Cremet kyllinge- og broccolifad

cremet_kyllinge_broccolifad-1

I dag får I et hurtigt indlæg om en hurtig ret på en doven søndag efter fødselsdagsfejring i går. På en doven søndag, hvor jeg spiser kage til morgenmad med (næsten) god samvittighed, eftersom jeg fik lavet to lækre fødselsdagkager med (næsten) ingen sukker og helt uden kornprodukter. Dem hører I dog naturligvis mere om senere.

Nu koncentrerer vi os bare om denne ret. Den opstod en dag, Fakta for en gangs skyld ikke havde det, jeg skulle bruge (jeg er sarkastisk. Fakta har virkeligt sjældent alt det, jeg skal bruge, desværre 😉 ). Jeg kan ikke engang huske, hvad jeg oprindeligt havde planlagt at lave, men den plan måtte jo revurderes på stedet. Det er ellers ikke noget, jeg normalt er særligt skarp til, det dér med at finde på retter når man først står i butikkerne. Men det var ikke desto mindre det, jeg blev nødt til. Og resultatet blev faktisk helt udemærket. Ja, faktisk blev det så lækkert, at jeg helt sikkert laver det igen, næste gang jeg ikke liiige ved hvad jeg gider. For kylling, broccoli og cremethed kan jeg altid få ned! 😀

cremet_kyllinge_broccolifad-2

0 fra 0 stemmer
Udskriv
Cremet kyllinge- og broccolifad
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 250-300 g kyllingeinderfilet
  • 1 broccoli
  • 1 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk herbamare urtebouillon eller anden bouillon
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • smør eller kokosolie til stegning
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Skær broccolien i mindre stykker - husk også at bruge stokken. Damp i letsaltet vand i et par minutter. De skal stadig have rigeligt bid.
  3. Steg kyllingen på en pande i smør eller kokosolie, til den er gylden på begge sider. Det skal ikke gennemsteges helt, da de også skal i ovnen. Krydr med salt og peber.
  4. Pisk æg, fløde, creme fraiche, smuldret bouillon, sambal oelek og salt sammen.
  5. Dræn broccolien og læg det i et ovnfast fad. Læg kyllingen ovenpå og hæld flødemassen øverst.
  6. Gratiner i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller til det er fint gyldent på toppen og massen er stivnet i kanterne.

cremet_kyllinge_broccolifad-3

22 comments

  1. Stege i fløde!? Hvordan det?

    1. Hov, det var vist lige en smutter – der skulle selvfølgelig stå steg i smør 😀 Det er fluks rettet – godt fanget 😉

  2. Pyt med kylling – jeg vil høre mere om kager til morgenmad!
    😉

    1. Haha! Jeg bestræber mig lidt på en balance mellem mad og kage jo 😉 Men kagerne kommer snart 😀

  3. Det ser super lækkert ud, og kræver ikke for mange ingredienser. Det kan jeg lide 😉 Vil prøve og lave det i aften, tak for opskriften 🙂

    1. Jeg håber du kunne lide det! 😀

  4. Jeg kan slet ikke understrege nok, hvor god den her ret egentlig er! Det smagte SÅ godt, og jeg var både tilfreds, mæt og glad bagefter. Det er en keeper. Uden tvivl! Og den kommer nok også på min blog med en fin reference til dig en af de kommende dage. Nam! 😀

    http://lykkeglimt.wordpress.com/

    1. Åh tak, hvor er det dejligt, at du kan lide det! Jeg har også selv lavet det igen efterfølgende, så det er også bestemt en vinder i min bog 😀
      (p.s. beklager det sene svar, men du var lige røget i spamfilteret af en eller anden grund 😉 )

  5. Åh har lige lavet denne fantastiske ret til aftensmad.. og alle var begejstrede. tusind tak, it’s a keeper 🙂

    1. Fedt – skønt at I kunne lide den! Den er i hvert fald også et klart hit her 😀

  6. Boullionen skal ikke blandes op med kogende vand først, vel? Og kan man evt. bruge en af Knorrs boullion terninger? Eller er det bedst med pulver? 🙂
    /Christina

    1. Nej, jeg smuldrer det bare så fint, som jeg kan, og rører du ud i creme fraiche-blandingen 🙂 Du kan bruge lige den slags bouillon, du foretrækker – min personlige favorit er Herbamares, men der gør man jo bare, som man vil 🙂
      ~Xenia

      1. Tusinde tak 😀 .. Jeg synes lige det var lidt svært at finde ud af 😉 .. Jeg skal nu til at smage retten – det dufter godt!
        /Christina

        1. Jeg håber, at I kunne lide det! 😀

  7. NØJ hvor smager den her ret altså bare vildt godt! Jeg har dog tilpasset den lidt til den livsstil jeg har, men tusind tak for grundopskriften som allerede har været på middagsbordet 2 gange indenfor den sidste uge 😀
    Må jeg dele min version af din ret på min blog – hvis jeg samtidig “pinger” tilbage til din blog?

    Tak for dejlig inspiration 🙂

    1. Dejligt at du kan lide det! Og ja, selvfølgelig, du skal være mere end velkommen til at dele din version med link tilbage 🙂

  8. […] krop og smager som englene synger. For nylig faldt jeg over en simpel hverdagsret på den skønne Xenia’s blog, og den er simpelthen så god at jeg allerede har lavet den flere gange. Jeg har tilpasset […]

  9. Det ser virkelig lækkert ud!
    To spørgsmål:
    1. Har du prøvet at lave den med broccoli fra frost? (hvis man nu er den dovne type, der ikke har overskud/tid til at dampe det først)
    2. Ved du hvor mange gram et broccolihoved sådan ca. vejer?
    Tak for mange inspirerende opskrifter! 🙂

    1. Frossen broccoli kan godt du – jeg ville overhælde med lidt kogende vand først og dryppe det af, så det ikke bliver for vandet 🙂 1 broccoli svarer cirka til 4-500 g, afhængigt af om det er øko eller ikke osv.
      Dejligt at du kan bruge bloggen! 😀

  10. […] Cremet kyllinge- og broccolifad: Måske nok en af de opskrifter fra bloggen, som jeg har lavet allerflest gange. Det er grønt, […]

  11. Hej har tænkt på at lave din ret, den ser lækker ud men har et spørgsmål hvad er sambal oelek??

    1. Hej Janne

      Beklager det sene svar. Sambal oelek er en chilipasta, se evt. her 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *