Som I muligvis har kunne udlede af den manglende blogging her i denne uge, har jeg ikke fået lavet så meget mad på det sidste. “Selv jeg” har perioder, hvor jeg ikke rigtigt føler for at lave mad – og i så tilfælde motiverer det faktum, at jeg bor alene, absolut ikke. Jeg savner sådan set at lave mad – men mere end det, savner jeg at blogge. Uden madlavning er der dog ingen blogging fra min side af 😉 Heldigvis varer disse perioder sjældent meget længe, så forhåbentligt vender det snart til det bedre 😀
Jeg har dog lige én enkelt opskrift, jeg kan dele med jer. I søndags blev jeg pludselig umådeligt kagesulten, så jeg måtte finde på noget med hvad jeg nu lige havde på lager. Og i sådanne tilfælde er en bunke brune bananer jo nærmest som sendt fra himlen. Jeg valgte ikke bare at bruge min sædvanlige banankageopskrift (okay, hvis jeg skal ærlig, var det fordi der var serverproblemer i søndags, så jeg havde ikke så meget valg) og lavede i stedet en lidt anderledes version. Og som de fleste banankager, blev den fantastisk – faktisk er banankage jo i virkeligheden en af de mest taknemmelige kager at bage – det kan næsten ikke gå galt! Så prøv endelig denne eller en anden en dag lækkersulten banker på 🙂
Jeg har forresten en guilty pleasure, jeg gerne vil tilstå (altså ud over kage). Nogle gange, når jeg bager, og jeg har god tid, kan jeg godt lide at sidde foran ovnen og kigge på at kager (det er oftest muffins og cookies) bager. Det er ret fascinerende at se hvordan de forandrer sig – men sikkert også lidt mærkeligt, hvis man tænker over det 😉
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Bananmuffins med kokos og chokolade
Ingredienser
- 2 æg
- 1 dl sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 35 g smør
- 60 g hvedemel
- 60 g kokosmel
- 1/2 tsk bagepulver
- 2 små modne bananer
- 75 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180º varmluft.
- Smelt smørret og lad det køle lidt. Hak chokoladen og mos bananerne.
- Pisk æg med sukker og vanillesukker. Rør hvedemel, kokosmel og bagepulver i sammen med smørret. Vend nu de moste bananer og den hakkede chokolade i dejen.
- Fordel i muffinsforme og bag i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og lige netop gennembagte.