Amerikanske pandekager

 

I går havde vi hjemmeskrivedag, hvorfor jeg tænkte, at jeg ville gribe chancen og lave lidt lækkert morgenmad. Jeg havde dog hverken noget brød eller noget gær, så jeg besluttede mig i stedet for at lave amerikanske pandekager. Lækkert! Og faktisk på nogle punkter nemmere at lave end deres tynde fætter 😉 Opskriften jeg brugte er herfra. Jeg lavede halv portion, men brugte dog samme mængde æg og smør. Alligevel fik jeg “kun” seks ud af det, hvilket i og for sig jo var mere end fint til mig, men opskriften “lovede” 12, så jeg kan ikke finde ud af om jeg bare lavede dem større end Latascha gjorde. Hm, under alle omstændigheder var de i hvert fald lækre. Jeg spiste nogle med sirup og resten med chokoladesauce

 

6 pandekager med en diameter på ca. 10 cm

* 150 g hvedemel

* 1/2 tsk natron

* 3/4 tsk bagepulver

* 10 g sukker

* 1 tsk vanillesukker

* 1/4 tsk salt

* 1 3/4 dl mælk

* 1 æg

* 2 spsk smør

 

Pisk alle ingredienserne med undtagelse af smør sammen til en jævn dej. Smelt smørret på en til to pander (hvis I kun bruger én, kan I også nøjes med én spsk smør), og pisk det i dejen. Det der sidder tilbage på panden er rigeligt til at forhindre at pandekagerne hænger fast.

Hæld én-to skeer pandekagedej på hver pande og bag ved medium varme indtil der kommer bobler i overfladen. Vend og bag til de er fine og gyldne på den anden side også.

Server med sirup, chokoladesauce, frugt, eller hvordan I foretrækker det 😉

6 comments

  1. Hvad er hemmeligheden??? HVER gang jeg prøver mig med amerikanske pandekager bliver de helt rå og ‘dejede’ indeni,
    ligemeget hvor længe jeg steger dem!

    1. Uh, der kan jeg desværre ikke hjælpe. Dette var faktisk mit første forsøg ud i den amerikanske pandekage-kunst. Men umiddelbart ville mit første gæt godt nok være, at stege dem lidt længere, men når du siger, at det ikke virker… Vender du dem også først, når der kommer bobler i overfladen? Ellers kan du i hvert fald prøve denne opskrift – den fungerer umiddelbart fint 😀

  2. Jeg troede ellers “Kun” du havde LCHF opskrifter, men hvedemel er jo lidt uden for program. Jeg har en opskrift på amerikanske LCHF opskrifter, hvis det er…

    1. Jeg har jo ikke altid spist LCHF, så der er skam opskrifter fra før min LCHF-tid også. Alle LCHF-opskrifter er dog markeret med den kategori, så det er til at hitte rundt i 🙂
      Mht. de amerikanske pandekager, har jeg også selv flere varianter. Dem med hytteost er min egen favorit 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *