Laksesalat

Det bedste – nej, det næstbedste – ved at få laks til aftensmad er, at man kan lave denne fantastisk lækre laksesalat dagen efter! (det allerbedste er selvfølgelig at få laks i første omgang ;)) I går lavedede jeg den for anden gang, og det er vitterligt noget af det ypperste at sætte sine tænder i – derfor laver jeg altid ekstra laks, når jeg laver det om aftenen; planlagte rester er ret genialt :D.

Salaten blandes af almindelig bagt eller dampet laks og røget laks, hvilket giver en herlig kombi. Jeg lever efter devisen “keep it simple” og laver den ret enkel og lader den gode smag af de to typer laks stå frem og komme til sin ret, men man kan selvfølgelig sagtens tilføje flere ting, hvis man foretrækker det. Hvis man er løgtypen, vil en smule hakket forårsløg sikkert være super. Eller nogle andre grøntsager i små stykker, fx peberfrugt. Man kan snildt variere den på alle mulige måder. Men jeg foretrækker det som sagt simpelt – og jeg foretrækker det egentligt også hver dag, men det er måske lige ekstravagant nok – selv for en livsnyder som mig 😉

Har I også nogle retter, hvor I altid planlægger at have rester?

Laksesalat
2-3 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 2 stykker koldt bagt eller dampet laks, ca. 2-250 g (1 kan også gøre det, men så rækker salaten - selvfølgelig - til færre portioner)
  2. * 100 g røget laks
  3. * 2 spsk creme fraiche (18 eller 38% - alt efter smag og tilgængelighed)
  4. * 1 spsk mayonnaise
  5. * salt og peber
  6. * saften af 1/4 citron
Sådan gør du
  1. Hak begge slags laks fint og bland med de resterende ingredienser. Smag til og server.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

4 comments

  1. Haha, ligner til forveksling min madpakke fra i fredags – den eneste forskel er, at det var en gang hytteost jeg fik, fremfor din dressing – ellers er der tro kopi 😀
    – Anne

    1. Åh, hytteost er nu også godt! Jeg er sikker på, at det var mindst lige så lækkert som min udgave 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *