Fiskefileter, hjemmelavet remoulade med ekstra grønt og pastinakfritter

fiskefileter-1

Okay, jeg indrømmer: Denne gang er min mad gul, ingen tvivl om det! Jeg ved, I er nogen, der sad og tænkte det.

Nå, anyhoo…

Det er egentligt sjovt. Eller, ok, ikke sådan haha-komisk, men i hvert fald pudsigt, at jeg sidste år havde mig en målsætning om at spise mere fisk og især at blogge om flere fiskeopskrifter. Langt størstedelen af tiden gik det overhovedet ikke, af uransalige årsager, for jeg kan jo egentligt godt lide fisk. Måske det bare, især når det kommer til fisk, er for nemt bare at lave de samme retter, som man altid gør? Uanset hvad årsagen er, var min pointe jo, at jeg indtil videre i år har været klart bedre til at lave nye retter med fisk. Ja, i hvert fald hvis jeg sådan selv skal sige det, ik’?

Disse fiskefileter slår lidt to fluer med ét smæk for mit vedkommende. Dels fik jeg endeligt lavet en LCHF-venlig udgave af fiskefileter – noget, der længe har stået på min liste. Og dels fik jeg endeligt prøvet den der flæskesværspanering, som jo er så populær. Det sjove ved sidstnævnte er, at det faktisk ikke smager af flæskesvær – eller af sesam for den sags skyld. Bare af sprød dej, præcist som fiskefiletpanering skal det. Min roomie havde i hvert fald heller ikke anet uråd, så jeg vil næsten vove at påstå, at han ikke havde bemærket, at paneringen ikke bare var normal panering. Eller også var han bare høflig, eller han har vænnet sig til min lidt særlige madlavning, hvem ved! I alle tilfælde gled disse fisk i hvert fald ganske fint ned hos os begge – og jeg tør godt love, at de bliver lavet igen! (jaja, det siger jeg om det hele, det ved jeg godt…)

Udskriv
Fiskefileter paneret med flæskesvær og sesam

Opskrift efter frk. sveske

Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g rødspættefileter
  • 50 g flæskesvær jeg bruger dem, der er sådan lidt luftige i det til det her, ikke de gammeldags
  • 1 dl sesamfrø
  • salt og peber
  • 2 æg + lidt vand
  • 1/2 dl fiberHUSK
  • rigeligt smør til stegning
Sådan gør du
  1. Kværn flæskesvær og sesamfrø til mel i foodprocessor eller lignende. Bland med salt og peber.
  2. Hæld paneringen i en dyb tallerken. Hæld fiberHUSK i en anden, og i en tredje piskes æggene med lidt vand.
  3. Dup rødspættefileterne tørre.
  4. Smelt en god klat på 1-2 pander (afhængigt af, hvor længe du gider at stå og stege).
  5. Vend nu fiskefileterne først i fiberHUSK, herefter i æggemassen og til sidst i paneringen og læg på panden.
  6. Steg fiskefileterne ved ikke alt for høj varme i ca. 3 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprøde.

 

Udskriv
Remoulade med gulerod og blomkål

Opskrift efter “LOW CARB fra The Food Club” af Ditte Ingemann

Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 250 g blomkål
  • 200 g gulerod
  • 50 g cornichoner
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt
  • flydende stevia efter smag
Sådan gør du
  1. Skær stok og blade fra blomkål og skræl gulerødderne, hvis nødvendigt. Blancher grøntsagerne kort i ca. 3 minutter, til de stadig har rigeligt bid. Dræn og skyl med koldt vand.
  2. Hak så alle ingredienser sammen i foodprocessoren og smag til med salt og stevia.
Opskriftsnoter

Grøntsagerne kan også hakkes grovere i hånden og i stedet vendes i dressingen for en mere rustik remoulade.

 

Udskriv
Pastinakfritter
Antal: 3 personer
Ingredienser
  • 750 g pastinakker
  • olie
  • salt
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 225º varmluft.
  2. Skræl pastinakkerne og skær dem i stave.
  3. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og vend med olie og salt.
  4. Bag fritterne i ca. 30-35 minutter - vend rundt undervejs.

fiskefileter-2

2 comments

  1. Maria fra En verden af kunst

    Hold da op en lækker måde at lave fiskefileter på, dejligt med de 3 dyp 🙂
    Lækker remo og sunde fritter 🙂
    Skal snart prøves.
    God weekend til du og familien.

    1. Tak, Maria, jeg håber, at du også havde en god weekend 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *