Nøddekage med æble + adventshygge

 

I søndags var det jo som bekendt anden søndag i advent, og i modsætning til første søndag i advent har vi afleveret projekt, så jeg havde fri til at kunne nyde julehyggen. Ganske vist skal jeg til eksamen i morgen, men jeg havde besluttet, at jeg gerne måtte holde helt fri i weekenden. Og det skal jeg da love for, at jeg nød! Jeg er hjemme hos min mor og bror lige p.t., da julen altså oftest er hyggeligere, når man er flere – og så er den også billigere 😉 Vi fik risengrød til frokost, havde lys i den fem-minutters-adventsdekoration, jeg lavede i fredags (og ja, vi er typen, der har ild i alle lys på én gang) og så bagte jeg en kage, som vi smagte, mens vi spillede brætspil – Spise med Price, naturligvis 😀 Og nå ja, så lavede jeg andesteg med hele moletjavsen til aftensmad – men mere om det senere 🙂

 

 

Kagen er fra The Hummingbird Bakery kagebogen, så allerede der er man nærmest sikker på, at det er en god kage. Og hvis man ikke er overbevist, skal selve kagen nok sørge for det. Det er en rigtig lækker vinter/julekage – men i modsætning til mange andre af den slags, er der ikke noget tørret frugt i, hvilket helt sikkert er en fordel efter min mening! Ifølge opskriften skal den trække et par timer i køleskabet eller natten over – jeg ved ærligt talt ikke helt hvorfor, men jeg lod den da alligevel stå i et par timer. En anden gang vil jeg dog ikke have noget imod bare at bage den med det samme, hvis det passer bedre tidsmæssigt.

Jeg lavede kagen i to mindre rugbrødsforme, så den blev ikke så høj, men man kan lige så vel bage den i én. Så skal den dog nok bare bage 10-15 minutter ekstra.

Den eneste ændring, jeg foretog, var, at  jeg fordoblede mængden af én ingrediens. Kan I gætte hvilken? Ja, det er rigtigt, det var chokoladen 😉

 

8-10 stykker

* 175 g blødt smør

* 150 lys muscovadosukker

* 2 spsk jordbærsyltetøj

* 2 æg

* 150 g hvedemel

* 1 spsk bagepulver

* 1 tsk kanel

* 50 g mandler

* 50 g hasselnødder

* 100 g mørk chokolade

* 2 æbler

* evt. flormelis til pynt

 

Hak mandler, hasselnødder og chokolade groft. Skræl æblerne, fjern kernehuse og skær i tern.

Pisk smør, sukker og syltetøj let og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen.

Si herefter mel, bagepulver og kanel sammen i en anden skål og kom det i smørblandingen. Rør nødder, chokolade og æbler i dejen og fordel det godt. Dæk evt. dejen til og sæt på køl et par timer eller natten over.

Forvarm ovnen til 170º alm. ovn.

Pensl 1-2 rugbrødsforme med lidt olie og fordel dejen heri. Bag kagen i ca. 35-50 minutter (35 ved to forme) eller til den er brun på toppen og gennembagt.

Drys evt. med flormelis ved servering.

5 comments

  1. Hej Xenia! Jeg har fulgt med på bloggen i lidt tid, men har vist aldrig kommenteret før. Jeg ville bare lige sige tak for din opskrift på kanelsneglekage, som jeg har afprøvet med stor succes. Jeg er i praktik i et socialpsykiatrisk værested for tiden, og da jeg fik at vide at jeg skulle bage en kage til stedets café, kom jeg i tanke om din opskrift – og jeg siger dig, den gik som varmt brød 🙂 Så mange tak for at du postede den! Hilsen Marianne

    1. Hej Marianne. Mange tak for din kommentar – det er altid rart at høre fra nogle af jer, som læser med 😀 Og ja, det er nemlig en fantastisk kage – den forsvandt godt nok også hurtigt den dag jeg lavede den. Nu du minder mig om den – måske jeg snart burde lave den igen? 😉 Jeg håber på at høre fra dig igen og at du ellers nyder at følge med 🙂

  2. Hej Exenia
    Selv om man gammel 65 år kan man godt forsøge sig med slankekost og vil bruger flere af dine opskrifter og de smager fantastisk godt og bedst af alt, man får det virkelig godt af kuren.
    Dejligt at nogen tør forsøge opskrifter, og så dele ud af dem.
    Flot af dig

    1. Det er dejligt, at du kan bruge mine opskrifter, Hardy 🙂
      Men husk dog, at hvis du med “kuren” mener LCHF, er lige specifikt denne kage jo faktisk ikke LCHF, men en jeg lavede tidligere. Den er dog stadig lækker 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *