Browniekage med frosting

Jeg bagte denne kage i forgårs, og det sidste stykke er lige røget. Ups. Men helt ærligt: dette er nok den bedste chokoladekage, jeg nogensinde har bagt – og jeg har alligevel efterhånden bagt en del forskellige kager, så det siger altså ikke så lidt. Selv hvis selve kagen ikke var så ufatteligt god, ville det være værd at lave den bare for at smage frostingen. Jeg kommer helt sikkert til at lave denne frosting som chokoladefrosting fremover. Den er mindre fed i smagen end ‘normale’ smør+sukker-frostings, da der egentligt ikke er særligt meget smør i – den er snarere let og lækker i det på grund af flødeosten – den smager dog overhovedet ikke ostet. Opskriften er The Hummingbird Bakery kagebogen. Jeg erstattede valnødderne, da jeg foretrækker mandler. Desuden lavede jeg halv portion, hvilket svarer til én springform eller ca. 6-8 stykker (afhængigt af hvor kageglad man er).

Udskriv
Browniekage med frosting


Antal: 6 personer
Ingredienser
Kage
  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • 125 g smør
  • 50 g mandler
  • 50 g mørk chokolade
Frosting
  • 100 g flormelis
  • 40 g smør blødt
  • 15 g kakopulver
  • 75 g flødeost
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 170º varmluft.
  2. Hak chokolade og mandler groft.
  3. Smelt smørret og lad det afkøle let. Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt. Bland hvedemel og kakao og vend i æggemassen. Vend herefter først det smeltede smør og herefter chokolade og mandler i dejen. Pensl/smør en springform og fordel dejen heri.
  4. Bag kagen 30-40 minutter. Den skal lige have sat sig, men hvis du stikker en kniv/strikkepind eller lignende i dejen, må den gerne hænge lidt ved. Den skal med andre ord ikke være ligeså gennembagt som andre kager - men dog ikke heller ikke rå! Lad kagen afkøle.
  5. Pisk smør med flormelis og kakao til frostingen. Tilsæt herefter flødeosten og pisk godt i et par minutter, til det er lyst og luftigt. Fordel frostingen oven på kagen, og servér til stor fornøjelse!

26 comments

  1. Nøøøøj! Det ser jo ALT for lækkert ud 😀

  2. MUMS!!! Den ser overordentlig dejlig syndig ud:D total kage craving!

  3. Jeg har også haft kig på den hos matildenspitze og den er da lige rykket nogle hak op i to-bake når du skriver så pænt om den 🙂

  4. Ej hvor ser den god ud. og opskriften er da forholdsvis simpel 🙂 Den skal prøves 🙂

    /Lise

  5. Jeg vil give de andre ret – den ser jo absurd god ud! Det kunne være det var den opskrift man skulle bruge, næste gange den står på chokoladekage 🙂

  6. Den ser bare super lækker ud:) Tror da godt man kan spise sådan et stykke i aften måske:)

    Tror du har glemt at skrive mel på ingredienslisten….

    Mvh
    Mariam

  7. Alle: den er, som skrevet, også virkeligt, virkeligt lækker! Jeg har flere gange både i går og i dag taget mig selv i at være lige ved at være begyndt på at bage den igen – faren ved at have alle ingredienserne på lager 😉

    Maiken: den bør rykke helt til tops – den lever i hvert fald helt op til mine rosende ord 🙂

    Lise, ja opskriften er nemlig rigtigt nem. Jeg tror det er en kage, der er ret svær at ødelægge – så længe man lige er opmærksom på det med bagetiden…

    Stina: jeg tror næsten at det kommer til at være denne her opskrift jeg bruger de næste mange gange jeg skal lave chokoladekage. Eller nej måske ikke, for jeg kan jo godt lide at afprøve nye ting – men jeg kommer helt sikkert til at vende trofast tilbage til den 🙂

    Mariam: jeg kunne også sagtens spise et stykke i aften… eller nu 😉 Og du har da helt ret – godt nok er der ikke meget mel i, men lidt har også ret – det er nu rettet 🙂

  8. Xenia.. HVORFOR GØR DU DET MOD MIG? Og min kronisk lækkersultne gravide krop.. Er bange for pc'en får fugtskader grundet savl :-O

  9. Okay, jeg indrømmer – det her var næsten under bæltestedet 🙂

  10. Hej Xenia.
    Nu er kagen bagt og skålen slikket ren for topping – det er da helt utroligt hvor godt sådan en topping kan smage!! Godt du mindede mig om den – har nævnt dig i mit indlæg 😉
    Mvh Maiken

  11. Hej, jeg ved ikke hvad der gik galt da jeg bagte den. Min frosting blev ret flydende, også selvom jeg til satte næsten dobbelt så meget flormelis. Nogle der ved hvad jeg måske har gjort galt, eller har et råd til næste gang jeg skal lave den? 🙂 Men ellers en fantastik kage, dog skal det være en ret lille springform, for min blev ret lille:)

    1. Øv at frostingen drillede. Jeg har dog aldrig prøvet at den blev flydende selv – du brugte bare blødt smør og ikke smeltet, ikke?

  12. Anne-Mette Sohnesen

    Kan den mon laves dagen før den skal spises? 🙂

    1. Det kan den så absolut 🙂

  13. Anita Kristensen

    Kan man ikke få denne i LCHF-udgave? 🙂

    1. Det er faktisk netop det, jeg har forsøgt med denne, så vidt jeg husker 😀 Man får jo desværre bare ikke den samme meget bløde og luftige cream cheese frosting, når man ikke bruger så meget sukrin igen :/

  14. Jeg skal nu i gang med at bage den for anden gang, og wow! Den er virkelig lækker, man kan slet ikke stoppe med at spise den! Et hit uden lige!!!

    1. Det er en farligt god kage, er det! En virkeligt lækker sommervariant, som jeg kun kan anbefale er at lave en creme af mascarpone, fløde, vanilje og sødning og så toppe med jordbær. Mums! Jeg havde den udgave med på arbejdet for en måneds tid siden, og der var ikke et øje tørt 😉

  15. Je har netop bagt din kage og glæder mig meget til st smage den! Den skal dog gemmes til i morgen, hvordan bedst? På køkkenbordet eller i køleskabet? På forhånd tak 🙂

    1. Jeg ville vælge køleskab – håber du fandt ud af det! 😀

  16. Benedikte Bindslev

    det var en fantastisk kage som jeg lige måtte smage her til aften. Vi skal ha’ en gæst i morgen, og hun må bare finde sig i at vi har smagt et stykke. Hvis jeg ikke har en ide om hvad jeg skal lave af mad, så finder jeg altid noget på din blog😀 skønt at du er så god til at finde så mange smagfulde retter👍😍

    1. Dejligt at I kunne lide det – og mon ikke, hun overlevede, at der manglede et stykke? Ellers må I næste gang bare skære hele kagen ud og server, så er der ingen, der opdager noget! 😀

  17. Kan man udskifte hvedemelet med noget andet eller ødelægger det hele kagen? ☺️

    1. Det kommer lidt an på, hvad dit mål er med det. Hvad vil du gerne udskifte det med – er det for at få en LCHF variant, bare en glutenfri variant, skal den være uden sukker også osv. 😉 Det bliver selvfølgelig aldrig helt det samme, men jeg har tidligere lavet et forsøg på et LCHF/low-carb alternativ lige her – håber det måske kan bruges 🙂

  18. Den her kage er intet mindre end FANTASTISK!!!! Serverede den til stor begejstring for min studiegruppe forleden dag 🙂 De spiste rub og stub!

    1. Dejligt at høre, Amalie! Det er helt bestemt også en af mine favoritter 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *