Oreo-cupcakes

Oreo-cupcakes

Mmmm, oreos. Det er nok mine yndlingskiks/småkager, så da jeg så at Line fra Enjoy Being Duen havde lavet nogle cupcakes med dem som hovedingrediens, sprang jeg straks til. Hun har fået sin opskrift herfra og det var i store træk den jeg brugte. Frostingen synes jeg blev lige sød nok, så næste gang vil jeg nok finde en anden grundopskrift, men udover det var de superlækre. Og den sprøde bund giver en sjov effekt 😉 De hævede lige voldsomt nok så jeg har skruet bagepulvermængden ned fra 3 tsk til 2. Bare brug 3, hvis du foretrækker det 🙂

 

20 stk

* 4,5 dl sukker

* 4,5 dl mel

* 2 dl kakao

* 2 tsk bagepulver

* 2 æg

* 2,5 dl mælk

* 1 dl rapsolie

* 2 tsk vanillesukker

* 1 dl kogt vand

* 2 ruller oreos

 

Frosting:

* 450 g flormelis

* 75 g smør

* 0,5 dl vand

* 3 tsk vanillesukker 

 

Tænd ovnen på 175º.

20 papirsforme fordeles i en metalform. I bunden af hver lægges den ene halvdel af en oreo – en bund med cremefyldet opad. Toppene gemmes til frostingen.

Oreo-cupcakes

Mel, kakao og bagepulver blandes i en skål. I en anden skål piskes sukker, olie, æg, mælk og vanille sammen. Melblandingen røres i og til sidst tilsættes en dl kogende vand. Fordel dejen i formene og bag i 20-25 minutter. 

Oreo-cupcakes

Oreo-cupcakes

Når cupcakes’ene er kølet helt af, piskes frostingen sammen. Knus oreotoppene og bland i.

Oreo-cupcakes

Fordel frostingen på de kolde cupcakes og pynt evt. med de resterende cupcakes. En halv på hver – det er nemmest bare at knække dem over med fingrene. Hvis man bruger en kniv, knækker de i flere mindre stykker.

Oreo-cupcakes
Nyd med et stort glas koldt mælk!

Oreo-cupcakes

14 comments

  1. Wow. Dem må jeg altså også prøve en dag.

  2. Lige meget hvor jeg vender mig blik i blogland i aften, lader det til at alle har bag/lavet de lækreste ting – og det er slet ikke fair, når jeg nu slet ikke har fået bagt noget som helst! Men hold da op, hvor ser de LÆKRE ud 🙂 Det er ret sjovt, for jeg sad og kiggede på nogen der ligner på en amerikansk blog den anden dag, hvor jeg også straks tilføjede dem til nogle jeg skulle prøve….

    Mange hilsner
    Birthe

  3. Ditte: Ja, prøv dem, prøv dem. Du kan lave en dobbelt-cupcake-dag, ligesom mig og prøve både disse og de røde 🙂

    Åh, jeg kender godt de dage, hvor man føler sig som den eneste, der ikke har et eller andet lækkert at smækre sig i 🙂 Det var helt sikkert også oreos'ne, der gjorde det for mig – jeg elsker oreos. Men de er dog til den meget sukkersøde side. Jeg tror du ville synes om, at bruge en mindre sød frosting eller måske en med creamcheese 🙂

  4. Mmm kan også huske Line sagde at de var lige lovlig søde. Men skal nu altså også selv lige have dem afprøvet ved lejlighed!!!

    Kh og god weekend

  5. Anne, ja man skal næsten bare lige prøve dem under alle omstændigheder, ikke? Det er jo oreos 🙂 Men jeg vil næste gang i hvert fald eksperimentere med mindre sukker eller andet, der kan gøre dem lidt mindre sukkersøde 😀

  6. Kan man godt bage selve cupcakesne dagen før de skal spises – og så putte frosting på næste dag? I så fald – skal de så stå i køleskabet?

  7. Ja, det kan du sagtens. Da jeg lavede dem, havde vi til tre dage, og de var faktisk næsten ligeså gode på sidstedagen. Den eneste forskel er at frostingen efterhånden bliver lidt hårdere i det – hvilket ikke nødvendigvist er en ulempe. Du kan altså også vælge at putte frostingen på med det samme. Jeg vil dog anbefale at du venter med de halve oreos til pynt – de bliver bløde, hvis de står. Og nej, bare opbevar dem i en lufttæt beholder af art, så burde det være fint 😉

  8. Super, så tror jeg at jeg bager en portion i dag, putter den i en kagedåse (er det en lufttæt beholder?) og putter frostingen på i morgen. 🙂

    Tak for svar – glæder mig til at bage dem!

  9. Hov, lige endnu et spørgsmål – skal det være varmlufts eller almindelig ovn?

  10. Ja, en kagedåse vil være helt fin. Og mht. ovn vælger du faktisk selv – jeg bruger altid varmluft, med mindre jeg skriver andet. Men hvis du foretrækker alm. ovn, skal du bare sætte ovnen ca. 20% varmere – altså ca. 210º 🙂

  11. Okay – tak for hjælpen!

    Det er første gang jeg bager muffins, så det var lidt af et projekt. (i hvert fald for sådan en som mig, der ikke kan bage!) Faderen siger de smager godt – men de ser dog meget mystiske ud! De har ikke en muffins- eller cupcakefacon, men har fået sådan en lille "bjergtop", hvordan kan det være? 😀

  12. Det var så lidt da. Men hm, bjergtop? Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener? Men måske er det ikke noget "problem" når først der alligevel kommer frosting m.m. på?

  13. De er SIMPELTHEN så fine! Dem vil jeg glæde mig til at afprøve. Jeg mangler bare lige en god anledning til at bage kage 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *