Blomkål og kikærter i karry-kokos-sauce

Dette er virkelig fastfood af den gode slags. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at der gik 15 minutter fra jeg satte min fod i køkkenet til maden stod på bordet (okay, på skødet på en bakke foran computerskærmen). Det var så nemt, at jeg fik endnu dårligere samvittighed over at det har taget mig så lang tid at prøve det første gang. Opskriften er (endnu engang) fra kogebogen “Mit første køkken” af Maria Meldgaard – en kogebog, som nu efterhånden nok er den, jeg har lavet flest opskrifter fra. Og det bedste af det hele? De har alle været kæmpe succeser. Herunder denne ret, som – med blot få tilføjelser i form af lidt ekstra krydderier, lidt cashewnødder fra lageret og et enkelt naanbrød – blev til et fantastisk lækkert, nemt og hurtigt måltid. What’s not to love?

Blomkål og kikærter i karry-kokos-sauce
2 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 2 tsk rapsolie
  2. * 1 blomkål
  3. * 1 tsk karry
  4. * 1 lille dåse kokosmælk (160 g)
  5. * 1 tsk salt
  6. * 1/2 tsk stødt ingefær (kan udelades)
  7. * 1/2 tsk sukker
  8. * 1 dåse kikærter
  9. * 1 spsk soja
  10. * evt. 40 g cashewnødder
  11. * 2 naanbrød med koriander og hvidløg eller andet brød
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen, hvis du varmer brød til retten.
  2. Del blomkålen i små buketter. Opvarm olien i en wok eller på en pande og rist blomkålsbuketterne heri i et par minutter sammen med karry. Når det begynder at få en fin farve, hældes kokosmælken over salt, sukker og ingefær tilsættes. Læg låg på og lad det simre i ca. 5 minutter.
  3. Hæld lagen fra kikærterne og skyl dem godt. Hæld kikærterne i retten, når blomkålen er tilpas mør, og varm dem igennem. Sæt nu også brødene i ovnen.
  4. Smag retten til med soja, pynt med cashewnødder (evt. ristede på en pande inden) og spis med lunt brød.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

3 comments

  1. Den skal helt sikkert prøves i mit køkken! Nem, billig og god mad lavet på “no time” – det skal man ikke kimse af 🙂

    1. Nej, nemlig! Selv om jeg ofte godt kan lide at bruge tid på at lave mad, er det nogle gange også rart at det kan ordnes på et splitsekund – og stadig smage godt ;D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *