Broccoli Alfredo med serranoskinke

broccolialfredo-2 Næ, hej, se hvem det er! Det er mig, hende der Xenia, som engang imellem blogger om mad på denne her såkaldte madblog! Og ved I hvad? I dag har jeg rent faktisk en opskrift til jer. Jeg ved det, det er store sager, er det…

Til gengæld er opskrift ikke noget særligt stort. Bevares det er noget helt særligt og lækkert, men det er ikke svært eller omstændigt, og det ved jeg, at vi jo alle er fan af. På en halv time, hvoraf kun meget lidt er faktisk arbejdstid, kan I have mad på bordet, hvis det er det, I lyster. Det lyster jeg tit.

Jeg ved ikke, om det kun er mig, der har det sådan, men jeg kan altid spise mange flere grøntsager, når de er bagt i ovnen først. Broccoli rå? Nej, tak, helst ikke hvis jeg kan blive fri, og ellers tager det en bunke tid at få tygget mig igennem det. Broccoli bagt i ovnen, så det er både sprødt og mørt, sødt og salt og alt andet godt? Jo tak, må jeg spise det hele?

Retten her har jeg egentligt normeret til to personer, men jeg må nok tilstå, at jeg faktisk spiste hele portionen selv. Hvis man har en lidt mindre appetit, er mindre glad for broccoli (og flødesovs), eller bruger det som tilbehør til fx et kyllingebryst eller andet, evt. pakket ind i serranoskinke i stedet for at tilsætte det til sovsen, tror jeg mere på den med to personer. Eller måske jeg bare var overordentligt sulten efter gårsdagens crossfit, hvem ved. I alle tilfælde er det her i hvert fald en af mine nye yndlings-broccoliretter!

broccolialfredo-1

0 fra 0 stemmer
Udskriv
Broccoli Alfredo med serranoskinke

Opskrift efter A Sweet Life

Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 1 broccoli
  • 2 spsk fedtstof
  • salt
Alfredo-sovs
  • 2 spsk smør
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 4-6 skiver serranoskinke i strimler
  • 1 dl revet parmesan
  • 2,5 dl piskefløde
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 220º varmluft.
  2. Skær broccoli i buketter og stokken i mindre stykker. Vend med olie og salt i en pose eller skål, så det er godt fordelt. Fordel broccoli i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 20-30 minutter, indtil kanterne er brune og sprøde, men ikke brændte.
  3. Smelt smørret på en pande eller i en lille gryde. Svits hvidløg og skinke hurtigt heri, til hvidløget begynder at dufte, og tilsæt så piskefløde og parmesan.
  4. Bring i kog, og lad sovsen simre, til det er tyknet tilpas. Smag til med salt og peber.
  5. Vend broccolien i sovsen og server.
Opskriftsnoter

Du kan erstatte serranoskinken med sprødstegt bacon, som du drysser over ved servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *