Forfriskende melongranita med mojitosmag

melongranita

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt

I går opdagede jeg helt tilfældigt, at det faktisk var 24 (nu 25 vel) dage siden mit sidste blogindlæg. Sådan noget bør man nok ikke træde i, men jeg har aldrig været så smart – så hov! Det var ikke lige meningen, at jeg skulle holde meget ferie denne sommer. Jeg ville næsten ønske, at jeg lige kunne være smart og sige hey, det er sgu fordi jeg har været i gang med et eller andet vildt spændende projekt, som I nok skal høre mere om meget snart, men det ville være ren og skær lyv. Jeg har bare holdt ferie (fra studiet), så jeg har arbejdet, jeg har læst bøger, jeg har spist chokolade til aftensmad (og selvfølgelig lavet yoga (og løbet) også = balance, ik’!), jeg har set en masse serier – og så har jeg haft en enkelt lille afstikker til et meget varmt Tyrkiet. Og nu er der kun halvanden uge, til jeg starter studie igen, og jeg kan vitterligt ikke forstå, hvor de rundt regnet 10 ugers ferie forsvandt hen så hurtigt! Jeg føler, at min nok sidste lange ferie som studerende er smuldret mellem hænderne på mig.

Men oh well! For at komme tilbage på bloghesten, tænkte jeg, at jeg ville starte med en lille smagsprøve fra den der kogebog, som jeg jo udgav tilbage i februar, og som jeg – hvis jeg skal være ærlig – faktisk af og til helt glemmer findes. Sjovt hvordan noget kan fylde så meget, og så pludseligt bare være “overstået”. Men det ændrer jo heldigvis ikke på, at jeg stadig er rigtigt glad for, hvordan den bog er endt (og jeg ved, at I er mange, der er det samme!). Men for de af jer, der endnu ikke er overbevist, får I lige endnu en lille teaser her. Jeg kan se, at sommeren burde vende tilbage for en kort stund her i næste uge (jatak!), så en af sommeropskrifterne virker på sin plads. Jeg har valgt denne melongranita, bare fordi det var den, jeg havde allermest lyst til, da jeg lige bladrede bogen igennem – muligvis fordi jeg er semi-tømmermændsramt lige nu, og sådan en granita virker som det lækreste og mest forfriskende i dette øjeblik.

Granitaen er i øvrigt overordentligt nem at lave. Det endelige resultat er som en slags sofistikeret slushice, dog mindre flydende, så den spises med ske frem for sugerør. Jeg håber, I vil give den et skud! Og så håber jeg, at jeg kan vende tilbage med nogle flere indlæg i løbet af det næste stykke tid. Skal vi ikke satse på det? Ok!

Og hey, p.s. hvis I til tider synes, at jeg er lidt for fraværende herinde, så husk, at jeg oftest alligevel er til stede på nogle af de andre medier, dvs. Facebook, Instagram og til dels Snapchat (brugernavn: xeniajamand), hvis I gerne vil høre lidt fra mig, selv når jeg holder pause fra mit bloggerliv 😉

Opskriften indeholder affiliatelinks.

Udskriv
Forfriskende melongranita med mojitosmag

Opskrift fra Sødt, sundere, syndigt

Rækker til 6-8 personer, afhængigt af serveringsstørrelse

Antal: 6 personer
Ingredienser
  • 1 kg vandmelon vægt uden skræl og kerner
  • 25-50 g fibersirup clear afhængigt af melonens sødme (kan udelades helt)
  • 1 usprøjtet limefrugt fintrevet skal og saft heraf
  • 20 blade frisk mynte lidt ekstra til pynt
Sådan gør du
  1. Blend alle ingredienser sammen i din foodprocessor til en jævn puré.
  2. Hæld i en form af passende størrelse, og sæt i fryseren i 2-3 timer. Rod i det med en gaffel ca. en gang hver halve time, så du laver en slushicelignende konsistens.
  3. Skrab igennem en sidste gang lige inden servering, fordel i martiniglas eller andre pæne glas, og pynt med ekstra mynte.
Opskriftsnoter

Mojitosmagen gør det fuldt ud oplagt at tilsætte lidt rom til granitaen, hvis det skal være mere festligt - pas dog på mængden, så du ikke ender med noget, der slet ikke kan sætte sig i fryseren 😉

2 comments

  1. Blender du bare melonen? tror punkt 1 mangler:-)

    1. Ja, alle ingredienserne skal bare blendes sammen – det står også som nr. 1 i opskriften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *