Opskrifter

Mine favoritter

Superlækker superfoodsalat med laks

“Superfoods” er egentligt et lidt fjollet begreb, når man tænker over det. Ordet henviser i en eller anden grad til madvarer, der er særligt næringsrige, men det er der jo en uendeligt lang række madvarer, der er. Og der er vist efterhånden også rimeligt generel konsensus om, at “superfood” mere er en markedsføringsstrategi end noget andet. Så ved I hvad? Nu markedsfører jeg r*ven ud af den her salat, fordi den består næsten udelukkende af de såkaldte “superfoods”!  Jeg snakker ikke så meget om mit studie herinde faktisk, men p.t. er jeg på sidste semester af min kandidat, og dermed er
Mere

Peanutbutter ‘nana cheesecakes

I går var min tredje og sidste omgang af Dining Week, og jeg skulle med min mor og bror på Sticks ‘n’ Sushi, som vi er ret glade for og derfor benyttede chancen for at få det til lidt billigere penge og i øvrigt prøve noget lidt andet fra deres menu, end hvad vi normalt vælger. Den nyeste S’n’S er åbnet ved Amager Strandpark, som er relativt tæt på min lejlighed, så jeg var snedig og inviterede først familien hjem til mig for at de kunne hjælpe mig med at få hængt min gallerivæg op, som jeg endeligt i sidste
Mere

Braiserede svinekæber i øl og æblemost med grov mos og saltmandler

Jeg købte faktisk disse svinekæber tilbage i december, men da den aftale, de var købt til, så måtte aflyses, røg kæberne i fryseren til en anden god gang. Og den gode gang var så i søndags! Jeg har smagt svinekæber et par gange før og været ovenud begejstret, men jeg havde endnu til gode at lave dem selv, så det måtte der selvfølgelig laves om på. Jeg er ikke den, der eksperimenterer allermest, når det kommer til “specielle” udskæringer (selv om svinekæber selvfølgelig er mere og mere udbredt efterhånden), men nogle gange udfordrer jeg mig selv lidt. Mest er jeg “bange”
Mere

Tærte med græskar, grønkål, bacon, chili og feta

9 ud af 10 gange jeg køber græskar, er det uden tvivl for at lave denne opskrift. Og selv om den opskrift kun kalder på et halvt græskar, bruger jeg oftest også den anden halvdel til selvsamme ret på et senere tidspunkt. En sjælden gang får jeg dog lyst til at eksperimentere lidt mere og for et par dage siden var netop sådan en dag, så jeg brugte et kvart græskar (det var en stor basse denne gang!) i denne tærte sammen med andre lækre sager. Og lad mig bare sige med det samme: Det var en ret så god beslutning! Jeg lod
Mere
Flere opskrifter

Lchf opskrifter

Peanutbutter ‘nana cheesecakes

I går var min tredje og sidste omgang af Dining Week, og jeg skulle med min mor og bror på Sticks ‘n’ Sushi, som vi er ret glade for og derfor benyttede chancen for at få det til lidt billigere penge og i øvrigt prøve noget lidt andet fra deres menu, end hvad vi normalt vælger. Den nyeste S’n’S er åbnet ved Amager Strandpark, som er relativt tæt på min lejlighed, så jeg var snedig og inviterede først familien hjem til mig for at de kunne hjælpe mig med at få hængt min gallerivæg op, som jeg endeligt i sidste
Mere

Tærte med græskar, grønkål, bacon, chili og feta

9 ud af 10 gange jeg køber græskar, er det uden tvivl for at lave denne opskrift. Og selv om den opskrift kun kalder på et halvt græskar, bruger jeg oftest også den anden halvdel til selvsamme ret på et senere tidspunkt. En sjælden gang får jeg dog lyst til at eksperimentere lidt mere og for et par dage siden var netop sådan en dag, så jeg brugte et kvart græskar (det var en stor basse denne gang!) i denne tærte sammen med andre lækre sager. Og lad mig bare sige med det samme: Det var en ret så god beslutning! Jeg lod
Mere

Julekrydrede julevafler

I går udgav Christine Bonde en opskrift på julevafler, og det, syntes jeg, var en så fænomenal idé, at den ligefrem fik mig i køkkenet for at lave en ny opskrift i, ja, jeg ved ikke engang hvor længe. Godt klaret! Hvis I følger mig på Snapchat (brugernavn: xeniajamand), Instagram eller nogle af de andre steder, ved I nok allerede, at jeg er ikke så lidt begejstret for jul, så selvfølgelig virkede julede vafler som den bedste idé nogensinde. SE OGSÅ: Min samling af juleopskrifter Jeg brugte min egen opskrift på sprøde belgiske vafler fra tidligere i år, som stadig er den bedste
Mere

Wrap med chililaks, majs og lime

Jeg flyttede til min nuværende lejlighed i midten af maj, og indtil videre er dén opskrift, jeg nok har lavet ultimativt flest gange, tror jeg, min chili con carne. Ja, selv om det har været sommer en stor del af tiden! Smagen er fantastisk, det er nemt, og man har rester til flere dage. For et par uger siden lavede jeg endnu en gang en omgang, og jeg besluttede for en afvekslings skyld at prøve at servere nogle af resterne på en lidt anderledes måde, nemlig i tortillaer. Jeg tænkte først at lave dem selv, men så bestemte jeg mig i
Mere
Flere opskrifter

Morgenmad

Julekrydrede julevafler

I går udgav Christine Bonde en opskrift på julevafler, og det, syntes jeg, var en så fænomenal idé, at den ligefrem fik mig i køkkenet for at lave en ny opskrift i, ja, jeg ved ikke engang hvor længe. Godt klaret! Hvis I følger mig på Snapchat (brugernavn: xeniajamand), Instagram eller nogle af de andre steder, ved I nok allerede, at jeg er ikke så lidt begejstret for jul, så selvfølgelig virkede julede vafler som den bedste idé nogensinde. SE OGSÅ: Min samling af juleopskrifter Jeg brugte min egen opskrift på sprøde belgiske vafler fra tidligere i år, som stadig er den bedste
Mere

Koldskålsshake med jordbær

Nåmmen i mandags flyttede jeg jo ind i min nye og ret så fantastiske lejlighed, og selv om jeg løbende kommer mere og mere på plads, har jeg endnu ikke brugt super meget tid i køkkenet, så det er udmundet i nye opskrifter til jer. Det skal jo nok komme! Først er der lige en færdig udpakning, jeg gerne vil have mere eller mindre overstået – plus jeg skal have fikset min ovn og skaffet møbler og så videre. Ooog så er der jo lige en håndfuld eksaminer om ikke så længe, der også lige skal overstås. Ahem. Så for
Mere

Hindbærchiagrød med kokos og yndige fornemmelser

Hvis du har læst min bog, ved du, at jeg er ret så vild med syrligsøde ting. I ved, ting der på én og samme tid er både dejligt syrlige og herligt søde. Betegnelsen giver egentligt nok sig selv. På samme måde spiser jeg næsten kun syrligt slik, hvis jeg endeligt spiser decideret slik. De helt plain vingummier siger mig ikke det store, men stik mig en gang syrlig stjernemix eller syrlinger, så skal jeg nok få sukkerlys i øjnene! Og når vi er ved slik, så er hindbær en af de ypperligste syrlige slikting i naturen, hvis I spørger
Mere

Belgiske vafler

Egentligt har denne opskrift været længe undervejs. Rent praktisk har jeg først udviklet opskriften i dag, men mit nyindkøbte vaffeljern (reklamelink) bestilte jeg allerede for flere uger siden, da jeg endeligt overgav mig til vaffelhypen i blogland, men siden har det bare været taget gidsel af en pakkeshop og en påskeferie og en travl Xenia. Men i dag fik jeg endeligt hentet og slæbt det hjem, og så skulle der dælme laves vafler, skulle der! Min første vaffelopskrift skulle uden tvivl bare være en helt klassisk en af slagsen. Jeg har jo boet i Bruxelles i et halvt år efter gymnasiet,
Mere
Flere opskrifter

Frokost

Superlækker superfoodsalat med laks

“Superfoods” er egentligt et lidt fjollet begreb, når man tænker over det. Ordet henviser i en eller anden grad til madvarer, der er særligt næringsrige, men det er der jo en uendeligt lang række madvarer, der er. Og der er vist efterhånden også rimeligt generel konsensus om, at “superfood” mere er en markedsføringsstrategi end noget andet. Så ved I hvad? Nu markedsfører jeg r*ven ud af den her salat, fordi den består næsten udelukkende af de såkaldte “superfoods”!  Jeg snakker ikke så meget om mit studie herinde faktisk, men p.t. er jeg på sidste semester af min kandidat, og dermed er
Mere

Tærte med græskar, grønkål, bacon, chili og feta

9 ud af 10 gange jeg køber græskar, er det uden tvivl for at lave denne opskrift. Og selv om den opskrift kun kalder på et halvt græskar, bruger jeg oftest også den anden halvdel til selvsamme ret på et senere tidspunkt. En sjælden gang får jeg dog lyst til at eksperimentere lidt mere og for et par dage siden var netop sådan en dag, så jeg brugte et kvart græskar (det var en stor basse denne gang!) i denne tærte sammen med andre lækre sager. Og lad mig bare sige med det samme: Det var en ret så god beslutning! Jeg lod
Mere

Ærtepasta med broccolipesto og pinjekerner

Indlægget indeholder affiliatelinks. Jeg vil godt lige starte med at understrege, at jeg absolut intet har rykket på farverne i efterbehandlingen i billederne i dag. Det er bare så grønt! Nok uden tvivl den grønneste pastaret til dato. Men det er måske heller ikke så underligt, eftersom alle ingredienserne deri er grønne egentligt. Selv pastaen er grøn, jeg har nemlig brugt pastaskruer lavet af grønne ærter, som I måske allerede har set i butikker eller andre steder rundt omkring. Jeg købte en pakke i Kvickly, men ellers kan det garanteret fås online flere steder – fx har de en variant også
Mere

Wrap med chililaks, majs og lime

Jeg flyttede til min nuværende lejlighed i midten af maj, og indtil videre er dén opskrift, jeg nok har lavet ultimativt flest gange, tror jeg, min chili con carne. Ja, selv om det har været sommer en stor del af tiden! Smagen er fantastisk, det er nemt, og man har rester til flere dage. For et par uger siden lavede jeg endnu en gang en omgang, og jeg besluttede for en afvekslings skyld at prøve at servere nogle af resterne på en lidt anderledes måde, nemlig i tortillaer. Jeg tænkte først at lave dem selv, men så bestemte jeg mig i
Mere
Flere opskrifter

Forretter

Spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer

Selv om solen langt om længe har vist sig i dag, lader det alligevel til, at alle er syge for tiden. Der er i hvert fald seriøst mandefald både på mit studie og job. Jeg tog selv min tur for et par uger siden, så jeg er heldigvis (7-9-13) indtil videre sparet for en ekstra omgang, men selv om jeg ikke kan teste det på egen krop, vil jeg alligevel vove at påstå, at denne suppe er den perfekte kur! Se bare farverne! Jeg bliver nærmest friskere bare ved at kigge på billedet! Styrken på suppen styrer du selvfølgelig helt selv, men
Mere

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde regnet med, og besluttede mig for at udnytte dagslyset til at bringe denne ret til live med det samme. Og mand, hvor var det godt, jeg gjorde det! Denne her ret kommer I til at elske mig for, jeg siger det bare! Konceptet er virkeligt
Mere

Lakseroulade med spinat

I dag var sådan en dag, som var helt og aldeles gennem-god, men hvor jeg faktisk allerede har glemt størstedelen af, hvad jeg lavede. Kender I det? Måske det bunder i, at jeg faktisk ikke lavede det store. Der var vist noget med en gåtur, en tur i Frederiksberg-centret for at returnere noget, en hurtig solo-frokost på Palæo (elsk-elsk-elsker deres hønewrap!) og en gang crossfit. Og så tror jeg ellers bare dagen stod på en masse ingenting. “Ingenting” er skam også en helt valid aktivitet, hvis I spørger mig. Jeg er sjældent så afslappet og tilpas, som når jeg har
Mere

Tunbøffer med wasabi- og sojaglasering samt ærtepure med avocado og mynte

Pyh, noget af en titel, hva’? 😀 Selv om en sådan titel godt kan give bange anelser om besværlige opskrifter, er denne faktisk lige det modsatte. Det tog mig vitterligt ikke mere end 10-15 minutter at lave aftensmad i går, hvilket jo absolut ikke er at kimse ad – især ikke når resultatet stadig er så lækkert, som dette blev! Der er (næsten) intet hakkearbejde, og ingen af elementerne skal tilberedes mere end højst et par minutter. Win! Det er dog ikke en af de billigste retter. Tunbøffer er virkeligt lækker spise, men det kræver lidt, at man flotter sig
Mere
Flere opskrifter

Hovedretter med fjerkræ

Græskarmos med parmesan og timian, parmakylling og grønne bønner

Det her måltid har jeg sjovt nok lavet ved starten af efteråret i hvert fald de sidste par år. Det er dét måltid (sammen med dette), som ligesom får mig til at anerkende og til dels acceptere, at det nu reelt er efterår, og jeg må vente i mange måneder på sommer igen. Buh. Men en god måde at affinde sig med den koldere tid på, for mig, er ved at prøve at spise nogle af de lækre ting, som ellers ikke er tilgængelige om sommeren – fx græskar! Jo mere efterår det bliver, des flere græskar er der alle
Mere

Vaflet clubsandwich

Et stykke tid tilbage købte jeg en stor bakke kyllingeinderfilet som datovare, men jeg var doven og smed bare hele bakken i fryseren uden at pakke om, selv om jeg godt vidste, at der var mere, end hvad jeg normalt bruger på en gang. I går tog jeg så bakken op, og ganske rigtigt, efter jeg havde lavet aftensmad, var der stadig kylling til overs. Det måtte jeg selvfølgelig have has på, så jeg funderede lidt over, hvad jeg gad at spise. Jeg besluttede mig først for en clubsalat, men kom bagefter i tanke om dygtige Emmas nylige kyllingesandwich i vafler,
Mere

Kinesisk kyllingesalat

Hvis du er som mig, kan du også godt synes, at (bare) “kylling og salat” lyder lige kedeligt nok. Sådan lidt tørt og smagløst, ikke? Men hvis jeg i stedet hører “kyllingesalat”, er det en helt anden sag. En kyllingesalat lover, i mine ører, velsmag, balance, lækkerhed og generelt noget, der er blevet kræset meget mere for. Denne kyllingesalat er frisk, sprød og sommerlet – og supernem at lave. Det er uden tvivl kombinationen af de forskellige asiatiske smage i både kylling og dressing med de sprøde grøntsager, der gør salaten til en succes, så ikke noget med bare at skippe dressingen,
Mere

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Jeg tror slet ikke, at ord kan beskrive, hvor vild jeg er med det vejr, vi har lige for tiden! ☀︎ (men på min Snapchat prøver jeg ihærdigt via billeder – følg med på xeniajamand) Efter endnu en herlig solskinsgåtur i dag med bare pusselanker, besluttede jeg mig for at lave det mest sommerlige aftensmad, jeg kunne komme i tanker om, og sådan skete det, at denne opskrift, som jeg først udgav for over 3 år siden, fik en lille renæssance. Jeg havde egentligt først tænkt mig bare at spise min mad og lade være med at belemre jer med det, men da
Mere
Flere opskrifter

Hovedretter med kød

Millionbøf med mos

Jeg ved ikke med dig, men der er et eller andet med koldt vejr og grå himmel, der bare giver mig en uovervindelig trang til ting, der er most. Om det så er blomkål eller kartofler eller kartofler og pastinak eller blomkål eller kartofler eller selleri eller blomkål og gulerod eller hvad ved jeg, det kommer sig egentligt ikke så nøje. Så længe mosen er tilsat godt med smør, forstås! Men den der bløde, lækre og comfort-agtige mos gør bare noget ret godt ved mig – om vinteren især. Så selv om jeg allerede havde fået mos dagen før, fik
Mere

Braiserede svinekæber i øl og æblemost med grov mos og saltmandler

Jeg købte faktisk disse svinekæber tilbage i december, men da den aftale, de var købt til, så måtte aflyses, røg kæberne i fryseren til en anden god gang. Og den gode gang var så i søndags! Jeg har smagt svinekæber et par gange før og været ovenud begejstret, men jeg havde endnu til gode at lave dem selv, så det måtte der selvfølgelig laves om på. Jeg er ikke den, der eksperimenterer allermest, når det kommer til “specielle” udskæringer (selv om svinekæber selvfølgelig er mere og mere udbredt efterhånden), men nogle gange udfordrer jeg mig selv lidt. Mest er jeg “bange”
Mere

Tærte med græskar, grønkål, bacon, chili og feta

9 ud af 10 gange jeg køber græskar, er det uden tvivl for at lave denne opskrift. Og selv om den opskrift kun kalder på et halvt græskar, bruger jeg oftest også den anden halvdel til selvsamme ret på et senere tidspunkt. En sjælden gang får jeg dog lyst til at eksperimentere lidt mere og for et par dage siden var netop sådan en dag, så jeg brugte et kvart græskar (det var en stor basse denne gang!) i denne tærte sammen med andre lækre sager. Og lad mig bare sige med det samme: Det var en ret så god beslutning! Jeg lod
Mere

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde regnet med, og besluttede mig for at udnytte dagslyset til at bringe denne ret til live med det samme. Og mand, hvor var det godt, jeg gjorde det! Denne her ret kommer I til at elske mig for, jeg siger det bare! Konceptet er virkeligt
Mere
Flere opskrifter

Hovedretter med fisk og skaldyr

Superlækker superfoodsalat med laks

“Superfoods” er egentligt et lidt fjollet begreb, når man tænker over det. Ordet henviser i en eller anden grad til madvarer, der er særligt næringsrige, men det er der jo en uendeligt lang række madvarer, der er. Og der er vist efterhånden også rimeligt generel konsensus om, at “superfood” mere er en markedsføringsstrategi end noget andet. Så ved I hvad? Nu markedsfører jeg r*ven ud af den her salat, fordi den består næsten udelukkende af de såkaldte “superfoods”!  Jeg snakker ikke så meget om mit studie herinde faktisk, men p.t. er jeg på sidste semester af min kandidat, og dermed er
Mere

Wrap med chililaks, majs og lime

Jeg flyttede til min nuværende lejlighed i midten af maj, og indtil videre er dén opskrift, jeg nok har lavet ultimativt flest gange, tror jeg, min chili con carne. Ja, selv om det har været sommer en stor del af tiden! Smagen er fantastisk, det er nemt, og man har rester til flere dage. For et par uger siden lavede jeg endnu en gang en omgang, og jeg besluttede for en afvekslings skyld at prøve at servere nogle af resterne på en lidt anderledes måde, nemlig i tortillaer. Jeg tænkte først at lave dem selv, men så bestemte jeg mig i
Mere

Rejer på spyd med hvidløgssmør og marokkansk blomkål med abrikos og pinjekerner (og mere hvidløgssmør)

Jeg har aldrig været den der organiserede og koordinerede bloggertype, der fast udgiver x antal blogindlæg om ugen eller hver dag ligefrem, eller hvad ved jeg. Det har I nok opdaget for længst. Nogle gange går der så længe mellem mine indlæg, at jeg måske helt ville glemme, at jeg jo faktisk har en madblog – hvis det ikke var fordi mit kamera står og minder mig om det ved mit køkken! Sådan en periode er (var?) jeg nok lidt i her siden først eksamensperioden og siden sommerferien startede – og det er også helt ok indimellem, synes jeg. Min
Mere

To slags grønne bønner, sesamlaks og misodressing

Hvis du følger mig på Snapchat (brugernavnet er xeniajamand – der var ikke andet godt ledigt!), så du mig i går livesnappe, mens jeg tvang mig selv i køkkenet og lavede aftensmad. Selv med nyt køkken er det ikke altid, det er lysten, der driver værket, men måske snarere noget laks, som skal laves, hvis det ikke skal være spildt. Det er jeg overbevist om, at vi alle kender! Resultatet af mine udfoldelser – som, indrømmet, var ganske overkommelige med dette måltid – blev noget af det lækreste, jeg har spist længe. Og så tror jeg i øvrigt, at der ikke
Mere
Flere opskrifter

Vegetariske hovedretter

Tabbouleh-inspireret blomkålssalat og den bedste hummus

Engang lavede jeg hummus hele tiden, men nu er det faktisk længe siden sidst, og det er egentligt en skam. Jeg ved ikke 100% hvorfor. En del af grunden er nok LCHF, da bælgfrugter ikke er rigtigt low-carb, og at jeg ikke rigtigt spiser hummus uden brød. På det sidste har jeg gået og haft lyst til at lave det, og nu hvor jeg spiser brød lidt igen indimellem, var et hummus-måltid mere oplagt. Det var dog først i går, at jeg fik snøvlet mig sammen og lavet en portion. Jeg laver altid en stor portion, når jeg alligevel er i
Mere

Ærtepasta med broccolipesto og pinjekerner

Indlægget indeholder affiliatelinks. Jeg vil godt lige starte med at understrege, at jeg absolut intet har rykket på farverne i efterbehandlingen i billederne i dag. Det er bare så grønt! Nok uden tvivl den grønneste pastaret til dato. Men det er måske heller ikke så underligt, eftersom alle ingredienserne deri er grønne egentligt. Selv pastaen er grøn, jeg har nemlig brugt pastaskruer lavet af grønne ærter, som I måske allerede har set i butikker eller andre steder rundt omkring. Jeg købte en pakke i Kvickly, men ellers kan det garanteret fås online flere steder – fx har de en variant også
Mere

Doven tomatpasta med mascarpone og spinat

Indlægget indeholder affiliatelinks. I sidste uge var jeg i Tivoli, og til aften spiste vi på en italiensk restaurant derinde. Jeg gik med en pastaret med cremet tomatsauce, som jeg oftest gør, når den står på italiensk og pasta, og det smagte som altid herligt. Men som altid endte jeg også med en mindre pastabombe i kroppen efter måltidet (mindre fordi portionen var forfriskende moderat). På vej hjem tænkte jeg derfor, at det burde være næsten irriterende nemt at lave en variant selv, som ville ligge lidt bedre i maven, og da jeg dagen efter faldt over et tilbud på
Mere

Fettuccine Alfredo med kylling og broccoli

Jeg er kun lige blevet færdig med at spise, men jeg er nødt til at dele denne ret med jer hurtigt, fordi det er aldrig sjovt bare at foodgasme i sin egen lille madboble uden at kunne dele fornøjelsen med andre! Nogen i mit Facebook-feed likede denne opskrift for et par dage siden, og jeg var ikke længe om at bestemme, at den skulle klart forsøges hjemme i mit køkken. Alt i én gryde er altid et hit for mig! Hvis I følger med på Instagram eller Facebook, ved I allerede, at jeg er fan af bønnepasta. Jeg synes vitterligt,
Mere
Flere opskrifter

Supper

Spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer

Selv om solen langt om længe har vist sig i dag, lader det alligevel til, at alle er syge for tiden. Der er i hvert fald seriøst mandefald både på mit studie og job. Jeg tog selv min tur for et par uger siden, så jeg er heldigvis (7-9-13) indtil videre sparet for en ekstra omgang, men selv om jeg ikke kan teste det på egen krop, vil jeg alligevel vove at påstå, at denne suppe er den perfekte kur! Se bare farverne! Jeg bliver nærmest friskere bare ved at kigge på billedet! Styrken på suppen styrer du selvfølgelig helt selv, men
Mere

Ultracremet broccolisuppe med cheddar

Kender I det med, at der er nogle ting, man faktisk virkeligt godt kan lide, men som man bare i perioder helt glemmer eksisterer? Sådan har jeg det med broccoli. Egentligt elsker jeg broccoli, men af uforklarlige årsager kan der til tider gå lang tid, hvor jeg ikke købet et eneste hoved. Hvorefter jeg gå i den anden grøft og slæber utallige broccolihoveder hjem. Og så føler jeg mig i øvrigt lidt latterlig – på den gode måde – når jeg står i Rema og shopper massive mængder kål, mens ham ved siden af køber én agurk. Men så kan jeg til
Mere

Hvidløgssuppe med 44 fed

Jeg kører på med projekt “farvel forkølelse”, denne gang med en hvidløgssuppe som lyder noget heftigere, end den faktisk er. Inden for de naturlige forkølelsesremediers verden er hvidløg efter sigende en af topscorerne – jeg har i hvert fald hørt, at det både skulle være godt for immunforsvaret, kunne bekæmpe virus og generelt være forkølelsesforebyggende. Den forebyggende del er jo lidt for sent nu, men hvis de andre ting har bare et gran af sandhed i sig, går jeg da ikke i vejen for at prøve det. Især ikke hvis det kan klares med en lækker suppe. Jeg må dog
Mere
karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos1

Karrykrydret blomkålssuppe med ærter, cashew og kokos

Jeg vil gerne lige starte med at slå fast, at selv om det der med at være mejerifri er noget, mange LCHF’ere gør sig i, er det ikke noget, jeg har planer om at forsøge mig med på nuværende tidspunkt. Tonsvis af respekt til dem, der kan klare det, men jeg tror, at det bliver for kedeligt i længden for mig. Og så er jeg også usikker på, hvor jeg ville skulle få store dele af mit fedt fra – og fedtet er jo der, jeg har lært, mit velvære virkeligt ligger! Så det kan sagtens være, at jeg faktisk
Mere
Flere opskrifter

Tærter

Tærte med græskar, grønkål, bacon, chili og feta

9 ud af 10 gange jeg køber græskar, er det uden tvivl for at lave denne opskrift. Og selv om den opskrift kun kalder på et halvt græskar, bruger jeg oftest også den anden halvdel til selvsamme ret på et senere tidspunkt. En sjælden gang får jeg dog lyst til at eksperimentere lidt mere og for et par dage siden var netop sådan en dag, så jeg brugte et kvart græskar (det var en stor basse denne gang!) i denne tærte sammen med andre lækre sager. Og lad mig bare sige med det samme: Det var en ret så god beslutning! Jeg lod
Mere

Tærte med spinat og laks

Det er jo altså ikke fordi, jeg tror, at en tærte med spinat og laks er noget særligt opfindsomt påfund, vel. Men da jeg for nyligt besluttede mig for sådan en fætter til aftensmad, gik det op for mig, hvor længe siden det efterhånden er, at jeg har lavet den sidst. Til trods for at det nok er min yndlingstærte og i øvrigt vist også den allerførste tærte, jeg prøvede at lave nogensinde. Alene af den grund fortjente den lidt spalteplads herinde. I øvrigt har jeg den ikke i den udgave, jeg laver nu, dvs. uden mel og LCHF-venlig og alt det der, så det
Mere

Spinattærte med feta

SÅ blev det endeligt tid til den stakkels forsmåede spinattærte. Undskyld, rare spinattærte, det er ikke dig, du smagte godt, der kom bare lige noget med chokolade i vejen, og så er det jo op ad bakke for selv den bedste grøntsagsret! Lige for tiden forsøger jeg, at lave vegetarisk aftensmad i hvert fald én gang om ugen. Ikke fordi jeg har planer om at blive vegetar igen, det tror jeg aldrig sker, men dels er det meget sjovt at udfordre sig selv ift. hvor meget der overhovedet kan lade sig gøre vegetarisk på LCHF, og dels er det jo
Mere

Kyllingetærte med broccoli og spinat

Denne tærte er lavet med kylling som bund i stedet for en standard dej af mel eller nødder og kerner eller lignende. Og deeeet lyder måske lidt sært for nogle. Min roomie lød i hvert fald ret vantro, da jeg fortalte det, selv om han dog spiste videre bagefter, så helt afskrækket blev han alligevel ikke. Der florerede flere udgaver af denne slags “paleo pies” i blogland for et års tid siden, men dengang fik jeg aldrig prøvet det, så nu har jeg taget revanche her som den evige last mover. Bedre sent end aldrig, er det ikke sådan? 😉
Mere
Flere opskrifter

Salater

Superlækker superfoodsalat med laks

“Superfoods” er egentligt et lidt fjollet begreb, når man tænker over det. Ordet henviser i en eller anden grad til madvarer, der er særligt næringsrige, men det er der jo en uendeligt lang række madvarer, der er. Og der er vist efterhånden også rimeligt generel konsensus om, at “superfood” mere er en markedsføringsstrategi end noget andet. Så ved I hvad? Nu markedsfører jeg r*ven ud af den her salat, fordi den består næsten udelukkende af de såkaldte “superfoods”!  Jeg snakker ikke så meget om mit studie herinde faktisk, men p.t. er jeg på sidste semester af min kandidat, og dermed er
Mere

Tabbouleh-inspireret blomkålssalat og den bedste hummus

Engang lavede jeg hummus hele tiden, men nu er det faktisk længe siden sidst, og det er egentligt en skam. Jeg ved ikke 100% hvorfor. En del af grunden er nok LCHF, da bælgfrugter ikke er rigtigt low-carb, og at jeg ikke rigtigt spiser hummus uden brød. På det sidste har jeg gået og haft lyst til at lave det, og nu hvor jeg spiser brød lidt igen indimellem, var et hummus-måltid mere oplagt. Det var dog først i går, at jeg fik snøvlet mig sammen og lavet en portion. Jeg laver altid en stor portion, når jeg alligevel er i
Mere

Kinesisk kyllingesalat

Hvis du er som mig, kan du også godt synes, at (bare) “kylling og salat” lyder lige kedeligt nok. Sådan lidt tørt og smagløst, ikke? Men hvis jeg i stedet hører “kyllingesalat”, er det en helt anden sag. En kyllingesalat lover, i mine ører, velsmag, balance, lækkerhed og generelt noget, der er blevet kræset meget mere for. Denne kyllingesalat er frisk, sprød og sommerlet – og supernem at lave. Det er uden tvivl kombinationen af de forskellige asiatiske smage i både kylling og dressing med de sprøde grøntsager, der gør salaten til en succes, så ikke noget med bare at skippe dressingen,
Mere

Grillede (eller ovnbagte) asparges med bacon, feta og pinjekerner

Jeg kan lige så godt sige det med det samme: Hvis du aldrig har smagt grillede (eller ovnbagte) asparges, er det i køkkenet eller til grillen med dig med det flukseste vons, du kan mønstre! Det er så nemt og helt fantastisk lækkert. Generelt er grøntsager jo gode på grill eller i ovn, men asparges får en slags røget sødme, som er ulig meste andet.  Disse grillede asparges er det perfekte tilbehør til en grillaften, fordi du kan tilberede grøntsagerne færdigt ved grillen også (jeg ville nok dog stege baconen på en pande i køkkenet først, med mindre du har noget
Mere
Flere opskrifter

Tilbehør

Tabbouleh-inspireret blomkålssalat og den bedste hummus

Engang lavede jeg hummus hele tiden, men nu er det faktisk længe siden sidst, og det er egentligt en skam. Jeg ved ikke 100% hvorfor. En del af grunden er nok LCHF, da bælgfrugter ikke er rigtigt low-carb, og at jeg ikke rigtigt spiser hummus uden brød. På det sidste har jeg gået og haft lyst til at lave det, og nu hvor jeg spiser brød lidt igen indimellem, var et hummus-måltid mere oplagt. Det var dog først i går, at jeg fik snøvlet mig sammen og lavet en portion. Jeg laver altid en stor portion, når jeg alligevel er i
Mere

Ærtepasta med broccolipesto og pinjekerner

Indlægget indeholder affiliatelinks. Jeg vil godt lige starte med at understrege, at jeg absolut intet har rykket på farverne i efterbehandlingen i billederne i dag. Det er bare så grønt! Nok uden tvivl den grønneste pastaret til dato. Men det er måske heller ikke så underligt, eftersom alle ingredienserne deri er grønne egentligt. Selv pastaen er grøn, jeg har nemlig brugt pastaskruer lavet af grønne ærter, som I måske allerede har set i butikker eller andre steder rundt omkring. Jeg købte en pakke i Kvickly, men ellers kan det garanteret fås online flere steder – fx har de en variant også
Mere

Græskarmos med parmesan og timian, parmakylling og grønne bønner

Det her måltid har jeg sjovt nok lavet ved starten af efteråret i hvert fald de sidste par år. Det er dét måltid (sammen med dette), som ligesom får mig til at anerkende og til dels acceptere, at det nu reelt er efterår, og jeg må vente i mange måneder på sommer igen. Buh. Men en god måde at affinde sig med den koldere tid på, for mig, er ved at prøve at spise nogle af de lækre ting, som ellers ikke er tilgængelige om sommeren – fx græskar! Jo mere efterår det bliver, des flere græskar er der alle
Mere

Doven tomatpasta med mascarpone og spinat

Indlægget indeholder affiliatelinks. I sidste uge var jeg i Tivoli, og til aften spiste vi på en italiensk restaurant derinde. Jeg gik med en pastaret med cremet tomatsauce, som jeg oftest gør, når den står på italiensk og pasta, og det smagte som altid herligt. Men som altid endte jeg også med en mindre pastabombe i kroppen efter måltidet (mindre fordi portionen var forfriskende moderat). På vej hjem tænkte jeg derfor, at det burde være næsten irriterende nemt at lave en variant selv, som ville ligge lidt bedre i maven, og da jeg dagen efter faldt over et tilbud på
Mere
Flere opskrifter

Brød og brøderstatninger

Rugbrødsboller uden rug

Når jeg har madpakke med, består den 3 ud af 4 dage af en hurtig tunsalat på tun (duh), flødeost og mayo, enten med spidskål og andet grønt eller med kernebrød, og det har jeg det egentligt ret fint med. Af en eller anden grund er det en frokost, jeg godt gider spise gang på gang, til trods for at jeg ellers er typen, der nemt bliver træt af at spise det samme, og ikke gider spise mad, hvis jeg ikke gider det, jeg skal spise – kender I det? Men på den fjerde dag gider jeg så gerne noget
Mere

Pizzasnegle

Modsat noget nær alle andre i verden, tilsyneladende, er jeg en del af det arbejdende folk de her dage. Men det er ok, jeg kan faktisk godt lide at være på arbejde, når der ikke er så mange andre. Det er ikke fordi, jeg som sådan får lavet særligt meget mere normalt, men det er hyggeligt, og især når man arbejder på et universitet, hvor der normalt er en del folk, føles det lidt som den der “alene i et storcenter”-drøm, vi alle havde som barn (eller var det bare en film?). Man kan ligesom (bedre) rende rundt på gangene
Mere

Cheeseburger med tomatrelish og bacon i burgerbolle med squash og ost

Da jeg satte denne cheeseburger på sidste uges madplan, gik det op for mig, at jeg faktisk ikke har én eneste opskrift på en helt klassisk oksekødsburger herinde. For et par år siden havde det måske givet fin mening, eftersom jeg dengang ikke spiste burger med okse, men inden for det sidste års tid er det i høj grad ændret sig, og jeg har snart ikke tal på, hvor mange burgere jeg har spist ude. Men måske det netop er dét, der er “problemet”. Jeg spiser stort set altid burgere ude, og så ender de jo ikke på bloggen. Jeg
Mere

Fiberboller

Jeg er ved at lave eksamensopgave i mit yndlingswebdesignfag lige nu, og der er åbenbart en eller anden universel regel om, at når man laver opgave, skal man have “lidt lækkert”. I hvert fald har jeg inden for den sidste uge bagt mere, end jeg nok har gjort sammenlagt resten af året. Cirka. Eller måske det bare skyldes, at jeg kom til at købe en pakke pålægschokolade, og så skal man jo have noget at putte det ovenpå, hvem ved. I hvert fald bagte jeg i går igen en omgang boller, denne gang efter opskriften på de populære “TH-boller” eller
Mere
Flere opskrifter

Desserter

Peanutbutter ‘nana cheesecakes

I går var min tredje og sidste omgang af Dining Week, og jeg skulle med min mor og bror på Sticks ‘n’ Sushi, som vi er ret glade for og derfor benyttede chancen for at få det til lidt billigere penge og i øvrigt prøve noget lidt andet fra deres menu, end hvad vi normalt vælger. Den nyeste S’n’S er åbnet ved Amager Strandpark, som er relativt tæt på min lejlighed, så jeg var snedig og inviterede først familien hjem til mig for at de kunne hjælpe mig med at få hængt min gallerivæg op, som jeg endeligt i sidste
Mere

Julekrydrede julevafler

I går udgav Christine Bonde en opskrift på julevafler, og det, syntes jeg, var en så fænomenal idé, at den ligefrem fik mig i køkkenet for at lave en ny opskrift i, ja, jeg ved ikke engang hvor længe. Godt klaret! Hvis I følger mig på Snapchat (brugernavn: xeniajamand), Instagram eller nogle af de andre steder, ved I nok allerede, at jeg er ikke så lidt begejstret for jul, så selvfølgelig virkede julede vafler som den bedste idé nogensinde. SE OGSÅ: Min samling af juleopskrifter Jeg brugte min egen opskrift på sprøde belgiske vafler fra tidligere i år, som stadig er den bedste
Mere

Pekantærte

Selv om visse amerikanske højtider bliver mere og mere udbredt herhjemme, tror jeg stadig, at Thanksgiving, som jo er nu på torsdag, i høj grad forbliver en primært amerikansk ting. Hvilket jo i høj grad giver mening, eftersom højtiden fejrer amerikanernes indvandring til landet 😉 Ikke desto mindre er der nogle ting ved Thanksgiving som virker ret så lækre – fx pekantærter (andre ting, som fx den der ret med søde kartofler og skumfiduser må de altså godt holde for dem selv!). Ikke at pekantærte som sådan udelukkende bliver spist ved Thanksgiving, men jeg synes umiddelbart, at man ser mere
Mere

Mascarponefyldte jordbær og sommerforlængelse

I morgen er det jo officielt efterår, men hvis du som jeg også foretrækker at snyde sommeren lidt længere, er disse jordbær-hapsere et virkeligt godt bud! Solskinsvejret uden for mit vindue lige nu, hjælper dog også 😉 Jeg så første gang en udgave af disse fyldte jordbær på nettet for noget, der snart føles som ret længe siden. De findes i flere udgaver, og jeg synes, de er noget så fine. Og i øvrigt forbandet nemme at lave. Jeg lavede dem i søndags, fordi jeg havde købt jordbærrene, og mascarponen havde jeg haft klar længe, og eftersom jeg havde planer senere på dagen,
Mere
Flere opskrifter

Kager

Julekrydrede julevafler

I går udgav Christine Bonde en opskrift på julevafler, og det, syntes jeg, var en så fænomenal idé, at den ligefrem fik mig i køkkenet for at lave en ny opskrift i, ja, jeg ved ikke engang hvor længe. Godt klaret! Hvis I følger mig på Snapchat (brugernavn: xeniajamand), Instagram eller nogle af de andre steder, ved I nok allerede, at jeg er ikke så lidt begejstret for jul, så selvfølgelig virkede julede vafler som den bedste idé nogensinde. SE OGSÅ: Min samling af juleopskrifter Jeg brugte min egen opskrift på sprøde belgiske vafler fra tidligere i år, som stadig er den bedste
Mere

Pekantærte

Selv om visse amerikanske højtider bliver mere og mere udbredt herhjemme, tror jeg stadig, at Thanksgiving, som jo er nu på torsdag, i høj grad forbliver en primært amerikansk ting. Hvilket jo i høj grad giver mening, eftersom højtiden fejrer amerikanernes indvandring til landet 😉 Ikke desto mindre er der nogle ting ved Thanksgiving som virker ret så lækre – fx pekantærter (andre ting, som fx den der ret med søde kartofler og skumfiduser må de altså godt holde for dem selv!). Ikke at pekantærte som sådan udelukkende bliver spist ved Thanksgiving, men jeg synes umiddelbart, at man ser mere
Mere

Rabarbertærte med mazarinfyld

Jeg lovede jer jo en ny rabarberopskrift, og jeg holder, hvad jeg lover! Selv om der kan gå lidt tid, hvis der så lige kommer en flytning i vejen. Jeg havde egentligt ikke helt bestemt mig for, om jeg ville lave noget sødt eller noget salt, men så havde en af mine kollegaer en rabarbertærte med, og så var beslutningen faktisk taget for mig. Tilbage var bare at tage mig sammen til rent faktisk at bage. Men eksamenslæsning kalder jo om noget på overspringshandlinger, og hvad er bedre end bagning? Så her får I nu endeligt opskriften på den lækreste
Mere

Citron- og chiamuffins

Bagværk behøver ikke altid være überpænt og kogebogsforsideegnet, synes jeg. Nogle gange må det gerne bare være så rørende nemt, at dejen vitterligt bare skal røres sammen i en enkelt skål og i ovnen. Så enkle er disse muffins for eksempel. Det eneste, de kræver, er en skål og et piskeris og efter en halv time max har du friskbagte citronmuffins. De klassiske birkes er skiftet ud med chiafrø i denne opskrift, hvilket giver et ekstra skud af sundhed og i øvrigt er med til at give en ret fin og fast konsistens på kagerne. De er nemlig lavet primært på kokosfibermel,
Mere
Flere opskrifter

Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Julekrydrede julevafler

I går udgav Christine Bonde en opskrift på julevafler, og det, syntes jeg, var en så fænomenal idé, at den ligefrem fik mig i køkkenet for at lave en ny opskrift i, ja, jeg ved ikke engang hvor længe. Godt klaret! Hvis I følger mig på Snapchat (brugernavn: xeniajamand), Instagram eller nogle af de andre steder, ved I nok allerede, at jeg er ikke så lidt begejstret for jul, så selvfølgelig virkede julede vafler som den bedste idé nogensinde. SE OGSÅ: Min samling af juleopskrifter Jeg brugte min egen opskrift på sprøde belgiske vafler fra tidligere i år, som stadig er den bedste
Mere

Mascarponefyldte jordbær og sommerforlængelse

I morgen er det jo officielt efterår, men hvis du som jeg også foretrækker at snyde sommeren lidt længere, er disse jordbær-hapsere et virkeligt godt bud! Solskinsvejret uden for mit vindue lige nu, hjælper dog også 😉 Jeg så første gang en udgave af disse fyldte jordbær på nettet for noget, der snart føles som ret længe siden. De findes i flere udgaver, og jeg synes, de er noget så fine. Og i øvrigt forbandet nemme at lave. Jeg lavede dem i søndags, fordi jeg havde købt jordbærrene, og mascarponen havde jeg haft klar længe, og eftersom jeg havde planer senere på dagen,
Mere

Forfriskende melongranita med mojitosmag

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“ I går opdagede jeg helt tilfældigt, at det faktisk var 24 (nu 25 vel) dage siden mit sidste blogindlæg. Sådan noget bør man nok ikke træde i, men jeg har aldrig været så smart – så hov! Det var ikke lige meningen, at jeg skulle holde så meget ferie denne sommer. Jeg ville næsten ønske, at jeg lige kunne være smart og sige hey, det er sgu fordi jeg har været i gang med et eller andet vildt spændende projekt, som I nok skal høre mere om meget snart, men det ville være ren og
Mere

Bananis med peanutbutter og chokolade

Den anden dag da solen stadig skinnede og vi havde sommer, fik jeg en pludselig lyst til is. Det er bestemt ikke en sjælden begivenhed, og jeg er ikke bleg for bare at købe min is færdiglavet, men lige på denne dag havde jeg lyst til is med banan- og peanutbuttersmag, og eftersom 1) jeg aldrig har set den smag i butikkerne eller iskioskerne og 2) jeg havde både frosne bananer og peanutbutter (så meget peanutbutter!) i mine køkkenskabe, virkede det ret så oplagt bare at lave isen selv for en gangs skyld. Det er efterhånden længe siden jeg første
Mere
Flere opskrifter

Gæstemad

Mexifest | Inspiration til nem mad til mange gæster

I lørdags holdt jeg kombineret housewarming og fødselsdagsfest for en bunke af mine gode venner. Og åbenbart jeg så mange af den slags, at det pludseligt løb op i 20 mennesker til spisning. Selv om jeg godt kan lide mad, er det begrænset, hvor ofte jeg laver mad til gæster, for ikke at nævne flere end bare et par gæster. Det var uden tvivl første gang, jeg skulle bespise 20 mennesker. Så til trods for at jeg igen var en dårlig blogger og ikke fik taget ét eneste billede, tænkte jeg, at jeg ville fortælle jer om den menu, jeg endte på, og
Mere

Braiserede svinekæber i øl og æblemost med grov mos og saltmandler

Jeg købte faktisk disse svinekæber tilbage i december, men da den aftale, de var købt til, så måtte aflyses, røg kæberne i fryseren til en anden god gang. Og den gode gang var så i søndags! Jeg har smagt svinekæber et par gange før og været ovenud begejstret, men jeg havde endnu til gode at lave dem selv, så det måtte der selvfølgelig laves om på. Jeg er ikke den, der eksperimenterer allermest, når det kommer til “specielle” udskæringer (selv om svinekæber selvfølgelig er mere og mere udbredt efterhånden), men nogle gange udfordrer jeg mig selv lidt. Mest er jeg “bange”
Mere

Græskarmos med parmesan og timian, parmakylling og grønne bønner

Det her måltid har jeg sjovt nok lavet ved starten af efteråret i hvert fald de sidste par år. Det er dét måltid (sammen med dette), som ligesom får mig til at anerkende og til dels acceptere, at det nu reelt er efterår, og jeg må vente i mange måneder på sommer igen. Buh. Men en god måde at affinde sig med den koldere tid på, for mig, er ved at prøve at spise nogle af de lækre ting, som ellers ikke er tilgængelige om sommeren – fx græskar! Jo mere efterår det bliver, des flere græskar er der alle
Mere

Mascarponefyldte jordbær og sommerforlængelse

I morgen er det jo officielt efterår, men hvis du som jeg også foretrækker at snyde sommeren lidt længere, er disse jordbær-hapsere et virkeligt godt bud! Solskinsvejret uden for mit vindue lige nu, hjælper dog også 😉 Jeg så første gang en udgave af disse fyldte jordbær på nettet for noget, der snart føles som ret længe siden. De findes i flere udgaver, og jeg synes, de er noget så fine. Og i øvrigt forbandet nemme at lave. Jeg lavede dem i søndags, fordi jeg havde købt jordbærrene, og mascarponen havde jeg haft klar længe, og eftersom jeg havde planer senere på dagen,
Mere
Flere opskrifter

Mormormad

Millionbøf med mos

Jeg ved ikke med dig, men der er et eller andet med koldt vejr og grå himmel, der bare giver mig en uovervindelig trang til ting, der er most. Om det så er blomkål eller kartofler eller kartofler og pastinak eller blomkål eller kartofler eller selleri eller blomkål og gulerod eller hvad ved jeg, det kommer sig egentligt ikke så nøje. Så længe mosen er tilsat godt med smør, forstås! Men den der bløde, lækre og comfort-agtige mos gør bare noget ret godt ved mig – om vinteren især. Så selv om jeg allerede havde fået mos dagen før, fik
Mere

Snasket brunsviger

I spørger, jeg adlyder! Eller I ved, nogle gange i hvert fald, ikke? Jeg har nydt at læse om alle jeres yndlingskager, og hvad I håber at finde i “Sødt, sundere, syndigt” – ikke mindst fordi jeg kan sætte hak ved en meget stor ssl af jeres ønsker! Men en forespørgsel der går igen ret tit er brunsviger, og den er altså ikke i bogen. Hvis jeg skal være ærlig, er brunsviger faktisk ikke rigtigt noget, jeg har særligt meget erfaring med. Det føler jeg, at jeg er nødt til at sige, så I ikke lyncher mig, hvis den ikke
Mere

De bedste frikadeller

Jeg er stadig ret vild med den der persillesovs der, så derfor prøver jeg med jævne mellemrum at finde på nye ting, jeg kan servere sovsen til, så jeg i højere grad kan overbevise mig selv om, at jeg ikke bare spiser det samme og det samme og det samme. For det meste virker det, skulle jeg hilse og sige! Nogen af jer husker måske, at jeg for snart et år siden satte mig for at finde den “perfekte” frikadelleopskrift, og i forgårs fik jeg afprøvet anden omgang i det projekt (jaja, at sige at tingene ligefrem går hurtigt herhjemme
Mere

Guddommelig persillesovs – med tilbehør

Det her er nok en af de der “ikke rigtigt en egentlig opskrift”-opskrift, men nu har jeg alligevel lavet denne her sovs to gange – reelt tre, da der var rester af tilbehøret – inden for den sidste halvanden uge, og så tænkte jeg, at jeg næsten skyldte jer at videregive fremgangsmåden! Jeg har jo allerede én opskrift på stegt flæsk med persillesovs og blomkål her på bloggen, men denne her er faktisk nok bedre, tror jeg. Til den gamle opskrifts forsvar skal det dog lige siges, at jeg jo ikke har lavet den udgave i snart to år, bare
Mere
Flere opskrifter

Juleopskrifter

Julekrydrede julevafler

I går udgav Christine Bonde en opskrift på julevafler, og det, syntes jeg, var en så fænomenal idé, at den ligefrem fik mig i køkkenet for at lave en ny opskrift i, ja, jeg ved ikke engang hvor længe. Godt klaret! Hvis I følger mig på Snapchat (brugernavn: xeniajamand), Instagram eller nogle af de andre steder, ved I nok allerede, at jeg er ikke så lidt begejstret for jul, så selvfølgelig virkede julede vafler som den bedste idé nogensinde. SE OGSÅ: Min samling af juleopskrifter Jeg brugte min egen opskrift på sprøde belgiske vafler fra tidligere i år, som stadig er den bedste
Mere

Pekantærte

Selv om visse amerikanske højtider bliver mere og mere udbredt herhjemme, tror jeg stadig, at Thanksgiving, som jo er nu på torsdag, i høj grad forbliver en primært amerikansk ting. Hvilket jo i høj grad giver mening, eftersom højtiden fejrer amerikanernes indvandring til landet 😉 Ikke desto mindre er der nogle ting ved Thanksgiving som virker ret så lækre – fx pekantærter (andre ting, som fx den der ret med søde kartofler og skumfiduser må de altså godt holde for dem selv!). Ikke at pekantærte som sådan udelukkende bliver spist ved Thanksgiving, men jeg synes umiddelbart, at man ser mere
Mere

Vintersalat med grønkål, græskar og feta

Jeg synes tit, man hører, at mange kan have problemer med at finde på, hvad de skal servere til deres mad. Fx ved de, at de skal have kylling, men de ved ikke lige, hvad de skal spise ved siden af, eller de har taget oksekød op af fryseren, men er lidt blanke i forhold til resten af måltidet. På det punkt er jeg nok lidt omvendt (p.s. ny yndlings-emoji!). Jeg er i højere grad sådan, at jeg fx finder på, at jeg vil lave en salat med grønkål, græskar og feta, men så ender den ide med at stå
Mere

Marcipan

Xenia: “Hvordan pokker tager man et billede af marcipan?” Lillebror: “Hm, form det til en lang pølse. Eller nej, vent, lav en marcipangris!” Xenia: “Arh, psh, mhhm, ej, det gider jeg da ikke, jeg skal jo alligevel ødelægge den bagefter så jo, isssh…” (2 sekunder senere) Xenia: “Se den fine gris!” Lillebror: “Men hvorfor har den et hul i siden? Det ligner lidt en blanding af en ko og en høne.” Xenia: “STFU” (plop = lyden af trynen der falder af for fyrretyvende gang) True story. Egentligt er det lidt pinligt, at det først er nu, jeg får forsøgt mig
Mere
Flere opskrifter

Påske

Inspiration til din påskemenu

Jeg er muligvis allerede for sent ude, eftersom butikkerne er lukkede i dag, og I måske allerede er på vej til jeres respektive påskefrokoster for i år. Jeg er personligt på vej ud af døren om ikke så længe. I min familie holder vi sammenskudspåskefrokost, og min gren af familien står for laks og en cheesecake i år. I tilfælde af at I stadig mangler lidt inspiration til en påskefrokost, ville jeg dog lige hurtigt kigge ind og pippe om, hvad jeg ville servere, hvis jeg skulle stå for en påskefrokost, som måske ikke behøvede at være så sild- og æggeagtig (men hvis
Mere

Påskeæg med marcipan og nougatpraline

Jeg er nødt til at starte med at fortælle, at jeg faktisk aldrig har prøvet at lave påskeæg før, så at de blev så pæne, føler jeg på en eller anden måde berettiger det faktum, at jeg jo sådan set har skrevet en dessertbog! Tøhø. I virkeligheden har jeg dog nok heller ikke spist så mange påskeæg i mit liv egentligt. Jeg har ikke nogen særligt god forklaring, ud over at jeg synes, når jeg en sjælden gang køber nogle, at så er de tørre. Og der er bare ikke noget mere kedeligt end tør marcipan! Så er det ikke dér, jeg
Mere

Grønne bønner med brunet citronsmør og ristede mandler

Jeg elsk-elsk-elsker grønne bønner! Det er faktisk nok en af mine yndlingsgrøntsager, og jeg har altid minimum en pose – gerne to – af de frosne i fryseren, bare for en sikkerheds skyld. Og de frosne er superfine, de smager godt, det er nemt og alt muligt. Men de kommer altså bare aldrig nogensinde op på siden af en omgang letdampede friske grønne bønner! Hvis I aldrig har prøvet den friske variant, skylder I virkeligt jer selv at gøre det. De har en helt fantastisk sprødhed, en sødme og en friskhed, som er uforlignelig, og jeg kunne spise det hver
Mere

Spinattærte med feta

SÅ blev det endeligt tid til den stakkels forsmåede spinattærte. Undskyld, rare spinattærte, det er ikke dig, du smagte godt, der kom bare lige noget med chokolade i vejen, og så er det jo op ad bakke for selv den bedste grøntsagsret! Lige for tiden forsøger jeg, at lave vegetarisk aftensmad i hvert fald én gang om ugen. Ikke fordi jeg har planer om at blive vegetar igen, det tror jeg aldrig sker, men dels er det meget sjovt at udfordre sig selv ift. hvor meget der overhovedet kan lade sig gøre vegetarisk på LCHF, og dels er det jo
Mere
Flere opskrifter

Sommer

Mascarponefyldte jordbær og sommerforlængelse

I morgen er det jo officielt efterår, men hvis du som jeg også foretrækker at snyde sommeren lidt længere, er disse jordbær-hapsere et virkeligt godt bud! Solskinsvejret uden for mit vindue lige nu, hjælper dog også 😉 Jeg så første gang en udgave af disse fyldte jordbær på nettet for noget, der snart føles som ret længe siden. De findes i flere udgaver, og jeg synes, de er noget så fine. Og i øvrigt forbandet nemme at lave. Jeg lavede dem i søndags, fordi jeg havde købt jordbærrene, og mascarponen havde jeg haft klar længe, og eftersom jeg havde planer senere på dagen,
Mere

Kinesisk kyllingesalat

Hvis du er som mig, kan du også godt synes, at (bare) “kylling og salat” lyder lige kedeligt nok. Sådan lidt tørt og smagløst, ikke? Men hvis jeg i stedet hører “kyllingesalat”, er det en helt anden sag. En kyllingesalat lover, i mine ører, velsmag, balance, lækkerhed og generelt noget, der er blevet kræset meget mere for. Denne kyllingesalat er frisk, sprød og sommerlet – og supernem at lave. Det er uden tvivl kombinationen af de forskellige asiatiske smage i både kylling og dressing med de sprøde grøntsager, der gør salaten til en succes, så ikke noget med bare at skippe dressingen,
Mere

Forfriskende melongranita med mojitosmag

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“ I går opdagede jeg helt tilfældigt, at det faktisk var 24 (nu 25 vel) dage siden mit sidste blogindlæg. Sådan noget bør man nok ikke træde i, men jeg har aldrig været så smart – så hov! Det var ikke lige meningen, at jeg skulle holde så meget ferie denne sommer. Jeg ville næsten ønske, at jeg lige kunne være smart og sige hey, det er sgu fordi jeg har været i gang med et eller andet vildt spændende projekt, som I nok skal høre mere om meget snart, men det ville være ren og
Mere

Bananis med peanutbutter og chokolade

Den anden dag da solen stadig skinnede og vi havde sommer, fik jeg en pludselig lyst til is. Det er bestemt ikke en sjælden begivenhed, og jeg er ikke bleg for bare at købe min is færdiglavet, men lige på denne dag havde jeg lyst til is med banan- og peanutbuttersmag, og eftersom 1) jeg aldrig har set den smag i butikkerne eller iskioskerne og 2) jeg havde både frosne bananer og peanutbutter (så meget peanutbutter!) i mine køkkenskabe, virkede det ret så oplagt bare at lave isen selv for en gangs skyld. Det er efterhånden længe siden jeg første
Mere
Flere opskrifter