Indonesiske frikadeller og blomkålstabbouleh

indonesiskefrikadeller-blomkaalstabbouleh-4

I mandags var det hvad jeg nok godt kan tillade mig at betegne som en af årets sådan første rigtige forårsdage. Meget passende faldt den i påsken, hvilket faktisk rigtigt tit er tilfældet, efter hvad jeg husker i hvert fald. I mandags var jeg til påskefrokost med familien, og det var super hyggeligt. Og nåja, i mandags sad jeg selvfølgelig alt for ude længe i solen og forårsvejret uden jakke på. Hvilket betyder, at jeg nu har fået min første officielle forårsforkølelse. Klassisk! Suk mand…

Men man skal ikke græde over spildt mælk (eller snot, ahem), så i stedet vælger jeg at gøre mit for at nyde foråret til trods for en noget irriterende snue, og det gjorde jeg i går med et virkeligt lækkert forårsmåltid. Som dog for så vidt også sagtens kan gå resten af året, men det er altså ikke relevant lige i dette specifikke narrativ!

Der er ingen tvivl om, at jeg er fan af blomkål, og her er endnu en af dets fortræffeligheder. Blomkål fungerer nemlig superfint som couscous i en tabbouleh også! Jeg ved, at der er mange, der nok bare ville have blomkålen rå heri, men jeg er bare ikke særligt vild med rå blomkål, og så synes jeg i øvrigt, at blomkålen dels bliver mere couscous-agtig i konsistensen, og dels generelt bliver bedre til at suge “dressingen” til sig, hvis den bliver bagt lidt først. Så det gør jeg altid. I kan selvfølgelig gøre, som I vil.

Og det er vist egentligt det, jeg har at sige om den sag! Forår – eller måske i virkeligheden snarere sommer – i en skål. Eller på en tallerken, hvis man vil være pedantisk, ikke. Dette måltid – og salaten i særdeleshed – bliver klart lavet mange gange hos mig i den kommende sæson. Jeg glæder mig allerede!

indonesiskefrikadeller-blomkaalstabbouleh-2

0 fra 0 stemmer
Udskriv
Indonesiske frikadeller


Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g hakket svinekød
  • 1/2-1 tsk salt
  • peber
  • 3 spsk soja eller tamari
  • 1/2 tsk tabasco
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 løg fintrevet (eller 1 tsk løgpulver)
  • 1 æg
  • 1 spsk fiberHUSK
Desuden
Sådan gør du
  1. Rør alle ingredienserne til farsen godt sammen, og lad den evt. trække lidt, hvis du har tid.
  2. Form til 16-20 frikadeller på størrelse med en valnød. Vend i sesamfrø og pres frøene godt ind i farsen.
  3. Smelt kokosolie eller fedtstof på en varm pande, og steg frikadellerne herpå ved medium varme i ca. 10 minutter, eller til de er gyldne, sprøde og gennemstegte.

indonesiskefrikadeller-blomkaalstabbouleh-3

0 fra 0 stemmer
Udskriv
Blomkålstabbouleh
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 2 små blomkål nok ca. 800 g i alt uden stok og blade
  • olie
  • salt
  • 500 g tomater brug nogle modne og velduftende nogen!
  • 1 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor håndfuld frisk persille gerne bredbladet
  • 1 stor håndfuld frisk mynte
  • 1 citron saften herfra
  • 1/2 dl olivenolie
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft. Fjern stok og blade fra blomkål, og riv eller hak dem groft på et rivejern eller din foodprocessor. Fordel på to bageplader beklædt med bagepapir. Vend med olie og salt og bag i ca. 20 minutter, til de er møre og har taget lidt farve. Lad "couscousen" køle helt af.
  2. Skær tomater i små tern. Fjern frøstol og kerner fra peberfrugt og skær i små tern. Halver og fjern kernerne fra agurken (ellers bliver salaten ret vandet) med en teske og skær i små tern. Bland med den nu kolde blomkålscouscous.
  3. Hak mynte og persille fint og bland med resten af salaten.
  4. Vend hele baduljen med citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber.

indonesiskefrikadeller-blomkaalstabbouleh-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *