Favoritsalat a la Wedofood

favoritsalat-1

Jeg er ret vild med Wedofoods – både deres koncept og deres salater. Eller nej, det er faktisk løgn. Jeg er vild med én af deres salater, og den ene gang jeg tog chancen og prøvede en anden, fortrød jeg det bare bagefter. Egentligt ikke fordi den anden var dårlig, bare fordi min yndlings er så forbandet god. Og nu afslører jeg så, hvor helt igennem gennemsnitlig og forudsigelig jeg er – fordi min favoritsalat derfra er ganske enkelt “Favoritten”. Hvor kedelig har man lov at være? 😀

Jeg har længe tænkt, at det måtte være muligt at lave en efterligning derhjemme. Ikke fordi jeg har noget imod at bruge penge på sund takeaway, men det er alligevel begrænset hvor ofte, jeg har råd til at kaste en 69’er (ahem) efter en salat. I hvert fald så længe jeg også gerne vil have råd til andre sjove ting, forstås. I dag fik jeg endeligt gjort alvor af mine planer, og jeg lover jer, at det har været ventetiden værd.

Favoritten her er min favorit, fordi alt ved den bare spiller. Selve indholdet har den perfekte kombination af forskellige smage og teksturer: sej og grov grønkål (den originale har i øvrigt bare salatblade, som jeg altid erstatter med kål), sprøde gulerødder, blød tangsalat, milde edamamebønner, mættende kylling og sprøde peanuts. Og den lækre gomadressing afrunder det hele helt perfekt med den mest cremede og nøddeagtige umamismag, du kan forestille dig. Navnet på salaten er altså ikke for sjov.

favoritsalat-2

Denne salat kræver et par lidt specielle ting. Ikke ting der er umulige at skaffe, men du skal fx have anskaffet dig noget tangsalat. Det kan købes forskellige steder, alt afhængigt af hvor du bor. Det billigste sted jeg hidtil har set det er i SuperBrugsen i Trekroner, hvor de kun tager 10 kr pr 100 g. De fleste andre steder skal man altså af med lidt mere desværre. Ellers kan det fx købes hos sushisteder eller asiatiske købmænd, som har det på frost. Herudover skal du bruge noget tahin (som kan fås i de fleste større supermarkeder) og noget risvineddike (der skal du nok forbi en asiatisk eller anden etnisk grønthandler igen). Men så burde du også have dit basislager på plads.

Og sådan klarede jeg madpakken til de næste par dage. Salaten her kan nemlig snildt blandes før tid og opbevares på køl, da der ikke er nogen ting deri, der bliver slatne af at stå. Jeg glæder mig allerede til frokost i morgen!

Opskriften indeholder affiliate-links.

Favoritsalat a la Wedofood
2 portioner
Print
favoritsalat-3

(Vist 1.611 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)

2 comments

  1. Hvor får du fat i tangsalat?

    1. I denne omgang har jeg købt det i Føtex – de har sushiafdelinger i flere af Føtex’erne herinde i Kbh 🙂

Skriv en kommentar