Kartoffelsalat med blomkål og radiser

Denne opskrift har faktisk ligget på bloggen i over et år nu, men jeg tænkte, at det var på tide med en reprise. Hvorfor? Jo, ganske enkelt fordi det er den bedste kartoffelsalat i verden. No joke. Eller okay, måske er det en smagssag, men det her er vitterligt min yndlingskartoffelsalat. Der er bare noget med blandingen, som er et kæmpe hit hos mig. Hvis man ikke kan lide blomkål eller radiser, er hitfaktoren nok mere begrænset 🙂

En anden grund til denne genudgivelse er at de gamle billeder var absolut gruopvækkende. Uf. Så nu er det kommet nye på 😉

Og så har det selvfølgelig været perfekt vejr til kartoffelsalat i denne uge. Jeg lavede den – igen – i onsdags, hvor jeg egentligt havde planlagt at lave stuvet spinat med kogte kartofler til mine kyllingefrikadeller, men da jeg sad og kogte på kontoret i +25º, ombestemte jeg mig og valgte at lave en lidt mere hedebølge-venlig ret. Nemlig denne! Kyllingefrikadellerne beholdt jeg dog 🙂

Jeg er som bekendt ret vild med blomkål, så jeg kommer gerne dobbelt mængde i når jeg laver det – og faktisk også dobbelt mængde radiser, bare fordi jeg er en grøntsagstosse en stor del af tiden. Men hvis man laver det til folk, der ikke er medlemmer af blomkålens fanklub, vil jeg anbefale bare at bibeholde mængderne nedenfor. Lidt har også ret 😀

Opskrifter stammer oprindeligt herfra, men jeg tager mig vist rigeligt friheder med mængderne. Det er den bedste måde at lave mad på 🙂

Det korte af det lange er dog, at jeg anbefaler denne kartoffelsalat på det kraftigste. Uanset om du putter meget eller lidt blomkål i, helt andre grøntsager eller slet ingen. Skal du grille? Så lav den. Skal du ikke grille? Så lav den alligevel. Så er det sagt.

Kartoffelsalat med blomkål og radiser aka. verdens bedste kartoffelsalat
4 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 1 kg små kartofler – meget gerne nye
  2. * 1 lille blomkål
  3. * 1 bundt radiser
Dressing
  1. * 3 dl creme fraiche
  2. * 3 spsk mayonnaise
  3. * 1 lille løg
  4. * 1 bundt/potte purløg
  5. * salt og peber
Sådan gør du
  1. Kartoflerne vaskes og koges i vand med rigeligt salt (generelt synes jeg folk har tendens til at koge kartofler med alt for lidt salt. Har I set Brd. Price gøre det fx? De smider en hel håndfuld i kogevandet – det gør jeg også, og det bliver fantastisk!).
  2. Blomkål deles i små buketter og koges ligeledes.
  3. Lad både kartofler og blomkål køle helt af.
  4. Riv løget fint. Bland med creme fraiche, mayonnaise og fintklippet purløg.
  5. Skær radiserne i halve og herefter i fine skiver. Skær kartofler i skiver eller tern. Bland alle grøntsager i dressingen og vend godt rundt.
  6. Smag til med salt – igen, vær ikke for nærig med det.
  7. Pynt med purløg og server.
Bemærkninger
  1. Du kan også med fordel tilsætte grønne ærter, enten friske eller fra frost.
  2. Passer genialt til fx (kyllinge)frikadeller, (oste)pølser eller i virkeligheden hvilken som helst slags kød. Lækre sommermodne tomater er også lækre dertil.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

12 comments

  1. Hey, du har fået nyt layout – me like!

    Blomkål, kartofler og radiser er bare så godt sammen 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Ja, jeg var blevet lidt træt af det gamle. Og så har jeg et eller andet med turkis/blågrønne farver for tiden, så nu bliver jeg glad hver gang jeg kommer herind 🙂

    Jeg tror faktisk aldrig, at jeg har smagt lige dén kombi, men du har ret – det passer perfekt sammen!

  3. Vil du dog lige gå væk med de lækre billeder! Jeg kan ikke lide blomkål, mit køleskab er tomt … Og nu sidder jeg (alligevel) og savler ud over mit tastatur. Tsk. Vi ses når jeg har hentet papir til at tørre op med!

    *tørre tørre*

    Så! Back again. Og det ser stadig superlækkert ud. 😉 Jeg har nærmest ikke overskud til at lave mad overhovedet i denne her varme. Weekenden skal dog bruges på at få lavet en ordentlig indkøbsseddel og lave noget madplan af en art til den kommende måned. For puha – Jeg har levet lidt for usundt og dyrt på det sidste. Og det kan (utroligt nok) også ses på vægten, så nu må jeg lige back-on-track. Bare fordi jeg ikke må træne den næste måned, kan jeg jo godt passe på mig selv og det jeg propper i munden. 😉

    1. Haha, jeg kender det alt for godt. Alt for ofte sidder jeg netop og stirrer på en eller anden opskrift, hvor der er mindst én ting i, som jeg absolut ikke kan lide – og alligevel har jeg lyst til at lave det med det samme! 😀 Fjollede hjerner altså 😉

      Jeg har været inde i en ret god stime på det sidste, hvor jeg faktisk har lavet (sund) mad jævnligt – til trods for varmen – og også spist sundt resten af dagen. Det føles virkeligt godt! Det er bare ærgeligt at man ved at man ikke kan bibeholde det for evigt ;D

  4. Den lyder virkelig lækker og “frisk”! Hvis jeg nu står og skal til en grillfest, og bliver bedt om at medbringe kartoffelsalat, så tror jeg da ok det bliver den! 😉

    1. Jeg kan nemlig også rigtigt godt lide grøntsagerne deri, da de netop gør den mindre tung. Det hjælper også på det, at der kun lige er en smule mayonnaise i – kun lige nok til at man kan ane fedmen uden at det bliver overvældende (hvilket jeg tit synes andre – især købte – kartoffelsalater kan være). Jeg skal faktisk også selv lave den som en del af en buffet til min brors studenterfest i weekenden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *