Kylling i cremet peanutsauce

kylling-cremet-peanutsauce-3

Kender I det, at man nogle gange næsten kan blive træt af, at ens mad altid ser så forbandet sundt ud? Nu er jeg godt klar over, at der er forskellige opfattelser af, hvad sundt er, men min mad indeholder stort set altid masser af farver, hvilket for de fleste signalerer en eller anden grad af sundhed. Og når man bruger grøntsager i stor stil, er det tæt på umuligt at undgå. På nær i retter som denne! Den ser jo ganske bleg ud, og umiddelbart er det måske ikke det, der normalt får mundvandet til at løbe, men bær lige over med mig, og lav den alligevel, ikke? Det var nemlig ret så fantastisk! Og hvis I gør ligesom mig og spiser blomkålsris til, er det stadigt ganske sundt og grøntsagsproppet!

Opskriften stammer endnu en gang fra Jane Faerbers “LCHF – spis dig mæt og glad”, og det var faktisk lige før, at jeg udsatte den opskrift endnu en gang til fordel for noget, der føltes nemmere. Hvilket her efterfølgende virker ret fjollet, da det dels var en ultranem ret at lave og dels superlækkert! Klart en ny favorit herhjemme! Det burde dog heller ikke komme som nogen særlig stor overraskelse – jeg mener, peanutbutter + kokos + fløde og masser af gode asiatisk-agtige smage = what’s not to love?!

Blomkålsrisene er jo noget af en klassiker i low-carb køkkenet, men faktisk har jeg kun fået det selv meget få gange. Det skyldes, at de oftest serveres enten rå eller let dampet – og eftersom jeg ikke er særligt meget for smagen af rå blomkål, er jeg ret lidt fan af den udgave. Men nu har jeg endelig fundet en måde, hvorpå jeg nemt kan servere asiatiske retter og lignende med “ris” – helt uden at føle, at jeg mangler noget. Mine blomkålsris er nemlig svitset i lidt fedtstof og saltet. That’s it! Jeg ved godt, at det ikke ligefrem er raketvidenskab, men måske der sidder andre derude, der tidligere heller ikke helt har været overbevist om blomkålsrisenes fortræffeligheder, og så vil jeg klart anbefale jer at prøve denne udgave. Faktisk vil jeg næsten vove at påstå, at det ikke engang smager særligt meget af blomkål, hvilket jeg også ved, nogle af jer nok vil sætte pris på.

Nåmmen det korte af det lange er jo sådan set bare, at I skal lave denne, hvis I kan lide lækre cremede retter, der giver comfort helt ind i sjælen! Dét kan jeg i hvert fald! 😀

kylling-cremet-peanutsauce-1

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kylling i cremet peanutsauce

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Opskrift efter Jane Faerbers "LCHF - spis dig mæt og glad"

Ingredienser

  • 450 g kyllingeinderfilet
  • kokosolie til stegning
  • 1 stor tsk rød karrypasta
  • 1,5 dl kokosmælk
  • 1,5 dl piskefløde
  • 3 spsk peanutbutter
  • 2 spsk soja
  • 1 lime saften herfra
  • salt

Til servering

  • 1 mellemstort blomkål
  • kokosolie til stegning
  • salt
  • saltede peanuts

Sådan gør du

  1. Skær kyllingeinderfileterne i mindre mundrette stykker og svits dem hurtigt i kokosolie i en varm sauterpande eller gryde.
  2. Tag så kyllingen af varmen og smelt lidt mere kokosolie. Svits karrypastaen kort heri, og tilsæt herefter kokosmælk, piskefløde, peanutbutter, soja og limesaft. Lad sovsen simre ved svag varme, mens du forbereder blomkålsrisene.
  3. Fjern blade og stok fra blomkål og riv det groft eller hak det fint på foodprocessor eller rivejern. Smelt kokosolie i en varm gryde, og svits blomkålen heri sammen med godt med salt, indtil "risene" er tilpas møre.
  4. Rør kyllingen i peanutsovsen, kog igennem, og smag til med salt.
  5. Server med saltede peanuts og evt. noget grønt på toppen, hvis du foretrækker lidt mere farve ;)

Noter

kylling-cremet-peanutsauce-2

Kategorier: Asiatisk, Efterår, Favoritter, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!