Chokoladefudge

I går lavede jeg fudge – i lynversionen med kondenseret mælk – efter Louisa Lorangs ospkrift. Og det blev helt fantastisk godt. Det er desuden virkelig nemt. Når man bruger kondenseret mælk frem for den “rigtige” version, hvor man selv koger fløde og sukker sammen til en bestemt temperatur, går det virkelig hurtigt  – det hele skal bare lige smeltes sammen, hvorefter det skal stå på køl i minimum tre timer, og så er det i princippet færdigt. Jeg valgte så her at pynte med både hvid og mørk chokolade, men der bestemmer man jo helt selv, hvad man gør.

Hvis man ikke har smagt chokoladefudge før, kan det nok beskrives som en blanding mellem chokolade og flødekarameller. De smager først og fremmest af chokolade, men konsistensen er en helt anden – den smelter sådan på tungen på en helt særlig og lækker måde.

Jeg brugte en bradepande på cirka 20×40 cm og jeg tror den var lidt for stor til formålet. Det blev i hvert fald nogle lidt tyndere fudgestykker, end man måske er vant til, men det gør egentlig ikke noget, da det så passer bedre til en mundfuld eller to 🙂 Og så går det jo faktisk også hurtigere med at stivne, så man kan hurtigere komme i gang med at spise det, hvilket i min bog også er et plus 😀

Jeg lavede dobbelt portion i forhold til originalopskriften, så det passede med én dåse kondenseret mælk. Kondenseret mælk kan desuden købes i grønthandlere og efterhånden i en del større supermarkeder. Jeg fandt en distributionsliste fra Nestlé, som I kan se her. Og nu har jeg så én dåse tilbage, da vi købte to. Er der nogen, der har nogle gode forslag, til hvad jeg skal bruge den til? Jeg har selv pønset på denne, men jeg er åben for bedre ideer!

Udskriv
Chokoladefudge
Ca. 50-100 stykker, afhængigt af størrelse

Opskrift efter Louisa Lorang

Antal: 50 stykker
Ingredienser
  • 400 g mørk chokolade
  • 1 dåse kondenseret mælk 400 ml
  • 50 g smør
Til pynt
  • hvid og mørk chokolade
Sådan gør du
  1. Smelt chokolade og smør sammen med kondenseret mælk i en gryde. Rør, så det ikke sætter sig fast. Pensl en bradepande med smagsneutral olie eller smør og hæld massen heri, når den er helt jævn og blank. Glat overfladen og sæt bradepanden på køl i mindst 3 timer.
  2. Vend fudgemassen ud af bradepanden, når den er stivnet, og pynt med smeltet chokolade i sprøjteposer. Sæt den på køl igen indtil chokoladen er stivnet, og skær den så i passende stykker. Jeg vil anbefale et sted mellem 2x4 og 4x4 cm, men det afhænger selvfølgelig også af højden på fudgen. Gør som I foretrækker.
Opskriftsnoter
Opbevar fudgen i køleskabet.

11 comments

  1. Charlotte Sørensen

    Har hørt rigtig meget godt om lime-kagen fra Humming bird bakery kagebogen fra mine veninder.. så den vil jeg snart bage! Der skal dog to dåser i så vidt jeg husker.. Ellers er musli-barer med kondenseret mælk i rigtig lækkert! Og man kan lave hjemmelavet bounty-barer ved at blande en dåse kondenseret mælk med en pakke kokos og overtrække dem med mørk chokolade.. Ja ja jeg har styr på det med kondenseret mælk 😉
    Hilsen Charlotte

    1. Lime-kagen lyder i hvert fald som et godt bud – især fordi jeg har Humminbird-bogen og har sat mig for på et tidspunkt at komme igennem dem alle, da det hele ser så godt ud 😀 Og nå ja, de bountybarer har jeg også godt se. Så blander man det bare uden andre dikkedarer?
      Tak for inspiration, kondenseret-mælk-ekspert 😀

  2. Åh wauw! Det kunne da godt være der lige kunne snige sig en gang chokoladefudge ind i julegodteriproduktionen 🙂

    1. Det var også supergodt! Og ja, de er væk. Min mor havde halvdelen med på arbejde og resten er røget herhjemme, så de skal nok forsvinde, hvis du laver dem 😉

  3. Hvor ser det lækkert og nemt ud -de skal prøves! Min søster har snakket meget om noget chokolade/m&m’s fudge hun fik i USA, måske jeg skulle eksperimentere lidt med denne opskrift og overraske hende her til jul 🙂

    1. Det er jeg sikker på at hun vil sætte pris på. Man kan helt sikkert sagtens putte fyld i – Louisa Lorang foreslår selv valnødder, så m&m’s burde da opfører sig på samme måde. Måske du bare skal sørge for, at det ikke er alt for varmt, når du putter dem i 🙂

  4. Min mor lavede peanutbutter fudge her forleden, og det er uden tvivl noget af det bedste “slik” jeg nogensinde har smagt!

    1. Det lyder også lækkert. Lavede hun det så fra bunden eller også med kondenseret mælk?

      1. Også med kondenseret 🙂

  5. Skal den kondenseret mælk være med eller uden sukker ?

    1. Jeg har vist aldrig set kondenseret mælk uden sukker 🙂 Denne opskrift bruger bare den helt almindelige fra supermarkedet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *