Laks med avocado- og mangosalsa

laks-avocadomangasalsa-1

Denne her ret er det perfekte eksempel på, at det aldrig går godt at blive ved med at udsætte ting. Ok, det lyder ret helligt, og den type er jeg egentligt overhovedet ikke. Men, som jeg måske har snakket om før, får jeg indimellem de her perioder, hvor jeg har ingen inspiration eller lyst til at lave mad, og egentligt i højere grad bare lever af junk. Det er ikke kønt, lad os bare sige det sådan! Den sidste uge har været en af de perioder, men jeg havde lige netop nået at købe ind til retten her, inden jeg blev ramt af ugideligheden, så da vi nåede laksens sidste holdbarhedsdato, fik jeg alligevel dårlig samvittighed over slet ikke at få brugt den. Og så var det, at jeg fik en lærestreg, for både mangoen og den første portion avocadoer (heldigvis har jeg altid back-ups på avocadoområdet, tarveligste grøntsag/frugt ever jo!) havde godt nok ligget liiige længe nok. Jeg formåede dog at få en pæn håndfuld pæn mango ud af det alligevel, og i sidste ende endte det hele lykkeligt – men næste gang skal jeg nok sørge for at få lavet retten i bedre tid, så jeg ikke er nødt til at smide lige så meget trist mango ud. Måske…

Jeg har ikke tænkt mig at lyve og sige, at retten her kurerede min mad-ugidelighed, og at jeg nu er helt ovenpå igen. Det smagte godt og mættede dejligt – men jeg lavede det altså klart mere af nødvendighed end af lyst, og så smager mad mig aldrig lige så meget, som i mine gode perioder. Det krævede lige yderligere et par dage, men nu tror jeg til gengæld, jeg er ved at være ovenpå igen – jeg har i hvert fald handlet til at lave de gode mørbradbøffer og champignon a la creme i aften, og hvis det ikke kan kurere mig, er løbet vist kørt, haha! 😀

laks-avocadomangasalsa-2

Udskriv
Laks med avocado- og mangosalsa
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 2 lakseportioner
  • salt og peber
  • smør eller andet fedtstof til stegning
Salsa
  • 1 moden avocado
  • 1/2 moden mango
  • 1 rød snackpeber eller 1/2 alm. rød peber
  • 1 lime saften herfra
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 frisk rød chili
Sådan gør du
  1. Dup lakseportionerne helt tørre med lidt køkkenrulle. Smelt fedtstoffet på en varm pande og steg laksen herpå. Krydr med salt og peber.
  2. Skær imens avocado, mango og peberfrugt i lige store tern og bland. Vend med limesaft, olivenolie, finthakket chili og salt og peber.
  3. Server.

3 comments

  1. That looks delicious! Over Easter my mother in law made salmon ceviche with mint and it was really unique and tasted so good! Mint might be a nice addition to this 🙂

    Danika Maia
    http://www.danikamaia.com

    1. Mint would absolutely be a great addition! People often add fresh coriander, but as this tastes like soap to me, I always choose to abstain – however, I can definitely get on board with mint. Thanks for the tip!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *