Brownies med vanilleis og hindbærcoulis

Sidste ret i tre-retters-føljetonen fra i onsdags er de lækreste chokoladebrownies med vanilleis og hindbærcoulis. Det var SÅ godt – hvis jeg lige må prale lidt 😉 Browniesene er fra Hummingbird Kagebogen – min bedste kagebogs-ven. Hindbærcoulisen fandt jeg bare her efter en hurtig google-søgning – jeg skriver dog opskriften som lidt over den halve mængde, da vi havde en stor rest. Og ja, isen er “bare” købt – jeg har altså ikke nogen ismaskine og fryseren står i skuret, så jeg er for doven til at vandre frem og tilbage 😉

Jeg valgte at vende 100 g hakket hvid chokolade i browniedejen for at få små “snefnug” – det kan man bare udelade, hvis man ikke har det eller gider det 🙂 Bag desuden gerne browniesene dagen før – så bliver de bedst 🙂

Brownies med vanilleis og hindbærcoulis
8 portioner
Print
Brownies
  1. * 200 g mørk chokolade
  2. * 175 g smør
  3. * 325 g sukker
  4. * 125 g hvedemel
  5. * 3 æg
  6. * 100 g hvid chokolade
Coulis
  1. * 300 g hindbær
  2. * 60 g sukker
  3. * 1/2 vanillestang
  4. * lidt vand
Brownies
  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Hak den mørke chokolade og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad. Rør sukkeret i, til det er helt opløst. Rør herefter melet i. Pisk også æggene i og vend til sidst den hakkede hvide chokolade i.
  3. Fordel dejen i en bradepande (ca. 20x30 cm) beklædt med bagepapir og bag i ca. 30-35 minutter, til den flager i toppen og er lige netop gennembagt. Den må endelig ikke få for længe, for så bliver den tør og trist.
Coulis
  1. Kog hindbær sammen med sukker vanillestang (både korn og bælg) og lige vand nok til at dække bunden i 10 minutter. Tag herefter vanillestangen op og blend massen jævnt. Hæld på en kande og sæt på køl til det skal bruges.
Bemærkninger
  1. Server med vaniljeis.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

4 comments

  1. Kan man godt bruge hindbær fra frost?

    1. Jeps, det kan du sagtens – jeg bruger faktisk selv kun frosne bær, når jeg laver coulis 🙂

  2. Hvormeget is brugte du?

    1. Godt spørgsmål, Birgitte! Det er jo efterhånden en del år siden, men mit bud vil være 1 liter til 8 personer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *