Kylling i karry- og kokossauce a la ristaffel

KATEGORI: Asiatisk, Efterår, Favoritter, Gæstemad, Hovedretter med fjerkræ, Mælkefri INGREDIENSER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Som nogle af jer måske opdagede via min facebook- eller twitterside, havde jeg fødselsdag i går! Jeg havde en herlig dag med brunch om formiddagen og sushi med min mor og bror om aftenen. Og når man har fødselsdag, skal man – i min familie – naturligvis holde noget for resten af familien. Det bliver på lørdag at jeg gør det, og jeg har besluttet at lave ristaffel, da det er en af de retter, som nemt kan laves på forhånd, hvilket er en fordel, da jeg ikke gider stå i køkkenet til min egen fødselsdag. Og så smager det jo også herligt, efter min opfattelse. Desuden er det smart, da saucen i sig selv jo er rimelig standard og så kan man hver især tilpasse den med de ting, man kan lide. For at være sikker på, at det er det jeg skal lave, lavede jeg en prøvekørsel i søndags. Mest på selve saucen. Jeg kunne nemlig ikke finde nogle opskrifter, som var lige, som jeg havde tænkt, det skulle være, hvorfor jeg endte med at sammensætte en selv. Og i så fald skulle jeg jo være sikker på, at det smagte godt – og det gjorde det, kan jeg hilse at sige! Eftersom det kun var en test, gad jeg ikke at have alle de forskellige toppings, som kommer til at være der på lørdag. Vi nøjedes derfor med peanuts, ananas og noget salat, vi havde tilbage fra dagen før. Egentligt ville jeg også have haft kokosmel, men det glemte jeg igen.

Forresten, en kort bemærkning mht. kokosmælk: Der er sikkert en del, der køber light kokosmælk, for at spare på fedtet, men hvis man læser i ingredienslisten er det bare alm. kokosmælk + vand, som man betaler mindst det dobbelte for. Hvis man vil spare på kalorier eller andet, vil jeg anbefale at man hellere bare nøjes med en lille alm. dåse og selv spæder med vand for resten – det er langt billigere.

Der er ikke så mange grøntsager i retten, så hvis man ikke laver det som ristaffel, hvor grøntsagerne er som topping, vil jeg anbefale at man enten laver nogle andre grøntsager ved siden af, noget salat eller smider nogle grøntsager i retten. Fx er gulerod og broccoli altid en sikker vinder i min bog :)

Har I nogle andre gode forslag til toppings?

Kylling i karry- og kokossauce a la ristaffel
4 portioner
Print
Ingredienser
 1. * 500 g kylling (både bryst og inderfilet dur her)
 2. * 1 løg
 3. * 1 æble
 4. * 2 fed hvidløg
 5. * olie til stegning
 6. * 1 1/2 - 2 spsk karry
 7. * 1 dl vand
 8. * 1 hønsebouillonterning
 9. * 1 dåse kokosmælk
 10. * salt og peber
 11. * 1 spsk sukker (eller alternativt 2-3 spsk mangochutney)

 12. * 4 dl basmati- eller jasminris - kog efter anvisning på emballage

Forslag til topping
 1. * ananas
 2. * peanuts
 3. * kokosmel, evt. ristet
 4. * rød peber i tern
 5. * ærter
 6. * majs - gerne babymajs
 7. * grønne bønner i små stykker
 8. * banan i tern
 9. * karry
 10. * chili, fx tørrede chiliflager
 11. * syltede/marinerede hvidløg
 12. * mangochutney
 13. * rosiner
 14. * gulerod, groftrevet
 15. * æble i tern
 16. * ...
Sådan gør du
 1. Kog risene efter anvisningerne på posen.
 2. Skær kyllingen i strimler. Opvarm olie på en pande eller i en gryde og svits kyllingen heri, til den tager farve. Tag kyllingen af varmen.
 3. Pil løg og hvidløg. Skræl æblet og fjern kernehuset. Hak løg, hvidløg og æble fint, gerne i en foodprocessor. Opvarm lidt mere olie på panden og svits det heri i et par minutter sammen med karry. Det må ikke tage farve. Tilsæt nu vand og bouillonterning og lad simre i et par minutter, til bouillonterningen er opløst og løg og æble er blevet lidt blødere.
 4. Rør kokosmælk i, kog igennem og tilsæt herefter kyllingen. Lad det simre og smag til med salt, peber, evt. lidt ekstra karry og sukker eller mangochutney.
 5. Server med valgfri topping.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

 

Indlægget kan indeholde affiliatelinks.


Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someone
16 kommentarer til “Kylling i karry- og kokossauce a la ristaffel
 1. Christine G. siger:

  Mhm, jeg laver enormt tit kylling i kokossauce med pasta eller ris til! Gjorde det faktisk netop i går :D En all time favorit! Så skifter jeg lidt mellem at lave det med karry eller paprika som dominerende ingrediens. Men som topping bruger jeg lidt noget andet: Grøn peber i tykke strimler, løg, hvidløg, squash og bambusskud! Bambusskud går bare ualmindeligt godt til kokosmælken :-) Håber du havde en god dag i går.
  – Christine.

  • Anonym siger:

   Det lyder sjovt med pasta til – det tror jeg faktisk aldrig jeg har prøvet! Men det suger vel ikke saucen på samme måde, gør det? Og i forhold til dine toppingforslag, kan jeg godt se, at jeg er lidt kræsen – jeg kan nemlig ikke lide nogle af dem. Eller jo hvidløg og til dels løg og squash, men ikke på den måde. Ja, jeg er sart :D Men ikke desto mindre kan jeg sagtens finde på at bruge nogle af dine forslag på lørdag – der er jo sikkert andre, der godt kan lide det ;) Og ja tak, jeg havde en herlig dag!

 2. Rebelsig siger:

  Uhm, sådan noget er også en sikker vinder herhjemme og dit ser lækkert ud! Jeg kommer gerne bønnespirer ovenpå da det smager super med karry og kokos :)

  • Anonym siger:

   Bønnespirer er en god ide. Det er egentlig ikke en grøntsag jeg er supervild med selv (dog er det lang tid siden, jeg har smagt det), men under alle omstændigheder vil det være et fint indslag på lørdag. Og så kan det jo være, at jeg opdager at jeg pludselig godt kan lide det. Man bliver vel voksen på et tidspunkt ;D

 3. Stina siger:

  Rigtig mange gange tillykke med i går! :)
  Som altid ser maden lækker ud!

 4. C_noerk siger:

  Lækker blog du har, jeg er for nylig begyndt at følge med!
  Jeg har pudsigt nok selv fået ristaffel til aften i dag :) et godt tip til topping er æg, kogt og skåret i nogle strimler (æggedeleren på flere ledder). Det giver en god friskhed til retten synes jeg.

  • Anonym siger:

   Tak skal du have :) Retter a la ristaffel er åbenbart mere udbredt end jeg umiddelbart lige tænkte ;) Men det lyder godt nok ret specielt med æg på. Jeg tror ikke jeg ville bryde mig om kogte æg, men jeg kan godt forestille mig, at jeg ville kunne lide det med røræg i strimler a la i stegte ris. Men under alle omstændigheder kan jeg i hvert fald sagtens forestille mig den friskhed, du beskriver.

   • marianne siger:

    jo æg er godt til syltede løg, mandariner og ananas, mandler,asparges,rejer får vi osse her i huset

    • Xenia siger:

     Sikke mange gode ideer – og også en del lidt alternative forslag (i hvert fald i min optik). Hverken æg, asparges og rejer har jeg i hvert fald hørt om før :)

 5. Vibeke kiowsky siger:

  Jeg er igang med at lave din linsesuppe huset dufter herligt.
  Jeg faldt også over dine øvrige opskrifter og vil igang med ris taffel til vores julearrangement om et par uger.
  Jeg har et forslag til kokosmælk – jeg giver lidt af alm. Mælk et opkog og kommer ca. 2 håndfuld groft eller fint kokosmel o og lader småkoge 5 min. Si kokosmelet fra og hæld i retten.

  • Xenia siger:

   Uhm, den linsesuppe er nu også god – jeg håber I kan lide den!
   Og det lyder spændende med det kokosmælkforslag – er der en speciel grund til, at du ikke “bare” bruger normal kokosmælk – eller er det bare for at prøve noget andet? :)

 6. nanna siger:

  hej xenia.
  faldt tilfældigt over din blog, da jeg skulle finde en lækker ret til mine fødselsdags gæster..
  sikke en god blog du har dig her.
  så dit billed og syntes der var noget bekendt ved dig, er næsten sikker på vi har gået på efterskole sammen 2004-2005 på nord samsø efterskole, kan det passe ?
  tror vi boede på samme gang :)
  ihvertfald sjovt lige og læse hvordan det er gået dig :)
  mvh. Nanna c. [dengang Olsen]

  • Xenia siger:

   Hej Nanna. Nej, sikke et sjovt tilfælde da – for du har helt ret, jeg gik også på NSE i den periode :D Håber at du også har det rigtigt godt!

   • Camilla siger:

    Hej :)

    Nu hvor jeg kan se, at du har gået på nse, er der så en chance for, at du har opskriften på ole’s linse suppe? Eller måske bare nogle af hans opskrifter? :)

    Mvh Camilla

    • Xenia siger:

     Hej Camilla :) Skægt, at du også har gået på NSE. Men jeg tror ikke, at jeg gik der, mens der var en der hedder Ole – det siger mig nemlig desværre ikke noget. Beklager, at jeg ikke kan hjælpe! :D
     ~Xenia

3 Pings/Trackbacks for "Kylling i karry- og kokossauce a la ristaffel"
 1. […] for min familie. Hovedretten har jeg jo allerede fortalt jer om. Det var nemlig ristaffel med kylling i karry- og kokossauce, ris og en masse toppings. Alle dem jeg har foreslået i opskriften, plus et par ekstra, som nogen […]

 2. […] Kylling i karry- og kokossauce a la ristaffel […]

 3. Jeg er ikke død siger:

  […] stykke tid, at der er kommet noget nyt fra min side af. De sidste to uger har været præget af fødselsdagsrester, gamle kendinger i form af retter, jeg har lavet og blogget om før (se evt. mine madplaner for […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Hej!
Jeg hedder Xenia,
og det her er min blog.

Hjemme hos Xenia er en LCHF-blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags.

Velkommen til og velbekomme!
Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Samarbejde m.m.

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(36) (2) (17) (5) (2) (2) (7) (2) (5) (20) (40) (5) (42) (58) (2) (22) (2) (9) (39) (2) (55) (2) (6) (33) (7) (11) (7) (3) (2) (3) (2) (5) (9) (2) (17) (16) (5) (2) (12) (42) (4) (8) (6) (2) (52) (72) (43) (11) (3) (60) (7) (2) (24) (8) (4) (9) (8) (4) (29) (45) (13) (10) (26) (16) (2) (2) (7) (41) (8) (4) (4) (3) (3) (4) (3) (3) (2) (12) (15) (12) (18) (32) (2) (5) (58) (2) (12) (12) (2) (21) (9) (2) (2) (23) (15) (13) (3) (11) (2) (3) (4) (67) (3) (5) (8) (159) (2) (11) (6) (13) (21) (12) (11) (29) (2) (4) (12) (3) (2) (2) (15) (2) (16) (2) (4) (7) (2) (2) (31) (2) (2) (9) (25) (5) (26) (3) (4) (2) (9) (3) (3) (3) (17) (12) (3) (36) (33) (47) (3) (2) (104) (4) (3) (17) (11) (23) (6) (2) (40) (13) (4) (63) (8) (92) (16) (4) (4) (9) (16) (3) (11) (3) (24) (69) (5) (2) (5) (7) (37) (3) (4) (5) (15) (2) (7) (4) (32) (7) (8) (3) (2) (7) (2) (2) (14) (2) (41) (21) (4) (57) (6) (2) (16) (6) (2) (44) (21) (6) (11) (18) (33) (7) (34) (18) (13) (118) (13) (2) (2) (6) (10) (4) (7) (2) (3) (2) (3) (6) (2) (25) (3) (3) (12) (8) (5) (2) (2) (2) (6) (2) (9) (5) (5) (3) (2) (2) (5) (8) (7) (2) (2) (8) (9) (32) (2) (5) (4) (4) (5) (37) (5) (12) (9) (17) (5) (4) (188) (54) (23) (4) (3) (8) (26) (26) (50) (13) (2) (39) (2) (2) (10) (66) (2) (65) (53) (2) (14) (2) (2) (2) (6) (5) (2) (2) (3) (3) (5) (15) (2) (67) (8) (6) (32) (3) (5) (7) (2) (4) (3) (6) (5) (2) (60) (49) (7) (2) (2) (2) (22) (3) (5) (29) (2) (3) (19) (187) (3) (15) (5) (11) (25) (3)