Bagt tomatsuppe

KATEGORI: Efterår, Suppe, Vegetarisk, Vinter INGREDIENSER: , , , , , , , , ,

Vi kan vist efterhånden godt blive enige om, at det nu officielt er efterår desværre. Og efterår betyder suppe! I hvert fald for mig. Så i går lavede jeg mig sæsonens første portion. Nu lyder det ganske vist som om, jeg har været god og først lavet suppe nu pga. sæsonen, men i virkeligheden er det snarere fordi, min stavblender har været i stykker, indtil jeg endelig tog mig sammen til at købe en ny i går. Jeg har faktisk haft lyst til suppe i et par uger snart :) Men ærligt talt, er jeg simpelthen for doven til at lave suppe uden en snedig lille stavblender 😉

Under alle omstændigheder har jeg i hvert fald besluttet at jeg fremover vil udgive suppeopskrifter om søndagen, da det nok ikke er helt usandsynligt, at jeg får lavet mindst et par nye i år ud over dem, jeg allerede har på bloggen. Og som vi jo alle ved er jeg sprognørd og stor fan af allitterationer, så jeg vil ikke lade en chance for en sådan én gå forbi mig 😀

Én suppe bringer gerne flere for mig, når først jeg kommer ind i rytmen, så hvis du har nogle gode forslag til nogle, jeg kan prøve, må du endelig lade mig det vide i kommentarfeltet – jeg er vidt åben for ideer :)

Denne suppe er lavet efter/inspireret af Foodfanatics opskrift. Jeg har længe været fascineret af metoden med at bage friske tomater først og derefter lave suppe af dem, så jeg besluttede, at det var på tide, jeg fik prøvet det af. Og resultatet var helt sikkert den lidt længere tilberedningstid værd! Ærligt talt har jeg aldrig været supervild med tomatsaucer og deslige, men så længe de er godt smagt til og ikke bare smager af syrlig tomat, kan jeg nu sagtens se charmen i det. Det kræver dog som sagt bare en smule tilsmagning i min optik – men det gør det fleste mad vel, når det kommer til stykket 😉

Bagt tomatsuppe
ca. 4 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 1,8 kg friske tomater
  2. * olivenolie
  3. * salt og peber
  4. * sukker

  5. * 1-2 spsk olivenolie
  6. * 2 løg
  7. * 4 fed hvidløg
  8. * 2-3 mellemstore gulerødder
  9. * 1 liter vand + 2 bouillonterninger eller 1 liter fond
  10. * salt og peber
  11. * sukker
  12. * 2 spsk balsamico

  13. * 2,5 dl madlavningsfløde
  14. * 4 tsk pesto + 6 tsk olivenolie
  15. * evt. brød + ost til ostetoast
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 180º varmluft. Skær tomaterne i både (eller halve, hvis du bruger små tomater) og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Vend med olie, og krydr med salt, peber og sukker. Læg dem alle med skindsiden nedad. Bag i ca. 1 time.
  2. Hak løg, hvidløg og gulerødder. Opvarm olie i en stor gryde og svits grøntsagerne heri i ca. 5 minutter. Hæld herefter de bagte tomater ved - sørg for at få alle de gode safter fra bradepanderne med. Hæld vand og bouillon ved, bring i kog, og lad simre i ca. 30 minutter, til gulerødderne er møre.
  3. Blend hele suppedasen (høhø) - gerne med en stavblender. Her kan du evt. vælge at si suppen, hvis du ønsker. Den bliver mere lækker og luksuriøs af det, men det er ikke nødvendigt. Rør madlavningsfløde og balsamico i og smag til med salt, peber og sukker.
  4. Rør pesto og olivenolie sammen og dryp over den varme suppe. Server evt. med grove ostetoast eller andet godt brød.
Opskrift fra/inspireret af foodfanatic.dk
Adapted from foodfanatic.dk
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

 

Indlægget kan indeholde affiliatelinks.


Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someone
4 kommentarer til “Bagt tomatsuppe
  1. Nøijjj, det ser godt ud, den skal prøves :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    • Xenia siger:

      Mange tak, Birthe. Det er helt sikkert også en af de bedste tomatsupper, jeg har lavet indtil videre. Og der var rester til både i går aftes og i dag 😀

  2. Helle Madsen siger:

    Denne opskrift på bagt tomatsuppe er blevet min ynglingsopskrift og jeg får fra min mor, nogle kæmpestore tomater på ca. 500 gram som vi laver suppe af :)

2 Pings/Trackbacks for "Bagt tomatsuppe"
  1. […] Aftensmad: Rester af den lækre tomatsuppe fra i lørdags. Det er virkeligt genialt for mig at have rester om mandagen, for endnu en gang var […]

  2. Vinterdagemad – tomatsuppe | Ilhja siger:

    […] er xenias, har bare tilføjet broccoli da jeg havde […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*



Hej!
Jeg hedder Xenia,
og det her er min blog.

Hjemme hos Xenia er en LCHF-blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags.

Velkommen til og velbekomme!
Follow

3 tilfældige fra arkivet…

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Samarbejde m.m.

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(38) (2) (17) (5) (2) (2) (7) (2) (7) (20) (41) (5) (43) (60) (2) (22) (2) (10) (40) (2) (60) (2) (7) (35) (7) (11) (7) (3) (2) (3) (2) (5) (9) (2) (17) (16) (5) (2) (12) (43) (4) (8) (6) (2) (52) (77) (49) (12) (3) (61) (7) (2) (25) (9) (5) (2) (9) (8) (4) (31) (49) (13) (10) (26) (16) (2) (2) (2) (8) (46) (8) (4) (4) (3) (3) (4) (3) (3) (2) (12) (16) (12) (18) (34) (2) (5) (58) (2) (12) (12) (2) (3) (21) (9) (2) (2) (23) (15) (13) (3) (11) (2) (3) (4) (67) (3) (5) (8) (165) (2) (11) (6) (13) (21) (13) (12) (29) (2) (4) (13) (3) (2) (2) (15) (2) (16) (2) (4) (7) (2) (2) (31) (2) (2) (9) (26) (5) (26) (2) (2) (3) (4) (2) (9) (3) (3) (3) (18) (12) (3) (36) (33) (52) (3) (2) (108) (4) (3) (17) (11) (25) (6) (2) (41) (14) (4) (66) (8) (97) (17) (4) (4) (9) (17) (3) (11) (3) (25) (69) (6) (2) (5) (7) (38) (3) (4) (5) (16) (2) (7) (6) (32) (7) (8) (3) (2) (7) (2) (2) (14) (2) (2) (45) (23) (4) (60) (6) (2) (16) (6) (2) (45) (21) (6) (12) (18) (36) (7) (38) (18) (13) (126) (16) (2) (2) (6) (11) (4) (7) (3) (4) (3) (3) (6) (2) (26) (3) (3) (12) (8) (5) (2) (2) (2) (6) (2) (10) (5) (5) (3) (2) (2) (5) (8) (7) (2) (2) (9) (10) (34) (2) (5) (6) (4) (6) (40) (6) (12) (9) (19) (5) (4) (194) (57) (23) (4) (3) (8) (27) (28) (51) (13) (2) (40) (2) (2) (11) (66) (2) (67) (56) (2) (14) (2) (3) (2) (6) (5) (2) (2) (4) (3) (5) (15) (2) (71) (12) (6) (32) (5) (5) (8) (2) (4) (3) (7) (5) (2) (60) (49) (7) (2) (2) (2) (24) (3) (5) (30) (2) (3) (19) (196) (3) (15) (5) (12) (25) (3)