Doven tomatpasta med mascarpone og spinat

tomatpasta-2

Indlægget indeholder affiliatelinks.

I sidste uge var jeg i Tivoli, og til aften spiste vi på en italiensk restaurant derinde. Jeg gik med en pastaret med cremet tomatsauce, som jeg oftest gør, når den står på italiensk og pasta, og det smagte som altid herligt. Men som altid endte jeg også med en mindre pastabombe i kroppen efter måltidet (mindre fordi portionen var forfriskende moderat). På vej hjem tænkte jeg derfor, at det burde være næsten irriterende nemt at lave en variant selv, som ville ligge lidt bedre i maven, og da jeg dagen efter faldt over et tilbud på bønnepasta, tog jeg det som et tegn og lavede dette måltid.

Retten er baseret på samme koncept som denne, som jeg lavede for ikke så længe siden, hvor hele retten laves i én gryde på nemmeste vis. Det samme er tilfældet her, og jeg har endda været så doven, at jeg skipper de rigtige løg m.m. og bare bruger løg- og hvidløgspulver. Og det fungerer sgu! Bare bland hele molevitten i en gryde, tænd for varmen, og rør lidt rundt undervej, så det ikke brænder på, og voilà, så er der den lækreste cremede tomatpasta uden mavepine og næsten uden at røre en finger! Det er så nemt, at det sagtens kan orkes, selv på helt varme dage – det beviste jeg i hvert fald 🙂

Har du ikke prøvet bønnepasta endnu, kan jeg fortælle, at jeg er fan. Man kan selvfølgelig godt smage, at det ikke er helt “ægte” pasta, men den største forskel er, at bønnepastaen bliver en anelse mere al dente – når man bruger pastaen i en god sauce, synes jeg virkeligt, at det er et super godt alternativ. 

tomatpasta-1

Udskriv
Tomatpasta med mascarpone og spinat
Antal: 3 personer
Ingredienser
  • 200 g bønnepasta
  • 1 flaske mosede tomater 7-800 g
  • 1/4 liter vand
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk/terning bouillon
  • 250 g mascarpone mindre kan også gøre det
  • 1 håndfuld frisk basilikum kan udelades
  • 200 g frisk spinat
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Bland pasta med alle ingredienser på nær mascarpone, frisk basilikum og spinat i en stor gryde og bring i kog. Lad simre ved svag til medium varme i 15-20 minutter, eller til pastaen er tilpas mør.
  2. Rør mascarpone, basilikum og spinat i, giv et kort opkog, og smag til.
  3. Server.

tomatpasta-3

One comment

  1. […] med chililaks, majs og lime (opskrift på vej) | Doven tomatpasta med mascarpone og spinat | Peanutbutteromelet med […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *