Jeg er ved at lave eksamensopgave i mit yndlingswebdesignfag lige nu, og der er åbenbart en eller anden universel regel om, at når man laver opgave, skal man have “lidt lækkert”. I hvert fald har jeg inden for den sidste uge bagt mere, end jeg nok har gjort sammenlagt resten af året. Cirka. Eller måske det bare skyldes, at jeg kom til at købe en pakke pålægschokolade, og så skal man jo have noget at putte det ovenpå, hvem ved. I hvert fald bagte jeg i går igen en omgang boller, denne gang efter opskriften på de populære “TH-boller” eller “pofiberfrallor”. Jaja, kært barn har mange navne. Jeg kalder dem bare fiberboller for ligesom at være helt på tværs. Sådan er jeg jo, som I ved, rebel without a cause og alt det der.
Oh well, spøg til side, nogle gange er det bare rart med noget brød, fordi man så har en undskyldning for at spise tandsmør. Jeg bagte denne portion i går morges og må jo så nok tilstå, at jeg lidt kom til at spise halvdelen af portionen i løbet af formiddagen. I princippet udgjorde det jo så bare morgenmad og frokost for mig, hvilket vel faktisk egentligt er ok, eftersom de er nogle billige sataner på alle punkter, dem her. Få kalorier (hvis man tæller det), få kulhydrater (hvis man tæller det), ikke særligt meget protein (hvis man tæller det), og lavt på fedt også (hvis man tæller det). Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at disse boller slet ikke eksisterede! Og så kan vi jo snildt fyre lidt ekstra smør på toppen!
P.s. Bollerne smager godt, og de er gode og luftige. Hvad smager de af, tænker du måske? Hm, egentligt ikke så meget, der er jo reelt set ikke så meget i – fiber måske? Det er 100% boller, der er skabt til at få noget ovenpå. Næste gang udelader jeg i øvrigt personligt nok kardemommen, da jeg egentligt ikke er fan af, at mit brød skal smage af andet end bare standard brød. Enhver sin smag, er det ikke sådan?
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Fiberboller
Opskrift efter Rav food
Ingredienser
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180º varmluft.
- Bland de tørre ingredienser og rør herefter eddiken i.
- Tilsæt æg og bland godt.
- Tilsæt til sidst det kogende vand og pisk godt, gerne med en elpisker.
- Lad dejen trække i 5 minutter, og form herefter 6-8 boller med let fugtede hænder.
- Bag bollerne i 30-35 minutter.