Congobarer

Congobarer

Den anden dag til min medieanalyse-forelæsning viste jeg min blog til en af mine medstuderende. Hun kiggede, mmhh’ede og spurgte så: “Øh, altså, hvor tit bager du?” Og ja, jeg kan da faktisk godt se, at det lidt ligner at jeg bager hele tiden, når man bare lige kigger tilbage her de sidste par uger. Men faktisk bager jeg jo ikke engang så meget til hverdag. Efterhånden er jeg også snart færdig med at blogge om kagebordet i søndags – faktisk mangler der kun denne og én anden kageopskrift, så derefter burde det stilne lidt af, hvis I har tænkt det samme – men på den anden side: er det overhovedet muligt at blive træt af at kigge på lækre kager?! 😉

Disse congobarer er uden tvivl min nye yndlingscookie – eller måske bare lige så gode som min anden yndlingscookie; havregrynscookies med chokolade og nødder. Men det er altså også noget af en bedrift, for de er også virkelig gode! Men, tilbage til congobarerne. Jeg fik desværre ikke taget et billede, hvor man rigtigt kan se en enkelt, og i går havde jeg en veninde på besøg, som hjalp mig med at udrydde det sidste. Men forestil jer det her: en lækker sprød og sød vanille-cookie-dej med herlige grove stykker af hvid chokolade og ristede pekannødder samt en virkelig lækker sejhed grundet kokosflagerne deri. Rene lækkerier, siger jeg bare! Dem laver jeg gerne igen. Og de er faktisk også nemmere at lave end “almindelige” cookies, eftersom de bages i en bradepande og bare skæres ud efterfølgende. Jeg var lidt nervøs for om de ville kunne blive sprøde nok, når de ikke var i individuelle stykker, men det gik helt fint. Virkelig nem måde at lave virkelig lækre cookies på!

Hvis du ikke kan skaffe kokosflager, kan du bruge kokosmel, men jeg er overbevist om at kokosflagerne har en stor del af æren for den lækre konsistens. Min pose har jeg købt i en asiatisk købmand, men jeg kan forestille mig at det også kan fås hos etniske købmænd og i helsebutikker m.m.

Opskriften er fra Can You Stay For Dinner?, som jeg allerede har anbefalet en del gange, men nu jeg gør det lige igen for en god ordens skyld 😉

Udskriv
Congobarer
ca. 20-40 stk afhængig af størrelse
Antal: 20 stk
Ingredienser
  • 165 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 180 g smør
  • 190 g sukker
  • 60 g brun farin
  • 2 æg
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 200 g hvid chokolade
  • 150 g pekannødder
  • 100 g kokosflager eller kokosmel – se ovenfor
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 170º varmluft.
  2. Hak pekannødderne groft og rist på en tør pande. Hak også den hvide chokolade groft.
  3. Smelt smørret og lad det køle et øjeblik. Pisk mel og bagepulver sammen i en skål og sæt til side.
  4. Pisk nu smørret sammen med sukker og brun farin indtil det er godt blandet. Tilsæt æg og vanille. De tørre ingredienser vendes i de våde, hvorefter chokolade, nødder og kokos blandes i.
  5. Beklæd en bradepande (ca. 30×40 cm) med bagepapir og fordel dejen heri i et jævnt lag.
  6. Bag i ca. 25 minutter, til overfladen skinner og begynder at blive gylden nogle steder og har revner i kanterne.
  7. Afkøl og skær i passende stykker.

Congobarer

7 comments

  1. Newyorkerbyheart

    Hmmm, det er da vist nogen jeg liiiige bliver “nødt til” af afprøve, de ser gode ud 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

    1. Mmh, ja du bør virkelig unde dig selv at prøve dem, synes jeg. De er – faktisk næsten overraskende – gode! Og alle, der smagte dem, var i hvert fald helt vilde med dem 😉

  2. Hvor lang tid kan de holde sig (tænker i en kagedåse)? 🙂 De ser vildt lækre ud!

    Tror du de kan bages et par dage før de skal serveres til eksempelvis fødselsdag?

    – super lækker blog du har!

    1. Jeg er ret sikker på at jeg havde dem i hvert fald en uge uden at de faldt i kvalitet! De får jo sådan en lækker crispy/crumply/chewy cookie-agtig konsistens, så så længe du – som du selv siger – har dem i en lufttæt beholder af en art, skal de nok klare sig i et par dage. Sørg dog for at de er kølet helt af, inden du pakker dem væk 🙂
      Og mange tak 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *