Blomkålssalat med radiser og ærter

blomkaalssalat-2

En af de retter jeg lavede allermest sidste sommer var nok min yndlingskartoffelsalat aka. verdens bedste kartoffelsalat – altså sådan efter min ydmyge mening, ikke? Men til trods for at jeg altid har elsket kartofler, er det efterhånden ret sjældent, at jeg spiser dem. Det var åbenbart ikke så svært at undvære dem, som jeg troede. Eller det vil sige: I vinterhalvåret er det nemmere at undvære kartofler, end jeg havde frygtet. Jeg kommer dog helt sikkert til at skulle have nye kartofler mindst et par gange i løbet af den kommende sommer – jeg elsker dem så højt, at mit liv umiddelbart ikke vil være værd at leve, hvis jeg skulle undvære dem helt 😉

Ikke desto mindre har jeg nu lavet en erstatning for førnævnte yndlingskartoffelsalat, som fint kan gå i stedet for udgaven med kartofler – og så gemmer jeg i stedet mine kartoffelrationer til at spise nykogte med koldt smør, skal vi ikke aftale det? 😀 Faktisk tænker jeg dog slet ikke så meget over, at kartoflerne mangler i denne salat – og det er altså noget af en udtalelse, når den kommer fra mig. Men måske en af årsagerne til, at jeg er så vild med den specifikke kartoffelsalat, som denne salat er baseret på, netop er – altså udover den gode smag naturligvis – at jeg er ret stor fan af skjulte grøntsager. Og her er blomkål – endnu en gang – genial, fordi den faktisk ret fint går ind og kamuflerer sig lidt a la kartofler. De har naturligvis ikke den der ret lækre blødhed, som kartofler har – med mindre man skamkoger den selvfølgelig – men smagen er ret neutral (så længe man kan lide blomkål, forstås), så i mit hoved tænkte jeg stadig ‘kartoffelsalat’. Og selv hvis du ikke har det helt på samme måde med blomkål, synes jeg alligevel, du skal prøve den. Når musikken spiller – helst i høj solskin, med et par lækre ostepølser ved siden af – er der nok ikke nogen, der klager 😀

blomkaalssalat-3

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Blomkålssalat med radiser og ærter

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

  • 1,5-2 blomkål ca. 800-1000 g
  • 2 dl grønne ærter fra frost eller friske
  • 2 bundter radiser

Dressing

  • 2 dl creme fraiche helst 38% men 18 kan også gå
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 lille løg fintrevet
  • salt og peber
  • 1 bundt purløg finthakket

Sådan gør du

  1. Fjern stok og blade fra blomkål og del dem i små buketter. Damp eller blancher i letsaltet vand i 3-5 minutter. Tilsæt ærterne, hvis du bruger frosne, det sidste minut. Dræn og afkøl i et dørslag. Skyl evt. med koldt vand, hvis du ikke har tid til at lade det stå.
  2. Rens og skær ender af radiserne. Halver dem og skær i tynde skiver.
  3. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til. Hold evt. lidt af løget tilbage og tilsæt lidt ad gangen, så den rå løgsmag ikke bliver for overvældende.
  4. Vend grøntsagerne med dressingen og lad evt. salaten stå i en halv times tid inden den serveres.
blomkaalssalat-1

Kategorier: Favoritter, Gæstemad, Grill, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Salater, Sommer, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!