Fiberboller

fiberboller-1

Jeg er ved at lave eksamensopgave i mit yndlingswebdesignfag lige nu, og der er åbenbart en eller anden universel regel om, at når man laver opgave, skal man have “lidt lækkert”. I hvert fald har jeg inden for den sidste uge bagt mere, end jeg nok har gjort sammenlagt resten af året. Cirka. Eller måske det bare skyldes, at jeg kom til at købe en pakke pålægschokolade, og så skal man jo have noget at putte det ovenpå, hvem ved. I hvert fald bagte jeg i går igen en omgang boller, denne gang efter opskriften på de populære “TH-boller” eller “pofiberfrallor”. Jaja, kært barn har mange navne. Jeg kalder dem bare fiberboller for ligesom at være helt på tværs. Sådan er jeg jo, som I ved, rebel without a cause og alt det der.

Oh well, spøg til side, nogle gange er det bare rart med noget brød, fordi man så har en undskyldning for at spise tandsmør. Jeg bagte denne portion i går morges og må jo så nok tilstå, at jeg lidt kom til at spise halvdelen af portionen i løbet af formiddagen. I princippet udgjorde det jo så bare morgenmad og frokost for mig, hvilket vel faktisk egentligt er ok, eftersom de er nogle billige sataner på alle punkter, dem her. Få kalorier (hvis man tæller det), få kulhydrater (hvis man tæller det), ikke særligt meget protein (hvis man tæller det), og lavt på fedt også (hvis man tæller det). Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at disse boller slet ikke eksisterede! Og så kan vi jo snildt fyre lidt ekstra smør på toppen!

P.s. Bollerne smager godt, og de er gode og luftige. Hvad smager de af, tænker du måske? Hm, egentligt ikke så meget, der er jo reelt set ikke så meget i – fiber måske? Det er 100% boller, der er skabt til at få noget ovenpå. Næste gang udelader jeg i øvrigt personligt nok kardemommen, da jeg egentligt ikke er fan af, at mit brød skal smage af andet end bare standard brød. Enhver sin smag, er det ikke sådan?

Udskriv
Fiberboller

Opskrift efter Rav food

Antal: 8 stk
Ingredienser
  • 1 dl fiberHUSK
  • 1,5 dl pofiber
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme evt.
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 4 æg
  • 2,5 dl kogende vand
Sådan gør du
  1. Bland de tørre ingredienser og rør herefter eddiken i.
  2. Tilsæt æg og bland godt.
  3. Tilsæt til sidst det kogende vand og pisk godt, gerne med en elpisker.
  4. Lad dejen trække i 5 minutter, og form herefter 6-8 boller med let fugtede hænder.
  5. Bag bollerne i 30-35 minutter.

fiberboller-2

10 comments

  1. Hej Xenia
    jeg er blevet stor fan af disse boller, der især er gode dagen efter, når de har været en tur på risteren. Jeg har hørt, at de smager meget af æg, hvis du ikke kommer kardemomme i – så jeg er spændt på at høre, hvad du synes.
    Kh Kathe

    1. Godt tip med brødristeren, det kan være jeg skal prøve mine sidste sådan 🙂
      Jeg kan egentligt ikke forestille mig, at de nødvendigvis skulle blive mere æggeagtige bare ved at udelade kardemommen – så kraftig synes jeg da heller ikke den er? Men det må da komme an på en prøve 🙂

  2. Hej Xenia,
    Jeg fulgte dit råd om ikke at putte kardemomme i, og synes de hører til absolut de bedste brød/boller, når man går efter lchf principperne. Har allerede lavet dem 2 gange 🙂 – og selv manden synes de er fantastiske (han følger ikke lchf)

    1. Hvor er det godt at høre! Jeg har også selv lige bagt dem igen i dag, hvor jeg udelod kardemomme, men til gengæld tilsatte en spsk sukrin gold for at efterligne den lidt søde smag, som rigtige boller tit har. Jeg er også fan! 🙂

  3. Hvad gør æblecideredddiken? Jeg har det nemlig ikke hjemme. Tænker om jeg kan bruge alm. eddike i stedet.

    1. Eddiken reagerer sammen med bagepulveret og er med til at få bollerne til at hæve, så du kan ikke udelade det helt, men jeg kan ikke se, hvorfor du ikke bare skulle kunne bruge en anden slags eddike i stedet 🙂

  4. Opskriften er ret populær hjemme hos os – som Sund Mave Boller – og de er jo hurtige at lave. What’s not to like? 😉

    1. De er supergode! Jeg tænker også, at jeg snart må have gang i endnu en omgang herhjemme! 😀

  5. Super lækre boller, hvis man gerne vil undgå alm mel! Jeg har god erfaring med at tilsætte en spsk olie og evt to spsk græsk yoghurt i stedet for det ene æg. De kan også pensles med æg og drysses med sesamfrø :). Tak for en god blog, som vi har stor fornøjelse og gavn af at følge.

    1. Dejligt at du kan bruge opskriften – og bloggen – Lotte! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *