Indisk inspireret kartoffelsalat

Indisk inspireret kartoffelsalat

 

Denne opskrift stammer fra Suveræne Succeser af Sonja Bock & Tina Scheftelowitz. Det er ikke første gang jeg laver den opskrift og bestemt heller ikke sidste gang. Den er nem og lækker og faktisk meget mættende – især af en salat at være.

Denne mængde er halv portion af hvad deres opskrift kræver, og til mig passer det enten til to frokoster/madpakker eller aftensmad hvis man spiser det alene, tror jeg. Jeg har desuden hævet mængden af cherrytomater lidt, da jeg syntes at de ville have lige lovligt lidt i.

 

2 portioner

* 350 g små kartofler

* 250 g blomkål

* 1 spsk rapsolie

* garam masala (indisk krydderiblanding)

* salt

* 125 g grønne ærter

* 100 g cherrytomater

* 20 g cashewnødder

* ca. 1 spsk citronsaft

 

Kartoflerne skæres i halve/kvarte og blomkål i mindre buketter. Det vendes med olie, garam masala og salt og bages i ovnen ved 230º C i 20-30 minutter. Imens ristes cashewnødder på en tør pande – jeg vælger at hakke dem, da der så er nød i hver mundfuld frem for bare hver femte. Ærterne kan både være friske fra bælg eller, som jeg brugte, letkogte fra frost. Når grøntsagerne i ovnen er møre, blandes de med de andre grøntsager, nødderne og smages til med citronsaft. 

Indisk inspireret kartoffelsalat

 

Denne opskrift stammer fra Suveræne Succeser af Sonja Bock & Tina Scheftelowitz. Det er ikke første gang jeg laver den opskrift og bestemt heller ikke sidste gang. Den er nem og lækker og faktisk meget mættende – især af en salat at være.

Denne mængde er halv portion af hvad deres opskrift kræver, og til mig passer det enten til to frokoster/madpakker eller aftensmad hvis man spiser det alene, tror jeg. Jeg har desuden hævet mængden af cherrytomater lidt, da jeg syntes at de ville have lige lovligt lidt i.

 

2 portioner

* 350 g små kartofler

* 250 g blomkål

* 1 spsk rapsolie

* garam masala (indisk krydderiblanding)

* salt

* 125 g grønne ærter

* 100 g cherrytomater

* 20 g cashewnødder

* ca. 1 spsk citronsaft

 

Kartoflerne skæres i halve/kvarte og blomkål i mindre buketter. Det vendes med olie, garam masala og salt og bages i ovnen ved 230º C i 20-30 minutter. Imens ristes cashewnødder på en tør pande – jeg vælger at hakke dem, da der så er nød i hver mundfuld frem for bare hver femte. Ærterne kan både være friske fra bælg eller, som jeg brugte, letkogte fra frost. Når grøntsagerne i ovnen er møre, blandes de med de andre grøntsager, nødderne og smages til med citronsaft. 

2 comments

  1. majbrit sørensen

    hvad vil du sætte til denne ret, hvis man skulle bruge den til hoved ret???
    tænker på kød ???

    1. Umiddelbart tænker jeg noget fisk af en art – fx en hel lakseside eller hvid fisk stegt i indisk-agtige krydderier. Ellers måske noget kylling? Men i virkeligheden ville det meste kød nok være fint faktisk, så længe det ikke overdøver de lækre smage i salaten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *