Cookie dough-kugler og en skrottet opskrift

cookiedoughkugler

Billede af Line Thit Klein

Måske det egentligt er forkert med og’et i overskriften her, for det er faktisk netop disse cookie dough-kugler, som er den skrottede opskrift. Og måske lyder det ikke just lovende, men lad mig forklare….

Min kogebogskontrakt har hele tiden sagt, at bogen ville indeholde mellem 80 og 100 opskrifter. Lige fra jeg startede processen tilbage i maj, til jeg rettede sidste komma i den sidste opskrift dagen før deadline 1. november, gik jeg efter, at jeg ville nå så mange opskrifter, som tiden tillod. Havde jeg god tid, ville jeg nå de 100. Var tiden mere presset, havde jeg i højere grad satset på de 80. Og ved I hvad? Jeg nåede sgu 100. Jeg færdigskrev den sidste opskrift dagen før fristen for aflevering af det endelige bogmanus, og mit indre OCD-hjerte var åh, så tilfreds med det pæne, runde tal.

Men da så bogen skulle sendes i trykken, viste det sig desværre i sidste øjeblik, at vi faktisk havde to sider for meget i forhold til, at det skal gå op med trykkeark, så vi måtte skære to sider. Det gik lige op med at fjerne en opskrift, så selv om det skar mig lidt i hjertet, sagde jeg ja. Det absolut nemmeste var i øvrigt bare at fjerne den allersidste opskrift i bogen, hvilket indtil da altså var disse cookie dough-kugler. Altså! Det er hverken pga. manglende kvalitet eller noget som helst andet end rent og skært tilfælde, at denne opskrift ikke når med i den færdige bog. Til gengæld får I opskriften nu som en lille smagsprøve, både på bogen og opskrifterne generelt, men også ikke mindst på billederne deri! Og det er jo heller ikke helt skidt.

Kuglerne smager af cookie-dough og lækkerhed. Ting med cookie dough er i øvrigt lidt en sjov ting, synes jeg, og nogle personer lader til ligefrem at have et religiøst forhold til det. Personligt foretrækker jeg egentligt min småkagedej bagt, hvis jeg kan vælge, men til alle jer cookie dough-fanatikere derude, har jeg lavet disse små kugler. De kan kastes sammen på et splitsekund og giver fri leg udi spisningen af rå kagedej, så slå dig bare løs!

Opskriften indeholder affiliate-links.

0 fra 0 stemmer
Udskriv
Cookie dough-kugler
Antal: 12 kugler
Ingredienser
  • 50 g mandelmel ikke fedtreduceret
  • 50 g cashewnødder malede
  • 25 g sukrin+ malet til melis
  • 1 nip salt
  • 50 g smør smeltet
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 50 g chokolade hakket
Til pynt
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 tsk smør
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienser til kuglerne til en godt blandet dej.
  2. Form til 12 lige store kugler, som presses godt sammen, så de holder formen.
  3. Sæt kuglerne i fryseren i ca. 1 time.
  4. Smelt chokolade og smør til overtræk sammen. Overtræk halvdelen af kuglerne helt, og fordel den resterende chokolade på resten af kuglerne med en lille sprøjtepose eller en ske.
  5. Sæt kuglerne på køl, indtil chokoladen er stivnet, og opbevar dem her, indtil de er spist.
Opskriftsnoter

Chokoladeovertrækket kan udelades for en hurtigere udgave.

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *