Bounty

Bountys

Hov, nu kom min indre sprognørd lige pludseligt op til overfladen – hvad hedder bounty mon i flertal? Bountys? Bountyer? Bounty? Bountyere? Arh! :/

Nå, men anyway, for snart et par uger siden lavede jeg i hvert fald bountys. Hjemmelavede og LCHF-venlige, forstås. Og det var guddommelige. Ganske enkelt to.die.for! Man skal selvfølgelig være ret vild med kokos, for at disse er et hit. Men det er vel i princippet også tilfældet med de “rigtige” bountys, er det ikke? Jeg er dog “heldigvis” kokosfan, så ingen problemer dér.

Opskriften er selvfølgelig Janes og jeg ændrede stort ikke noget – bortset fra at jeg øgede mængden af sødning 🙂 De var faktisk nemmere at lave, end jeg havde frygtet. Mit eneste problem var, at de blev lidt tynde på midten, så et par af dem knækkede, da jeg overtrak dem med chokolade. Så næste gang (for sådan én bliver der helt sikkert) vil jeg nok lave dobbelt portion. Bare så de ikke knækker selvfølgelig, ingen anden årsag 😉 De kan nemlig fint opbevares i fryseren, og så er de også lidt nemmere at holde fingrene fra i frossen stand 😀

Udskriv
Hjemmelavede bountys


Antal: 8 barer
Ingredienser
  • 1 dåse kokosmælk - brug kun kokosfløden/det tykke herfra sæt den i køleskabet et par timer inden eller natten over
  • 2 spsk kokosolie
  • 3 spsk sukrin+ eller deromkring - smag efter
  • 150 g kokosmel
  • 3-400 g chokolade det er nemmest at overtrække med en større portion smeltet chokolade
Sådan gør du
  1. Smelt kokosfløden i en kasserolle sammen med kokosolie. Rør sødning i og herefter kokosmelet. Bland det godt og smag evt. til med ekstra sødning.
  2. Beklæd en brødform med husholdningsfilm og fordel massen deri i et jævnt lag. Pas på, at den ikke bliver tyndere på midten (især hvis du laver halv portion!).
  3. Sæt formen i køleskabet i et par timer, til de er stivnet helt.
  4. Smelt chokoladen sammen med en lille tsk kokosolie over vandbad eller i mikrobølgeovn (hold godt øje ved sidstnævnte). Skær bountymassen i 8 eller 16 lige store barer og vend dem i chokoladen med to gafler. Læg dem til afkøling på et stykke bagepapir - gerne i køleskabet.
Opskriftsnoter
Opbevares på køl og kan sagtens fryses.
Bountys - masse

Bountys - med chokolade

19 comments

  1. Okay, temmelig nice at bruge resten af chokoladen med saltmandlerne! Jeg elsker salt og choko sammen (og sender stadig varme tanker til de skønne mandler, du diskede op med i lørdags – ny favo!!) Tror i øvrigt, jeg ville sige flere bounty 😉
    Knus

    1. Ja, jeg bruger jo nærmest saltmandlerne alle steder, jeg kan komme til det, lige for tiden, så det var et oplagt valg ;D (Og så snakker vi ikke om, at min aftensmad den dag ikke bestod af andet end chokolade, bounty og mandler 😀 )

  2. Substantiver der slutter med -y laves om til -ies i flertal på engelsk 😛 Så bounties. Ellers så bare bountyer fordansket, og det er da også charmerende 😀

    De ser lækre ud, jeg ville ønske jeg havde overskud til at lave dem, men det må blive en god anden gang. Står med flytning Aarhus-København, jul og et bachelorforsvar pt, så puha. Og jeg har i øvrigt fundet et lækkert sushitilbud, jeg har brugt grouponen på – nam og TAK 😀

    1. Ja, jeg tænkte netop, at det jo nok var fordansket – og den dér “bountyer” vinder sgu lidt ind på mig 😉
      Spændende med flytning og bachelor – men måske også lidt presset 😀 Så er det godt med lidt sushi til at lighten the load 😀

  3. Jeg synes de er en smule nemmere at arbejde med når de er frosne- eneste ulempe er at de får lidt tykkere lag chokolade .
    Jeg er rimelig hardcore- har lavet forskellige versioner de sidste par år – nogen gange bruger jeg bare fløde og kokosolie andre gange alm kokosfløde.
    Nogen gange smør alt efter hvad jeg har hjemme og så er et enkelt nip salt ikke så tosset i forhold til alt det søde 🙂

    God weekeend

    1. Ja, det kan jeg godt forestille mig, de er – mine var ganske vist meget kolde, men alligevel 🙂
      Fedt at høre, at man kan variere det på mange måder – og JA, salt skal der helt sikkert i næste gang, savler allerede ved tanken! 😛
      Du må også have en herlig weekend, Henriette 🙂

  4. Du kan med fordel blande lidt limeskal og/eller -saft i kokosmassen, det er rigtig lækkert! 🙂

    1. Uhm, det lyder som en god ide – med et lækkert og friskt twist. Tak for tippet 😀

  5. Mette Hovgaard Bæk Andersen

    Hej Xenia:-) Når du skriver kokosolie, er det så det flydende økologiske,der er meget dyrt,eller kan jeg bruge palmin,der jo er kokosolie i fast form? Jeg venter på at få sukrin og lidt andre ting ind af døren og så vil jeg prøve LCHF:-) Har ikke prøvet dine opskrifter endnu,men jeg glæder mig til at forsøge mig frem:-)

    1. Hej Mette.
      Palmin og kokosolie er ikke det samme – palminen kan betragtes som kokosudgaven af margarine, altså meget forarbejdet i forhold til den rene og uraffinerede kokosolie. Ved en raffinering fjernes mange af de gode stoffer, som findes i kokosolien. Så jeg vil anbefale at du investerer i den “rigtige” kokosolie på glas – du skulle gerne kunne finde den billigere på nettet, hvis du kigger dig lidt for 🙂
      Held og lykke med det! 🙂
      ~Xenia

      1. Mette Hovgaard Bæk Andersen

        Tusind tak for svaret Xenia:-)Det vidste jeg ikke..Sidder nu og surfer nettet,for at bestille varer,så de er der når jeg kommer hjem på tirsdag fra weekendophold med en veninde ,men når jeg kommer hjem,vil jeg begynde at eksperimentere..:-) Tak igen:-)
        Kærlig hilsen,Mette

        1. Velbekomme da! Held og lykke – og god weekend! 😀

  6. Hej Xenia
    Faldt lige over din side – sikke mange spændende ting du har her – og en meget fin side 🙂

    1. Mange tak, Sandra – dejligt at du kan lide det. Velkommen til! 😀

  7. hvilken chokolade anbefaler du at bruge? 🙂

    1. Det er faktisk helt op til dig selv. Hvis du gerne vil have dine bounties så sukkerfri som muligt, er det selvfølgeligt bedst med en så høj kakaoprocent som muligt (= mindre sukker). Hvis du ikke går så meget op i det, kan du sagtens vælge en lysere chokolade 🙂 Jeg bruger oftest selv 85% – eller en 70%, hvis jeg skal servere den for andre, der nok ikke er lige så vant til meget mørk chokolade 🙂

  8. Hej Xenia. Tak for en masse rigtig gode opskrifter på alt imellem himmel og jord 😊
    Jeg vil lige høre om jeg kan presse kokosmassen i silikoneforme også fryse dem og overtrækket dem bag efter?

    1. Du tænker sådan små chokoladeforme eller hvad? Det kan du helt sikkert sagtens. Og jeg fryser dem faktisk oftest selv, når jeg laver dem nu – det hjælper også chokoladen til at sætte sig meget hurtigere, når man overtrækker dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *