Krydret kylling med kål og karry

kyllingkarrykaal

Okay, måske vi bare én gang for alle kan blive enige om, at mad godt kan være lækker, selv om det er lettere grimt? Det vil spare os for fremtidige diskussioner i forbindelse med retter som denne, der – indrømmet – ikke er af den særligt fotogene slags. Men lækkert, dét er det ikke desto mindre!

Egentlig er det lidt snyd at bringe denne opskrift, eftersom det i princippet bare er en lettere omskrivning og genudgivelse af denne. Men nu har jeg efterhånden lavet fyldet som en særskilt ret mange flere gange, end jeg har lavet det i pirogform, så jeg syntes, at det fortjente sit eget indlæg. Og som vi tidligere har talt om, er det måske også meget rart med lidt inspiration til retter uden korn og andre stivelsesprodukter?

Dette er en hverdagsret med stort H. Med mindre man laver kæmpeportion, hvilket kræver betydeligt længere snittetid, kan det kastes sammen på godt og vel en halv time. Det er genialt at have rester af, og det fryser også fint. Og så smager det generelt virkeligt godt, hvilket jo, når alt kommer til alt, er det vigtigste!

Udskriv
Krydret kylling med kål og karry
4-6 portioner
Antal: 6 personer
Ingredienser
  • 2 løg
  • 2-4 fed hvidløg
  • rigeligt olie til stegning
  • 3 spsk karry
  • 800 g hakket kylling
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chilipulver
  • 800-1200 g spids- eller hvidkål
  • 1/2-1 dl soja eller tamari
  • salt
  • 2 dl kokosmælk eller piskefløde kan udelades, men hæver fedtindholdet og dermed mætheden
Sådan gør du
  1. Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olien i en stor gryde og svits løg, hvidløg og karry heri ved lav varme i ca. 5-10 minutter.
  2. Snit kålen fint.
  3. Tilsæt kylling til løg og karry og svits, til det ikke længere er lyserødt.
  4. Tilsæt spidskommen og chilipulver, rør rundt og tilsæt herefter kål.
  5. Hæld soja ved og svits i ca. 10 minutter, eller indtil kålen er faldet sammen og er tilpas mør.
  6. Tilsæt kokosmælk eller fløde, og lad det hele simre et par minutter.
  7. Smag til med salt og server.

16 comments

  1. Elsker soya-svitset kål, ligemeget hvor grimt det er B-)

    – Anne

  2. Jeg er vild med denne ret! Vi har ofte fået noget lignende i mit barndomshjem. Har netop lavet din version og havde helt glemt hvor GODT (og su-venligt) det er.

    1. Skønt! Jeg elsker det også virkeligt højt – og det er nemlig også ganske billigt, hvilket er en af mine yndlingskombinationer 😉

  3. Den ret minder lidt om karrykål fra “god mad – let at lave”

    Mine unger elsker det <3

    1. Det er virkeligt en rar ret – jeg spår også, at den kommer oftere på bordet hos mig igen, her nu det begynder at blive lidt mere efterårsagtigt om (desværre) ikke så forfærdeligt længe 😉

  4. Anne-Kathrine klausen

    Er det kyllingefars du bruger?:) ser lækkert ud, og skal prøves her i aften.:)

    1. Lige netop 🙂 Jeg håber, det blev godt!

  5. Den glæder jeg mig til at prøve. Elsker spidskål. Dejligt med alternativ til kyllingfrikadeller

    1. Jeg er også helt vild med spidskål – både rå og tilberedt! 😀 Jeg håber, det smager!

  6. Det smagte utroligt godt!

    Vi puttede lidt mere chili, koriander, stødt ingefær og paprika. Til min smag den manglede også lidt syre, så vi tilsat også lidt friskpresset citronsaft.

    God, nem og hurtig aftensmad!

    1. Dejligt at det kunne bruges – jeg har selv også lige fået det igen her til aften 😀

  7. […] aftensmad: krydret kylling med kål og karry […]

  8. […] Jeg var på vej hjem og havde for en gangs skyld ikke en helt klar plan. Egentligt havde jeg nogle rester, men følte ikke lige for dem, så prøvede i stedet at finde på noget med de der førnævnte […]

  9. […] Krydret kylling med kål og karry: Endnu en kyllingeret, og selv om denne kræver lidt mere snittearbejde, er den kommet på […]

  10. […] opskrift: De opskrifter, jeg selv bruger ultimativt mest, er baconrosenkål, krydret kylling med kål og browniekagen i en […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *