Nyt på kogebogshylden #3: Dem med grøntsager

groenne-kogeboeger

Der findes ikke to kogebøger, der er helt ens, men der findes snildt kogebøger, som bevæger sig inden for samme genre eller koncept. Sidste år var det et hit med kogebøger med fokus på det grønne, og i dette indlæg vil jeg snakke kort om tre af disse. De er alle skrevet af nogle af de dygtige bloggere i blogland, og de er alle yderst inspirerende i forhold til at motivere til at få noget mere og varieret grønt på bordet og indenbords. Alle tre har i øvrigt det til fælles, at forfatterne selv har taget billederne til bogen, hvilket jeg har så meget respekt for! Det er altså ikke nemt at tage pæne madbilleder, og bestemt ikke at tage nok til en hel bog!

Alle bøger er modtaget som anmeldereksemplarer fra de respektive forlag. Beskrivelserne nedenfor indeholder affiliate-links.

 

mit-groenne-koekken

“Mit grønne køkken” af Ditte Ingemann
Dette er femte bog af den yderst produktive Ditte fra The Food Club. Denne gang er fokus på de grønne sager, og som altid er Dittes billeder helt betagende smukke. Den kvinde kan i sandhed noget med et kamera og de spiselige motiver! Bogen er opdelt i seks overordnede temaer: morgenmad, salater, lune salater, supper, hovedretter og tilbehør, og på den måde kan man nemt finde inspiration til lige dét, man er på udkig efter. Jeg kan personligt til tider godt være lidt selektiv med de grøntsager, jeg putter i munden, men “Mit grønne køkken” giver mig lyst til at eksperimentere lidt og måske rykke mine grænser, og hvis det ikke er et kvalitetsstempel for en grøn kogebog, ved jeg ikke, hvad er!

Bogen er udgivet af Gyldendal, udkom den 1. september 2015 og kan bl.a. købes her.

groent-og-skoent

“Grønt og skønt” af Camilla Thelin
Camilla står bag bloggen Smag på maden, og dette er hendes første kogebog. “Grønt og skønt” er en regulær marmorbog inden for grøntsagsopskrifter. Det er en heftig fætter, som indeholder over 200 opskrifter, hvor det grønne spiller hovedrollen. Også her er opskrifterne opdelt efter tema i kategorierne: morgenmad – med grønt twist, fugl eller fisk, grøn gris og ko, vegetarretter med saft, kraft og smag, salater, salater med rodfrugter, salater med kål, sunde lækkerier, brød og kager og dip, spreads og pestoer. Bogen er desuden udstyret med et praktisk grøntsagsarkiv, så du nemt kan finde opskrifter med en specifik grøntsag. “Grønt og skønt” indeholder så meget grøn inspiration, at det langt fra er nok med en enkelt gennemlæsning, og jeg tror personligt, at det er på tide med en gentagelse for mit vedkommende.

Bogen er udgivet af Fadl’s Forlag, udkom den 15. september 2015 og kan bl.a. købes her.

geniale-groentsager

“Geniale grøntsager” af Maria Engbjerg
Sidst i denne omgang har vi første kogebog fra Maria, som står bag den populære blog Vanløse Blues. Maria beskriver sig selv som grøntsagspassionist, og det faktum skinner klart igennem i bogen her. Til modsætning fra de fleste kogebøger, er “Geniale grøntsager” ikke opdelt efter måltid eller anledning, men er snarere inddelt i en masse mindre afsnit, hver især med fokus på en enkelt grøntsag. Således kan du altså nemt slå op på fx gulerødder, græskar eller grønne bønner, hvis det er det, du har i grøntskuffen den pågældende dag. Ligesom Marias blog, indeholder hendes bog en masse inspirerende måder at kombinere og smagssætte grøntsager på, så det bliver sjovere og mere tiltalende at få de sunde sager på daglig basis. En lækker og brugbar grøntsagsbog til hverdagsbrug.

Bogen er udgivet af Nyt Nordisk Forlag, udkom den 7. oktober 2015 og kan bl.a. købes her.

(Vist 249 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)

Skriv en kommentar