Asiatisk bønnesalat med sesam

Asiatisk bønnesalat

Nogle dage har jeg utroligt nemt ved at finde på aftensmadsideer. Andre dage er det en lidt mere problematisk affære. Det kender vi sikkert allesammen! Selv om jeg følger virkeligt mange blogs og ofte gemmer opskrifter, som har jeg lyst til at prøve, er det alligevel ikke altid, der lige er noget der frister. Mit problem er oftest, at jeg af og til rammes af nogle tilfælde af en form for madlede, hvor jeg hverken gider at lave mad eller har lyst til særligt meget forskelligt. Hvor jeg dog kender en del, der bare undlader at spise eller holder sig til det gængse uden at glædes ved det, tager jeg desværre ofte den anden retning. Jeg spiser kun mine usunde livretter – ikke ligefrem den mest lødige eller varierede kost, kan man vist roligt sige. Og ja, de sidste par uger har jeg været i sådan en tilstand, hvor min aftensmad nogle dage bare har bestået af chokolade. Nej, det er ikke kønt, men det er sandt 😉

I sidste uge fik jeg dog lavet et lidt mere gavnligt måltid – endnu en gang med inspiration fra Madbanditten. Det var så enkelt, at selv jeg kunne overskue det i en sådan periode. Og resultatet blev samtidigt så lækkert at jeg ikke engang savnede min chokolade særligt længe. Det må da være et kvalitetsstempel, der vil noget 😀

Jeg serverede salaten med et stykke laks, hvilket var en helt ideel kombi.

Asiatisk bønnesalat - servering

Asiatisk bønnesalat med sesam
2-3 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 1 pose frosne grønne bønner (775 g) (eller friske bønner, hvis det er sæson)
  2. * 1-2 spsk sesamfrø
Dressing
  1. * saften fra 1/2 citron
  2. * 1 spsk "soja" (fx denne eller tamari)
  3. * 1 spsk sesamolie + 1 spsk rapsolie (eller bare 2 spsk rapsolie)
  4. * 1 fed hvidløg
  5. * 1 lille stykke frisk ingefær, ca. 5 g
  6. * 1 lille stykke frisk rød chili, ca. 3-5 g
  7. * 1 nip sukrin, sukrin+ (eller honning)
Sådan gør du
  1. Damp bønnerne et par minutter i letsaltet vand. Skyl dem herefter, så kogningen stoppes.
  2. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at "poppe" og blive gyldne. Du kan passende stege et par laksestykker på denne pande bagefter.
  3. Blend alle ingredienserne til dressingen sammen i en minihakker eller blender. Vend bønnerne i dressingen og drys med sesamfrø.
Bemærkninger
  1. Kan serveres både lun og kold.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
Asiatisk bønnesalat - sesamfrø

Asiatisk bønnesalat - dressing 1

Asiatisk bønnesalat - dressing 2

Asiatisk bønnesalat - bønner med dressing

(Vist 564 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)

5 comments

  1. Hej Xenia

    Tak for en inspirerende blog 🙂
    Du er bestemt ikke den eneste med madlade. jeg har også dage hvor det eneste jeg har lyst til er en ulækker mcdonals burger, og intet andet. Det er nu lidt underligt at man kan have lyst til sådan noget crabmad og intet andet. Heldigvis bor vi så langt ude på landet, at jeg aldrig gider køre efter det 😉 så nøjes jeg med en kernebolle eller kerneknækbrød.

    1. Åhja, nogen gange ville det virkelig være en fordel ikke at bo så tæt på stort set alt. Hvis jeg får uovervindelige cravings, ligger den nærmeste Fakta kun 200 meter væk :O
      Og tak for din søde kompliment 😀

  2. Har netop lavet en variation af denne, hvor jeg har udskiftet bønnerne med fint strimlet, blancheret spidskål. Guddommelig dressing du har komponeret, tak

    1. Nu er det jo ganske vist ikke mig, der har udviklet opskriften selv – desværre 😉 Men jeg er helt enig i, at det er en fantastisk dressing, Madbanditten har hittet på! Jeg tror da i øvrigt, at jeg snart skal have mig sådan en omgang igen, tak for påmindelsen 😀

Skriv en kommentar