Kylling og grøntsager i sur-sød-sauce

 Okay, så det bliver altså alligevel ikke til noget med det opsamlingsindlæg. Når det kommer til stykket, var det jo i høj grad det, min julekalender indebar, så måske det vil være en smule overkill at gøre det igen? 😉 Dagen før nytårsaften passede jeg min fætter og kusine og da min morbror kom for at hente dem, blev de alle inviteret til aftensmad. Min bror havde også en ven på besøg, så i alt skulle jeg finde på noget mad at lave til 7 personer – det skulle dog ikke være alt for omstændeligt, havde jeg bestemt. Derfor faldt valget på denne ret, som jeg har lavet et par gange før også. Opskriften stammer oprindeligt fra kogebogen “Sund mad til sunde børn”, men efterhånden har jeg lavet den så meget, at den ikke længere ligner den i bogen særligt meget længere. Sådan går det jo. Det var i hvert fald et herligt måltid 😀

Jeg havde – som altid – taget en masse procesbilleder, mens jeg var i gang, men da vi skulle til at spise, viste det sig, at jeg havde glemt at sætte kortet i. Flot! Så derfor må I denne gang nøjes med billeder af det endelige resultat 😉

Jeg skriver opskriften til 4 personer, da det nok er en lidt mere anvendelig mængde for de fleste.

 


Kylling og grøntsager i sur-sød-sauce

4 personer

 

* 500-600 g kylling, gerne inderfilet

* 1 spsk majsstivelse

* 1 spsk rapsolie

 

Sauce:

* 1 1/2 spsk soja

* 1 1/2 spsk eddike

* 1 1/2 spsk majsstivelse

* 1 1/2 spsk honning

* 2 dl grøntsagsbouillon (vand + bouillonterning)

* 5-10 g revet frisk ingefær

 

* 1 dåse ananas

* 2 gulerødder

* 1 bakke sukkerærter

* 1 dåse minimajs

 

* 4 dl basmatiris + 7 dl vand + lidt salt

 

Bring ris, vand og salt i kog og lad det simre i 12 minutter. Lad det herefter trække i yderligere 12 minutter.

Skær kyllingen i passende stykker og vend dem i majsstivelse.

Skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker. Skær også sukkerærter og minimajs i bidder. Tag ananas op af dåsen – gem saften – og skær dem i tern.

Varm olien godt op i en varm wok og svits kødet heri i et par minutter. Tag det af varmen. Bland alle ingredienserne til saucen sammen med ananassaften og lad det koge op. Tilsæt gulerødder og sukkerærter og lad simre indtil de er tilpas møre. Det tager lidt længere tid end normalt, da saucen er tykkere. Tilsæt minimajs, ananas og kylling, kog igennem og smag til. Hvis det er for sødt, tilsættes lidt mere eddike. Hvis det er for surt, tilsættes honning eller sukker. Husk også at smage til med salt.

Server med kogte ris.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *