylling og dressing med de sprøde grøntsager, der gør salaten til en succes, så ikke noget med bare at skippe dressingen,
Mere
parmesanomelet-asparges-skinke-2

Parmesanomelet med parmaskinke og asparges

Dette er et måltid af den slags, som man næsten ikke kan tillade sig at bruge spalteplads på at kalde en opskrift, men som omvendt er så forbandet lækker, at det ville være synd og skam, hvis jeg var den eneste, der smagte vidunderet (ikke at jeg tror, jeg er den første, der har fundet på det her, men I ved, hvad jeg mener 😉 ). Jeg har lavet en variant af dette måltid flere gange, men denne version er uden tvivl vinderen. Grønne asparges og parmesan er i min bog et af de der perfekte makkerpar, hvis kombination er helt
Mere
grillede-asparges-bacon-feta-pinjekerner-2

Grillede (eller ovnbagte) asparges med bacon, feta og pinjekerner

Jeg kan lige så godt sige det med det samme: Hvis du aldrig har smagt grillede (eller ovnbagte) asparges, er det i køkkenet eller til grillen med dig med det flukseste vons, du kan mønstre! Det er så nemt og helt fantastisk lækkert. Generelt er grøntsager jo gode på grill eller i ovn, men asparges får en slags røget sødme, som er ulig meste andet.  Disse grillede asparges er det perfekte tilbehør til en grillaften, fordi du kan tilberede grøntsagerne færdigt ved grillen også (jeg ville nok dog stege baconen på en pande i køkkenet først, med mindre du har noget
Mere
Flere opskrifter

Forretter

thaisuppe-2

Spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer

Selv om solen langt om længe har vist sig i dag, lader det alligevel til, at alle er syge for tiden. Der er i hvert fald seriøst mandefald både på mit studie og job. Jeg tog selv min tur for et par uger siden, så jeg er heldigvis (7-9-13) indtil videre sparet for en ekstra omgang, men selv om jeg ikke kan teste det på egen krop, vil jeg alligevel vove at påstå, at denne suppe er den perfekte kur! Se bare farverne! Jeg bliver nærmest friskere bare ved at kigge på billedet! Styrken på suppen styrer du selvfølgelig helt selv, men
Mere
blomkaal-rustikpesto-1

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde regnet med, og besluttede mig for at udnytte dagslyset til at bringe denne ret til live med det samme. Og mand, hvor var det godt, jeg gjorde det! Denne her ret kommer I til at elske mig for, jeg siger det bare! Konceptet er virkeligt
Mere
lakseroulade-2

Lakseroulade med spinat

I dag var sådan en dag, som var helt og aldeles gennem-god, men hvor jeg faktisk allerede har glemt størstedelen af, hvad jeg lavede. Kender I det? Måske det bunder i, at jeg faktisk ikke lavede det store. Der var vist noget med en gåtur, en tur i Frederiksberg-centret for at returnere noget, en hurtig solo-frokost på Palæo (elsk-elsk-elsker deres hønewrap!) og en gang crossfit. Og så tror jeg ellers bare dagen stod på en masse ingenting. “Ingenting” er skam også en helt valid aktivitet, hvis I spørger mig. Jeg er sjældent så afslappet og tilpas, som når jeg har
Mere
tunwasabisoja-2

Tunbøffer med wasabi- og sojaglasering samt ærtepure med avocado og mynte

Pyh, noget af en titel, hva’? 😀 Selv om en sådan titel godt kan give bange anelser om besværlige opskrifter, er denne faktisk lige det modsatte. Det tog mig vitterligt ikke mere end 10-15 minutter at lave aftensmad i går, hvilket jo absolut ikke er at kimse ad – især ikke når resultatet stadig er så lækkert, som dette blev! Der er (næsten) intet hakkearbejde, og ingen af elementerne skal tilberedes mere end højst et par minutter. Win! Det er dog ikke en af de billigste retter. Tunbøffer er virkeligt lækker spise, men det kræver lidt, at man flotter sig
Mere
Flere opskrifter

Hovedretter med fjerkræ

vaflet-clubsandwich-1

Vaflet clubsandwich

Et stykke tid tilbage købte jeg en stor bakke kyllingeinderfilet som datovare, men jeg var doven og smed bare hele bakken i fryseren uden at pakke om, selv om jeg godt vidste, at der var mere, end hvad jeg normalt bruger på en gang. I går tog jeg så bakken op, og ganske rigtigt, efter jeg havde lavet aftensmad, var der stadig kylling til overs. Det måtte jeg selvfølgelig have has på, så jeg funderede lidt over, hvad jeg gad at spise. Jeg besluttede mig først for en clubsalat, men kom bagefter i tanke om dygtige Emmas nylige kyllingesandwich i vafler,
Mere
kinesisk-kyllingesalat-2

Kinesisk kyllingesalat

Hvis du er som mig, kan du også godt synes, at (bare) “kylling og salat” lyder lige kedeligt nok. Sådan lidt tørt og smagløst, ikke? Men hvis jeg i stedet hører “kyllingesalat”, er det en helt anden sag. En kyllingesalat lover, i mine ører, velsmag, balance, lækkerhed og generelt noget, der er blevet kræset meget mere for. Denne kyllingesalat er frisk, sprød og sommerlet – og supernem at lave. Det er uden tvivl kombinationen af de forskellige asiatiske smage i både kylling og dressing med de sprøde grøntsager, der gør salaten til en succes, så ikke noget med bare at skippe dressingen,
Mere
kylling-pestomayo-boennefritter-tomatsalat-1

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Jeg tror slet ikke, at ord kan beskrive, hvor vild jeg er med det vejr, vi har lige for tiden! ☀︎ (men på min Snapchat prøver jeg ihærdigt via billeder – følg med på xeniajamand) Efter endnu en herlig solskinsgåtur i dag med bare pusselanker, besluttede jeg mig for at lave det mest sommerlige aftensmad, jeg kunne komme i tanker om, og sådan skete det, at denne opskrift, som jeg først udgav for over 3 år siden, fik en lille renæssance. Jeg havde egentligt først tænkt mig bare at spise min mad og lade være med at belemre jer med det, men da
Mere
pasta-alfredo-kylling-broccoli-3

Fettuccine Alfredo med kylling og broccoli

Jeg er kun lige blevet færdig med at spise, men jeg er nødt til at dele denne ret med jer hurtigt, fordi det er aldrig sjovt bare at foodgasme i sin egen lille madboble uden at kunne dele fornøjelsen med andre! Nogen i mit Facebook-feed likede denne opskrift for et par dage siden, og jeg var ikke længe om at bestemme, at den skulle klart forsøges hjemme i mit køkken. Alt i én gryde er altid et hit for mig! Hvis I følger med på Instagram eller Facebook, ved I allerede, at jeg er fan af bønnepasta. Jeg synes vitterligt,
Mere
Flere opskrifter

Hovedretter med kød

blomkaal-rustikpesto-1

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde regnet med, og besluttede mig for at udnytte dagslyset til at bringe denne ret til live med det samme. Og mand, hvor var det godt, jeg gjorde det! Denne her ret kommer I til at elske mig for, jeg siger det bare! Konceptet er virkeligt
Mere
fyldtepandekager1

Fyldte pandekager med spinat, skinke og ost

Den 1. oktober havde jeg deadline på min bog, så om aftenen den 30. september sendte jeg en mail til min redaktør med det “færdige” dokument. 100 opskrifter på 149 A4-sider og 43.041 ord, og det var måske den mest antiklimaktiske følelse nogensinde at aflevere sådan noget “bare” ved at sende en email. Selv om jeg er et meget digitalt menneske, kunne jeg godt have brugt en mindre fanfare eller noget! I stedet tog jeg en tiltrængt pause fra al den tid i køkkenet, og det er ikke meget madlavning, den har stået på de sidste par uger. I næste
Mere
salatpizza-1

Salatpizza

Jeg har alle dage – nok ligesom stort set alle andre, antager jeg – været vild med pizza. Der er bare noget ved pizza, som tilsyneladende fungerer for alle! Så længe tilbage som jeg kan huske, har jeg dog været en good ol’ skinke og ost-type – calzone for variation, og evt. med champignoner eller ananas og pesto, når det går rigtigt vildt for sig. Men på det sidste er der sket noget ret vildt! Jeg har nemlig, muligvis for første gang i mit liv, mere sandsynligvis bare for første gang længe, smagt en salatpizza/kebabpizza/hvad vi nu kalder det –
Mere
bedstefrikadeller

De bedste frikadeller

Jeg er stadig ret vild med den der persillesovs der, så derfor prøver jeg med jævne mellemrum at finde på nye ting, jeg kan servere sovsen til, så jeg i højere grad kan overbevise mig selv om, at jeg ikke bare spiser det samme og det samme og det samme. For det meste virker det, skulle jeg hilse og sige! Nogen af jer husker måske, at jeg for snart et år siden satte mig for at finde den “perfekte” frikadelleopskrift, og i forgårs fik jeg afprøvet anden omgang i det projekt (jaja, at sige at tingene ligefrem går hurtigt herhjemme
Mere
Flere opskrifter

Hovedretter med fisk og skaldyr

rejespyd-blomkaal-hvidloeg-1

Rejer på spyd med hvidløgssmør og marokkansk blomkål med abrikos og pinjekerner (og mere hvidløgssmør)

Jeg har aldrig været den der organiserede og koordinerede bloggertype, der fast udgiver x antal blogindlæg om ugen eller hver dag ligefrem, eller hvad ved jeg. Det har I nok opdaget for længst. Nogle gange går der så længe mellem mine indlæg, at jeg måske helt ville glemme, at jeg jo faktisk har en madblog – hvis det ikke var fordi mit kamera står og minder mig om det ved mit køkken! Sådan en periode er (var?) jeg nok lidt i her siden først eksamensperioden og siden sommerferien startede – og det er også helt ok indimellem, synes jeg. Min
Mere
groenne_bønner_sesamlaks_misodressing-4

To slags grønne bønner, sesamlaks og misodressing

Hvis du følger mig på Snapchat (brugernavnet er xeniajamand – der var ikke andet godt ledigt!), så du mig i går livesnappe, mens jeg tvang mig selv i køkkenet og lavede aftensmad. Selv med nyt køkken er det ikke altid, det er lysten, der driver værket, men måske snarere noget laks, som skal laves, hvis det ikke skal være spildt. Det er jeg overbevist om, at vi alle kender! Resultatet af mine udfoldelser – som, indrømmet, var ganske overkommelige med dette måltid – blev noget af det lækreste, jeg har spist længe. Og så tror jeg i øvrigt, at der ikke
Mere
laks_pestolaag-1

Laks med pestolåg

Egentligt gad jeg ikke rigtigt lave mad i lørdags. Jeg overvejede kraftigt bare at spise et par hjemmelavede påskeæg og lade det være dét, men jeg havde nogle laksestykker i køleskabet, som skulle bruges, og eftersom alternativet var at smide to stykker ikke helt billig fisk ud, spændte jeg ballerne og gik i køkkenet. Og tyve minutter senere gik jeg ud igen. Lynhurtigt, ja, det sagde jeg jo allerede i overskriften! Som udgangspunkt er fisk jo egentligt altid ret hurtig mad. Ja, egentligt gør man det nok næsten forkert, hvis det tager længere end en halv time at få mad på bordet,
Mere
tærte_spinat_laks-1

Tærte med spinat og laks

Det er jo altså ikke fordi, jeg tror, at en tærte med spinat og laks er noget særligt opfindsomt påfund, vel. Men da jeg for nyligt besluttede mig for sådan en fætter til aftensmad, gik det op for mig, hvor længe siden det efterhånden er, at jeg har lavet den sidst. Til trods for at det nok er min yndlingstærte og i øvrigt vist også den allerførste tærte, jeg prøvede at lave nogensinde. Alene af den grund fortjente den lidt spalteplads herinde. I øvrigt har jeg den ikke i den udgave, jeg laver nu, dvs. uden mel og LCHF-venlig og alt det der, så det
Mere
Flere opskrifter

Vegetariske hovedretter

tomatpasta-2

Doven tomatpasta med mascarpone og spinat

Indlægget indeholder affiliatelinks. I sidste uge var jeg i Tivoli, og til aften spiste vi på en italiensk restaurant derinde. Jeg gik med en pastaret med cremet tomatsauce, som jeg oftest gør, når den står på italiensk og pasta, og det smagte som altid herligt. Men som altid endte jeg også med en mindre pastabombe i kroppen efter måltidet (mindre fordi portionen var forfriskende moderat). På vej hjem tænkte jeg derfor, at det burde være næsten irriterende nemt at lave en variant selv, som ville ligge lidt bedre i maven, og da jeg dagen efter faldt over et tilbud på
Mere
pasta-alfredo-kylling-broccoli-3

Fettuccine Alfredo med kylling og broccoli

Jeg er kun lige blevet færdig med at spise, men jeg er nødt til at dele denne ret med jer hurtigt, fordi det er aldrig sjovt bare at foodgasme i sin egen lille madboble uden at kunne dele fornøjelsen med andre! Nogen i mit Facebook-feed likede denne opskrift for et par dage siden, og jeg var ikke længe om at bestemme, at den skulle klart forsøges hjemme i mit køkken. Alt i én gryde er altid et hit for mig! Hvis I følger med på Instagram eller Facebook, ved I allerede, at jeg er fan af bønnepasta. Jeg synes vitterligt,
Mere
frittata-3

Frittata med spinat og feta

Morgenmad er som udgangspunkt ikke noget, jeg går særligt højt op i. Engang var jeg en af de mange, som slet ikke spiste morgenmad, men så lærte jeg mig selv at gøre det fast, og nu er jeg næsten altid sulten, når jeg vågner – eller også bliver jeg det hurtigt. Vanens magt, I ved. Men mens jeg hurtigt bliver træt af at spise det samme igen og igen til de andre måltider i løbet af dagen (altså lige på nær risengrød, forstås…), kan jeg snildt spise det samme til morgenmad flere uger i træk. De sidste par uger har
Mere
hvidloegssuppe1

Hvidløgssuppe med 44 fed

Jeg kører på med projekt “farvel forkølelse”, denne gang med en hvidløgssuppe som lyder noget heftigere, end den faktisk er. Inden for de naturlige forkølelsesremediers verden er hvidløg efter sigende en af topscorerne – jeg har i hvert fald hørt, at det både skulle være godt for immunforsvaret, kunne bekæmpe virus og generelt være forkølelsesforebyggende. Den forebyggende del er jo lidt for sent nu, men hvis de andre ting har bare et gran af sandhed i sig, går jeg da ikke i vejen for at prøve det. Især ikke hvis det kan klares med en lækker suppe. Jeg må dog
Mere
Flere opskrifter

Supper

thaisuppe-2

Spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer

Selv om solen langt om længe har vist sig i dag, lader det alligevel til, at alle er syge for tiden. Der er i hvert fald seriøst mandefald både på mit studie og job. Jeg tog selv min tur for et par uger siden, så jeg er heldigvis (7-9-13) indtil videre sparet for en ekstra omgang, men selv om jeg ikke kan teste det på egen krop, vil jeg alligevel vove at påstå, at denne suppe er den perfekte kur! Se bare farverne! Jeg bliver nærmest friskere bare ved at kigge på billedet! Styrken på suppen styrer du selvfølgelig helt selv, men
Mere
broccolisuppe-med-cheddar-2

Ultracremet broccolisuppe med cheddar

Kender I det med, at der er nogle ting, man faktisk virkeligt godt kan lide, men som man bare i perioder helt glemmer eksisterer? Sådan har jeg det med broccoli. Egentligt elsker jeg broccoli, men af uforklarlige årsager kan der til tider gå lang tid, hvor jeg ikke købet et eneste hoved. Hvorefter jeg gå i den anden grøft og slæber utallige broccolihoveder hjem. Og så føler jeg mig i øvrigt lidt latterlig – på den gode måde – når jeg står i Rema og shopper massive mængder kål, mens ham ved siden af køber én agurk. Men så kan jeg til
Mere
hvidloegssuppe1

Hvidløgssuppe med 44 fed

Jeg kører på med projekt “farvel forkølelse”, denne gang med en hvidløgssuppe som lyder noget heftigere, end den faktisk er. Inden for de naturlige forkølelsesremediers verden er hvidløg efter sigende en af topscorerne – jeg har i hvert fald hørt, at det både skulle være godt for immunforsvaret, kunne bekæmpe virus og generelt være forkølelsesforebyggende. Den forebyggende del er jo lidt for sent nu, men hvis de andre ting har bare et gran af sandhed i sig, går jeg da ikke i vejen for at prøve det. Især ikke hvis det kan klares med en lækker suppe. Jeg må dog
Mere
karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos1

Karrykrydret blomkålssuppe med ærter, cashew og kokos

Jeg vil gerne lige starte med at slå fast, at selv om det der med at være mejerifri er noget, mange LCHF’ere gør sig i, er det ikke noget, jeg har planer om at forsøge mig med på nuværende tidspunkt. Tonsvis af respekt til dem, der kan klare det, men jeg tror, at det bliver for kedeligt i længden for mig. Og så er jeg også usikker på, hvor jeg ville skulle få store dele af mit fedt fra – og fedtet er jo der, jeg har lært, mit velvære virkeligt ligger! Så det kan sagtens være, at jeg faktisk
Mere
Flere opskrifter

Tærter

tærte_spinat_laks-1

Tærte med spinat og laks

Det er jo altså ikke fordi, jeg tror, at en tærte med spinat og laks er noget særligt opfindsomt påfund, vel. Men da jeg for nyligt besluttede mig for sådan en fætter til aftensmad, gik det op for mig, hvor længe siden det efterhånden er, at jeg har lavet den sidst. Til trods for at det nok er min yndlingstærte og i øvrigt vist også den allerførste tærte, jeg prøvede at lave nogensinde. Alene af den grund fortjente den lidt spalteplads herinde. I øvrigt har jeg den ikke i den udgave, jeg laver nu, dvs. uden mel og LCHF-venlig og alt det der, så det
Mere
spinatfetataerte-1

Spinattærte med feta

SÅ blev det endeligt tid til den stakkels forsmåede spinattærte. Undskyld, rare spinattærte, det er ikke dig, du smagte godt, der kom bare lige noget med chokolade i vejen, og så er det jo op ad bakke for selv den bedste grøntsagsret! Lige for tiden forsøger jeg, at lave vegetarisk aftensmad i hvert fald én gang om ugen. Ikke fordi jeg har planer om at blive vegetar igen, det tror jeg aldrig sker, men dels er det meget sjovt at udfordre sig selv ift. hvor meget der overhovedet kan lade sig gøre vegetarisk på LCHF, og dels er det jo
Mere
kyllingetaerte-1

Kyllingetærte med broccoli og spinat

Denne tærte er lavet med kylling som bund i stedet for en standard dej af mel eller nødder og kerner eller lignende. Og deeeet lyder måske lidt sært for nogle. Min roomie lød i hvert fald ret vantro, da jeg fortalte det, selv om han dog spiste videre bagefter, så helt afskrækket blev han alligevel ikke. Der florerede flere udgaver af denne slags “paleo pies” i blogland for et års tid siden, men dengang fik jeg aldrig prøvet det, så nu har jeg taget revanche her som den evige last mover. Bedre sent end aldrig, er det ikke sådan? 😉
Mere
seafoodtærte-1

Seafoodtærte = tærte med grønne asparges, laks, rejer og ærter

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det – men der er rent faktisk asparges i denne tærte! Og det en masse oven i købet! Som nævnt havde jeg jo bestilt en bunke grønne asparges hjem fra Aarstiderne, og den første halvdel blev altså brugt til denne tærte. Det er en tærte, jeg første gang lavede for flere år siden, og længe har haft lyst til at lave igen – dels i en LCHF-udgave og dels i en udgave med dertilhørende nye billeder. For billederne i det gamle indlæg var rædderlige, rent ud sagt! Men
Mere
Flere opskrifter

Salater

kinesisk-kyllingesalat-2

Kinesisk kyllingesalat

Hvis du er som mig, kan du også godt synes, at (bare) “kylling og salat” lyder lige kedeligt nok. Sådan lidt tørt og smagløst, ikke? Men hvis jeg i stedet hører “kyllingesalat”, er det en helt anden sag. En kyllingesalat lover, i mine ører, velsmag, balance, lækkerhed og generelt noget, der er blevet kræset meget mere for. Denne kyllingesalat er frisk, sprød og sommerlet – og supernem at lave. Det er uden tvivl kombinationen af de forskellige asiatiske smage i både kylling og dressing med de sprøde grøntsager, der gør salaten til en succes, så ikke noget med bare at skippe dressingen,
Mere
grillede-asparges-bacon-feta-pinjekerner-2

Grillede (eller ovnbagte) asparges med bacon, feta og pinjekerner

Jeg kan lige så godt sige det med det samme: Hvis du aldrig har smagt grillede (eller ovnbagte) asparges, er det i køkkenet eller til grillen med dig med det flukseste vons, du kan mønstre! Det er så nemt og helt fantastisk lækkert. Generelt er grøntsager jo gode på grill eller i ovn, men asparges får en slags røget sødme, som er ulig meste andet.  Disse grillede asparges er det perfekte tilbehør til en grillaften, fordi du kan tilberede grøntsagerne færdigt ved grillen også (jeg ville nok dog stege baconen på en pande i køkkenet først, med mindre du har noget
Mere
kylling-pestomayo-boennefritter-tomatsalat-1

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Jeg tror slet ikke, at ord kan beskrive, hvor vild jeg er med det vejr, vi har lige for tiden! ☀︎ (men på min Snapchat prøver jeg ihærdigt via billeder – følg med på xeniajamand) Efter endnu en herlig solskinsgåtur i dag med bare pusselanker, besluttede jeg mig for at lave det mest sommerlige aftensmad, jeg kunne komme i tanker om, og sådan skete det, at denne opskrift, som jeg først udgav for over 3 år siden, fik en lille renæssance. Jeg havde egentligt først tænkt mig bare at spise min mad og lade være med at belemre jer med det, men da
Mere
roed-salat-1

Rød salat med kål, rødbeder, granatæble, feta og saltmandler

Hej venner! Har I haft en god weekend? Det har jeg helt bestemt. Min har været sådan en, hvor man på en og samme tid har lavet ingenting og mange ting, kender I det? Jeg havde ikke nogle egentlige planer af den slags, der kræver, at man tager makeup på og hænger ud med mennesker, så jeg skrev i stedet en lang to-do-liste i starten af weekenden, og jeg nåede faktisk størstedelen. Selv om nogle nok blev udsat lidt længere end andre 😉 Jeg skulle fx planlægge, hvilke kager jeg skal bage til og i Magasin på lørdag, og det der med at
Mere
Flere opskrifter

Tilbehør

tomatpasta-2

Doven tomatpasta med mascarpone og spinat

Indlægget indeholder affiliatelinks. I sidste uge var jeg i Tivoli, og til aften spiste vi på en italiensk restaurant derinde. Jeg gik med en pastaret med cremet tomatsauce, som jeg oftest gør, når den står på italiensk og pasta, og det smagte som altid herligt. Men som altid endte jeg også med en mindre pastabombe i kroppen efter måltidet (mindre fordi portionen var forfriskende moderat). På vej hjem tænkte jeg derfor, at det burde være næsten irriterende nemt at lave en variant selv, som ville ligge lidt bedre i maven, og da jeg dagen efter faldt over et tilbud på
Mere
grillede-asparges-bacon-feta-pinjekerner-2

Grillede (eller ovnbagte) asparges med bacon, feta og pinjekerner

Jeg kan lige så godt sige det med det samme: Hvis du aldrig har smagt grillede (eller ovnbagte) asparges, er det i køkkenet eller til grillen med dig med det flukseste vons, du kan mønstre! Det er så nemt og helt fantastisk lækkert. Generelt er grøntsager jo gode på grill eller i ovn, men asparges får en slags røget sødme, som er ulig meste andet.  Disse grillede asparges er det perfekte tilbehør til en grillaften, fordi du kan tilberede grøntsagerne færdigt ved grillen også (jeg ville nok dog stege baconen på en pande i køkkenet først, med mindre du har noget
Mere
kylling-pestomayo-boennefritter-tomatsalat-1

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Jeg tror slet ikke, at ord kan beskrive, hvor vild jeg er med det vejr, vi har lige for tiden! ☀︎ (men på min Snapchat prøver jeg ihærdigt via billeder – følg med på xeniajamand) Efter endnu en herlig solskinsgåtur i dag med bare pusselanker, besluttede jeg mig for at lave det mest sommerlige aftensmad, jeg kunne komme i tanker om, og sådan skete det, at denne opskrift, som jeg først udgav for over 3 år siden, fik en lille renæssance. Jeg havde egentligt først tænkt mig bare at spise min mad og lade være med at belemre jer med det, men da
Mere
blomkaal-rustikpesto-1

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde regnet med, og besluttede mig for at udnytte dagslyset til at bringe denne ret til live med det samme. Og mand, hvor var det godt, jeg gjorde det! Denne her ret kommer I til at elske mig for, jeg siger det bare! Konceptet er virkeligt
Mere
Flere opskrifter

Brød og brøderstatninger

rugbrodsboller-3

Rugbrødsboller uden rug

Når jeg har madpakke med, består den 3 ud af 4 dage af en hurtig tunsalat på tun (duh), flødeost og mayo, enten med spidskål og andet grønt eller med kernebrød, og det har jeg det egentligt ret fint med. Af en eller anden grund er det en frokost, jeg godt gider spise gang på gang, til trods for at jeg ellers er typen, der nemt bliver træt af at spise det samme, og ikke gider spise mad, hvis jeg ikke gider det, jeg skal spise – kender I det? Men på den fjerde dag gider jeg så gerne noget
Mere
pizzasnegle-2

Pizzasnegle

Modsat noget nær alle andre i verden, tilsyneladende, er jeg en del af det arbejdende folk de her dage. Men det er ok, jeg kan faktisk godt lide at være på arbejde, når der ikke er så mange andre. Det er ikke fordi, jeg som sådan får lavet særligt meget mere normalt, men det er hyggeligt, og især når man arbejder på et universitet, hvor der normalt er en del folk, føles det lidt som den der “alene i et storcenter”-drøm, vi alle havde som barn (eller var det bare en film?). Man kan ligesom (bedre) rende rundt på gangene
Mere
cheeseburger-2

Cheeseburger med tomatrelish og bacon i burgerbolle med squash og ost

Da jeg satte denne cheeseburger på sidste uges madplan, gik det op for mig, at jeg faktisk ikke har én eneste opskrift på en helt klassisk oksekødsburger herinde. For et par år siden havde det måske givet fin mening, eftersom jeg dengang ikke spiste burger med okse, men inden for det sidste års tid er det i høj grad ændret sig, og jeg har snart ikke tal på, hvor mange burgere jeg har spist ude. Men måske det netop er dét, der er “problemet”. Jeg spiser stort set altid burgere ude, og så ender de jo ikke på bloggen. Jeg
Mere
fiberboller-1

Fiberboller

Jeg er ved at lave eksamensopgave i mit yndlingswebdesignfag lige nu, og der er åbenbart en eller anden universel regel om, at når man laver opgave, skal man have “lidt lækkert”. I hvert fald har jeg inden for den sidste uge bagt mere, end jeg nok har gjort sammenlagt resten af året. Cirka. Eller måske det bare skyldes, at jeg kom til at købe en pakke pålægschokolade, og så skal man jo have noget at putte det ovenpå, hvem ved. I hvert fald bagte jeg i går igen en omgang boller, denne gang efter opskriften på de populære “TH-boller” eller
Mere
Flere opskrifter

Desserter

mascarponefyldte-jordbaer

Mascarponefyldte jordbær og sommerforlængelse

I morgen er det jo officielt efterår, men hvis du som jeg også foretrækker at snyde sommeren lidt længere, er disse jordbær-hapsere et virkeligt godt bud! Solskinsvejret uden for mit vindue lige nu, hjælper dog også 😉 Jeg så første gang en udgave af disse fyldte jordbær på nettet for noget, der snart føles som ret længe siden. De findes i flere udgaver, og jeg synes, de er noget så fine. Og i øvrigt forbandet nemme at lave. Jeg lavede dem i søndags, fordi jeg havde købt jordbærrene, og mascarponen havde jeg haft klar længe, og eftersom jeg havde planer senere på dagen,
Mere
melongranita

Forfriskende melongranita med mojitosmag

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“ I går opdagede jeg helt tilfældigt, at det faktisk var 24 (nu 25 vel) dage siden mit sidste blogindlæg. Sådan noget bør man nok ikke træde i, men jeg har aldrig været så smart – så hov! Det var ikke lige meningen, at jeg skulle holde så meget ferie denne sommer. Jeg ville næsten ønske, at jeg lige kunne være smart og sige hey, det er sgu fordi jeg har været i gang med et eller andet vildt spændende projekt, som I nok skal høre mere om meget snart, men det ville være ren og
Mere
bananis

Bananis med peanutbutter og chokolade

Den anden dag da solen stadig skinnede og vi havde sommer, fik jeg en pludselig lyst til is. Det er bestemt ikke en sjælden begivenhed, og jeg er ikke bleg for bare at købe min is færdiglavet, men lige på denne dag havde jeg lyst til is med banan- og peanutbuttersmag, og eftersom 1) jeg aldrig har set den smag i butikkerne eller iskioskerne og 2) jeg havde både frosne bananer og peanutbutter (så meget peanutbutter!) i mine køkkenskabe, virkede det ret så oplagt bare at lave isen selv for en gangs skyld. Det er efterhånden længe siden jeg første
Mere
rabarbertaerte-2

Rabarbertærte med mazarinfyld

Jeg lovede jer jo en ny rabarberopskrift, og jeg holder, hvad jeg lover! Selv om der kan gå lidt tid, hvis der så lige kommer en flytning i vejen. Jeg havde egentligt ikke helt bestemt mig for, om jeg ville lave noget sødt eller noget salt, men så havde en af mine kollegaer en rabarbertærte med, og så var beslutningen faktisk taget for mig. Tilbage var bare at tage mig sammen til rent faktisk at bage. Men eksamenslæsning kalder jo om noget på overspringshandlinger, og hvad er bedre end bagning? Så her får I nu endeligt opskriften på den lækreste
Mere
Flere opskrifter

Kager

rabarbertaerte-2

Rabarbertærte med mazarinfyld

Jeg lovede jer jo en ny rabarberopskrift, og jeg holder, hvad jeg lover! Selv om der kan gå lidt tid, hvis der så lige kommer en flytning i vejen. Jeg havde egentligt ikke helt bestemt mig for, om jeg ville lave noget sødt eller noget salt, men så havde en af mine kollegaer en rabarbertærte med, og så var beslutningen faktisk taget for mig. Tilbage var bare at tage mig sammen til rent faktisk at bage. Men eksamenslæsning kalder jo om noget på overspringshandlinger, og hvad er bedre end bagning? Så her får I nu endeligt opskriften på den lækreste
Mere
citronchiamuffins-2

Citron- og chiamuffins

Bagværk behøver ikke altid være überpænt og kogebogsforsideegnet, synes jeg. Nogle gange må det gerne bare være så rørende nemt, at dejen vitterligt bare skal røres sammen i en enkelt skål og i ovnen. Så enkle er disse muffins for eksempel. Det eneste, de kræver, er en skål og et piskeris og efter en halv time max har du friskbagte citronmuffins. De klassiske birkes er skiftet ud med chiafrø i denne opskrift, hvilket giver et ekstra skud af sundhed og i øvrigt er med til at give en ret fin og fast konsistens på kagerne. De er nemlig lavet primært på kokosfibermel,
Mere
Lækre sprøde og søde vafler

Belgiske vafler

Egentligt har denne opskrift været længe undervejs. Rent praktisk har jeg først udviklet opskriften i dag, men mit nyindkøbte vaffeljern (reklamelink) bestilte jeg allerede for flere uger siden, da jeg endeligt overgav mig til vaffelhypen i blogland, men siden har det bare været taget gidsel af en pakkeshop og en påskeferie og en travl Xenia. Men i dag fik jeg endeligt hentet og slæbt det hjem, og så skulle der dælme laves vafler, skulle der! Min første vaffelopskrift skulle uden tvivl bare være en helt klassisk en af slagsen. Jeg har jo boet i Bruxelles i et halvt år efter gymnasiet,
Mere
brunsviger-1

Snasket brunsviger

I spørger, jeg adlyder! Eller I ved, nogle gange i hvert fald, ikke? Jeg har nydt at læse om alle jeres yndlingskager, og hvad I håber at finde i “Sødt, sundere, syndigt” – ikke mindst fordi jeg kan sætte hak ved en meget stor ssl af jeres ønsker! Men en forespørgsel der går igen ret tit er brunsviger, og den er altså ikke i bogen. Hvis jeg skal være ærlig, er brunsviger faktisk ikke rigtigt noget, jeg har særligt meget erfaring med. Det føler jeg, at jeg er nødt til at sige, så I ikke lyncher mig, hvis den ikke
Mere
Flere opskrifter

Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

mascarponefyldte-jordbaer

Mascarponefyldte jordbær og sommerforlængelse

I morgen er det jo officielt efterår, men hvis du som jeg også foretrækker at snyde sommeren lidt længere, er disse jordbær-hapsere et virkeligt godt bud! Solskinsvejret uden for mit vindue lige nu, hjælper dog også 😉 Jeg så første gang en udgave af disse fyldte jordbær på nettet for noget, der snart føles som ret længe siden. De findes i flere udgaver, og jeg synes, de er noget så fine. Og i øvrigt forbandet nemme at lave. Jeg lavede dem i søndags, fordi jeg havde købt jordbærrene, og mascarponen havde jeg haft klar længe, og eftersom jeg havde planer senere på dagen,
Mere
melongranita

Forfriskende melongranita med mojitosmag

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“ I går opdagede jeg helt tilfældigt, at det faktisk var 24 (nu 25 vel) dage siden mit sidste blogindlæg. Sådan noget bør man nok ikke træde i, men jeg har aldrig været så smart – så hov! Det var ikke lige meningen, at jeg skulle holde så meget ferie denne sommer. Jeg ville næsten ønske, at jeg lige kunne være smart og sige hey, det er sgu fordi jeg har været i gang med et eller andet vildt spændende projekt, som I nok skal høre mere om meget snart, men det ville være ren og
Mere
bananis

Bananis med peanutbutter og chokolade

Den anden dag da solen stadig skinnede og vi havde sommer, fik jeg en pludselig lyst til is. Det er bestemt ikke en sjælden begivenhed, og jeg er ikke bleg for bare at købe min is færdiglavet, men lige på denne dag havde jeg lyst til is med banan- og peanutbuttersmag, og eftersom 1) jeg aldrig har set den smag i butikkerne eller iskioskerne og 2) jeg havde både frosne bananer og peanutbutter (så meget peanutbutter!) i mine køkkenskabe, virkede det ret så oplagt bare at lave isen selv for en gangs skyld. Det er efterhånden længe siden jeg første
Mere
koldskaalsshake

Koldskålsshake med jordbær

Nåmmen i mandags flyttede jeg jo ind i min nye og ret så fantastiske lejlighed, og selv om jeg løbende kommer mere og mere på plads, har jeg endnu ikke brugt super meget tid i køkkenet, så det er udmundet i nye opskrifter til jer. Det skal jo nok komme! Først er der lige en færdig udpakning, jeg gerne vil have mere eller mindre overstået – plus jeg skal have fikset min ovn og skaffet møbler og så videre. Ooog så er der jo lige en håndfuld eksaminer om ikke så længe, der også lige skal overstås. Ahem. Så for
Mere
Flere opskrifter

Gæstemad

mascarponefyldte-jordbaer

Mascarponefyldte jordbær og sommerforlængelse

I morgen er det jo officielt efterår, men hvis du som jeg også foretrækker at snyde sommeren lidt længere, er disse jordbær-hapsere et virkeligt godt bud! Solskinsvejret uden for mit vindue lige nu, hjælper dog også 😉 Jeg så første gang en udgave af disse fyldte jordbær på nettet for noget, der snart føles som ret længe siden. De findes i flere udgaver, og jeg synes, de er noget så fine. Og i øvrigt forbandet nemme at lave. Jeg lavede dem i søndags, fordi jeg havde købt jordbærrene, og mascarponen havde jeg haft klar længe, og eftersom jeg havde planer senere på dagen,
Mere
grillede-asparges-bacon-feta-pinjekerner-2

Grillede (eller ovnbagte) asparges med bacon, feta og pinjekerner

Jeg kan lige så godt sige det med det samme: Hvis du aldrig har smagt grillede (eller ovnbagte) asparges, er det i køkkenet eller til grillen med dig med det flukseste vons, du kan mønstre! Det er så nemt og helt fantastisk lækkert. Generelt er grøntsager jo gode på grill eller i ovn, men asparges får en slags røget sødme, som er ulig meste andet.  Disse grillede asparges er det perfekte tilbehør til en grillaften, fordi du kan tilberede grøntsagerne færdigt ved grillen også (jeg ville nok dog stege baconen på en pande i køkkenet først, med mindre du har noget
Mere
kylling-pestomayo-boennefritter-tomatsalat-1

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Jeg tror slet ikke, at ord kan beskrive, hvor vild jeg er med det vejr, vi har lige for tiden! ☀︎ (men på min Snapchat prøver jeg ihærdigt via billeder – følg med på xeniajamand) Efter endnu en herlig solskinsgåtur i dag med bare pusselanker, besluttede jeg mig for at lave det mest sommerlige aftensmad, jeg kunne komme i tanker om, og sådan skete det, at denne opskrift, som jeg først udgav for over 3 år siden, fik en lille renæssance. Jeg havde egentligt først tænkt mig bare at spise min mad og lade være med at belemre jer med det, men da
Mere
pikant-kylling-1

Pikant kylling i fad

Reposts er egentligt sjældent noget, jeg gør mig i, MEN når en opskrift som denne er bloggens 2. mest læste opskrift of all-time, synes jeg, at den fortjener en lille opdatering – og ikke mindst nogle nyere og friskere billeder. Og så synes jeg i øvrigt, at I, der måske ikke så opskriften i første omgang, fortjener jeres chance også. Jeg lavede den igen i dag, og den er præcist lige så god, som jeg huskede den. Den varmeste anbefaling herfra! Og så vil jeg ellers overgive ordet til Xenia fra september 2014: I mandags gjorde jeg både noget godt
Mere
Flere opskrifter

Mormormad

brunsviger-1

Snasket brunsviger

I spørger, jeg adlyder! Eller I ved, nogle gange i hvert fald, ikke? Jeg har nydt at læse om alle jeres yndlingskager, og hvad I håber at finde i “Sødt, sundere, syndigt” – ikke mindst fordi jeg kan sætte hak ved en meget stor ssl af jeres ønsker! Men en forespørgsel der går igen ret tit er brunsviger, og den er altså ikke i bogen. Hvis jeg skal være ærlig, er brunsviger faktisk ikke rigtigt noget, jeg har særligt meget erfaring med. Det føler jeg, at jeg er nødt til at sige, så I ikke lyncher mig, hvis den ikke
Mere
bedstefrikadeller

De bedste frikadeller

Jeg er stadig ret vild med den der persillesovs der, så derfor prøver jeg med jævne mellemrum at finde på nye ting, jeg kan servere sovsen til, så jeg i højere grad kan overbevise mig selv om, at jeg ikke bare spiser det samme og det samme og det samme. For det meste virker det, skulle jeg hilse og sige! Nogen af jer husker måske, at jeg for snart et år siden satte mig for at finde den “perfekte” frikadelleopskrift, og i forgårs fik jeg afprøvet anden omgang i det projekt (jaja, at sige at tingene ligefrem går hurtigt herhjemme
Mere
persillesovs-1

Guddommelig persillesovs – med tilbehør

Det her er nok en af de der “ikke rigtigt en egentlig opskrift”-opskrift, men nu har jeg alligevel lavet denne her sovs to gange – reelt tre, da der var rester af tilbehøret – inden for den sidste halvanden uge, og så tænkte jeg, at jeg næsten skyldte jer at videregive fremgangsmåden! Jeg har jo allerede én opskrift på stegt flæsk med persillesovs og blomkål her på bloggen, men denne her er faktisk nok bedre, tror jeg. Til den gamle opskrifts forsvar skal det dog lige siges, at jeg jo ikke har lavet den udgave i snart to år, bare
Mere
spidskaalradisermormor-2

Spidskålssalat med radiser og mormordressing

I går havde jeg sådan en dag, hvor jeg ikke rigtigt vidste, hvad jeg gad at spise. Egentligt havde jeg kun lyst til koldskål, men omvendt havde jeg en af de dage, hvor jeg reelt godt gad at spise noget ordentligt. Kender I det? Man har lyst til noget andet, end man gider? Eller omvendt? Jeg tillader mig at formode, at vi alle har det sådan en gang imellem. På min gåtur researchede jeg altså lidt (det gør jeg tit, så hvis I ser en gående type oftest omkring Søerne med næsen i en iPhone, er der stor sandsynlighed for,
Mere
Flere opskrifter

Juleopskrifter

vintersalat-3

Vintersalat med grønkål, græskar og feta

Jeg synes tit, man hører, at mange kan have problemer med at finde på, hvad de skal servere til deres mad. Fx ved de, at de skal have kylling, men de ved ikke lige, hvad de skal spise ved siden af, eller de har taget oksekød op af fryseren, men er lidt blanke i forhold til resten af måltidet. På det punkt er jeg nok lidt omvendt (p.s. ny yndlings-emoji!). Jeg er i højere grad sådan, at jeg fx finder på, at jeg vil lave en salat med grønkål, græskar og feta, men så ender den ide med at stå
Mere
marcipan-

Marcipan

Xenia: “Hvordan pokker tager man et billede af marcipan?” Lillebror: “Hm, form det til en lang pølse. Eller nej, vent, lav en marcipangris!” Xenia: “Arh, psh, mhhm, ej, det gider jeg da ikke, jeg skal jo alligevel ødelægge den bagefter så jo, isssh…” (2 sekunder senere) Xenia: “Se den fine gris!” Lillebror: “Men hvorfor har den et hul i siden? Det ligner lidt en blanding af en ko og en høne.” Xenia: “STFU” (plop = lyden af trynen der falder af for fyrretyvende gang) True story. Egentligt er det lidt pinligt, at det først er nu, jeg får forsøgt mig
Mere
pannacottaalarisalamande-1

Panna cotta a la risalamande

Jeg kan godt lide risalamande. Faktisk rigtigt godt endda. De der par gange, jeg når at få det i løbet af en december, er overhovedet ikke nok til, at jeg får nok af det. Så denne dessert skal ikke ses som et råb om hjælp i nogen som helst form. Hvis det er en modreaktion til risalamande, er det nok højest et forsøg på at lave en version, som er mindre stivelsestung og mere LCHF-venlig – og dermed i sidste ende mere mavevenlig for mit vedkommende. For selv om jeg elsker jul og alt der dertil høre, inklusive al julemaden, kan
Mere
snickerdoodles-3

Snickerdoodles

Arhmen, i virkeligheden er det her jo faktisk bare så typisk mig. Typen, der gemmer en opskrift et helt år for at kunne udgive den, når det igen er jul og giver mening. Og så alligevel er lige ved at glemme det, når det kommer til stykket. Tsk tsk. Derfor får I denne opskrift på småkager, der faktisk er ret julede, men dog gen spises hele året, og vist også bliver det, så som sådan kan jeg vel også godt retfærdiggøre den lidt sene udgivelse. Snickerdoodles er en amerikansk cookie, som de af jer, der jævnligt ser amerikanske serier og/eller
Mere
Flere opskrifter

Påske

paaskemenu

Inspiration til din påskemenu

Jeg er muligvis allerede for sent ude, eftersom butikkerne er lukkede i dag, og I måske allerede er på vej til jeres respektive påskefrokoster for i år. Jeg er personligt på vej ud af døren om ikke så længe. I min familie holder vi sammenskudspåskefrokost, og min gren af familien står for laks og en cheesecake i år. I tilfælde af at I stadig mangler lidt inspiration til en påskefrokost, ville jeg dog lige hurtigt kigge ind og pippe om, hvad jeg ville servere, hvis jeg skulle stå for en påskefrokost, som måske ikke behøvede at være så sild- og æggeagtig (men hvis
Mere
paaskeaeg-3

Påskeæg med marcipan og nougatpraline

Jeg er nødt til at starte med at fortælle, at jeg faktisk aldrig har prøvet at lave påskeæg før, så at de blev så pæne, føler jeg på en eller anden måde berettiger det faktum, at jeg jo sådan set har skrevet en dessertbog! Tøhø. I virkeligheden har jeg dog nok heller ikke spist så mange påskeæg i mit liv egentligt. Jeg har ikke nogen særligt god forklaring, ud over at jeg synes, når jeg en sjælden gang køber nogle, at så er de tørre. Og der er bare ikke noget mere kedeligt end tør marcipan! Så er det ikke dér, jeg
Mere
groenneboenner-brunetcitronsmoer-mandler-laks-1

Grønne bønner med brunet citronsmør og ristede mandler

Jeg elsk-elsk-elsker grønne bønner! Det er faktisk nok en af mine yndlingsgrøntsager, og jeg har altid minimum en pose – gerne to – af de frosne i fryseren, bare for en sikkerheds skyld. Og de frosne er superfine, de smager godt, det er nemt og alt muligt. Men de kommer altså bare aldrig nogensinde op på siden af en omgang letdampede friske grønne bønner! Hvis I aldrig har prøvet den friske variant, skylder I virkeligt jer selv at gøre det. De har en helt fantastisk sprødhed, en sødme og en friskhed, som er uforlignelig, og jeg kunne spise det hver
Mere
spinatfetataerte-1

Spinattærte med feta

SÅ blev det endeligt tid til den stakkels forsmåede spinattærte. Undskyld, rare spinattærte, det er ikke dig, du smagte godt, der kom bare lige noget med chokolade i vejen, og så er det jo op ad bakke for selv den bedste grøntsagsret! Lige for tiden forsøger jeg, at lave vegetarisk aftensmad i hvert fald én gang om ugen. Ikke fordi jeg har planer om at blive vegetar igen, det tror jeg aldrig sker, men dels er det meget sjovt at udfordre sig selv ift. hvor meget der overhovedet kan lade sig gøre vegetarisk på LCHF, og dels er det jo
Mere
Flere opskrifter

Sommer

mascarponefyldte-jordbaer

Mascarponefyldte jordbær og sommerforlængelse

I morgen er det jo officielt efterår, men hvis du som jeg også foretrækker at snyde sommeren lidt længere, er disse jordbær-hapsere et virkeligt godt bud! Solskinsvejret uden for mit vindue lige nu, hjælper dog også 😉 Jeg så første gang en udgave af disse fyldte jordbær på nettet for noget, der snart føles som ret længe siden. De findes i flere udgaver, og jeg synes, de er noget så fine. Og i øvrigt forbandet nemme at lave. Jeg lavede dem i søndags, fordi jeg havde købt jordbærrene, og mascarponen havde jeg haft klar længe, og eftersom jeg havde planer senere på dagen,
Mere
kinesisk-kyllingesalat-2

Kinesisk kyllingesalat

Hvis du er som mig, kan du også godt synes, at (bare) “kylling og salat” lyder lige kedeligt nok. Sådan lidt tørt og smagløst, ikke? Men hvis jeg i stedet hører “kyllingesalat”, er det en helt anden sag. En kyllingesalat lover, i mine ører, velsmag, balance, lækkerhed og generelt noget, der er blevet kræset meget mere for. Denne kyllingesalat er frisk, sprød og sommerlet – og supernem at lave. Det er uden tvivl kombinationen af de forskellige asiatiske smage i både kylling og dressing med de sprøde grøntsager, der gør salaten til en succes, så ikke noget med bare at skippe dressingen,
Mere
melongranita

Forfriskende melongranita med mojitosmag

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“ I går opdagede jeg helt tilfældigt, at det faktisk var 24 (nu 25 vel) dage siden mit sidste blogindlæg. Sådan noget bør man nok ikke træde i, men jeg har aldrig været så smart – så hov! Det var ikke lige meningen, at jeg skulle holde så meget ferie denne sommer. Jeg ville næsten ønske, at jeg lige kunne være smart og sige hey, det er sgu fordi jeg har været i gang med et eller andet vildt spændende projekt, som I nok skal høre mere om meget snart, men det ville være ren og
Mere
bananis

Bananis med peanutbutter og chokolade

Den anden dag da solen stadig skinnede og vi havde sommer, fik jeg en pludselig lyst til is. Det er bestemt ikke en sjælden begivenhed, og jeg er ikke bleg for bare at købe min is færdiglavet, men lige på denne dag havde jeg lyst til is med banan- og peanutbuttersmag, og eftersom 1) jeg aldrig har set den smag i butikkerne eller iskioskerne og 2) jeg havde både frosne bananer og peanutbutter (så meget peanutbutter!) i mine køkkenskabe, virkede det ret så oplagt bare at lave isen selv for en gangs skyld. Det er efterhånden længe siden jeg første
Mere
Flere opskrifter
(Vist 9.357 gange siden 26/10-15, 20 visninger i dag)