Orientalsk kyllingeret med gulerod, squash, ærter og pasta

Dette er endnu en af de retter, som jeg laver med forholdsvist jævne mellemrum. Jeg kan efterhånden ikke huske, hvad der første gang inspirerede mig til at lave det, men det var i hvert fald mens jeg var au pair i Bruxelles – så snart fire år siden er det i hvert fald. Personligt er jeg ret vild med soja, hvilket nok er en stor del af grunden til, at denne ret passer mine smagsløg så godt. Hvis man ikke kan lide soja (eller hvidløg for den sags skyld), skal man i hvert fald nok finde på noget andet at lave 😉

Retten er selvfølgelig åben for diverse variationer. Alle grøntsager kan i princippet bruges – jeg foretrækker dog bare gulerod, squash og ærter – sidstnævnte udelader jeg nogle gange, men squash og gulerod har jeg altid i. Det ville selvfølgelig også være oplagt at bruge nudler i stedet for pasta. Mht. grøntsagerne er der en nem løsning og en lidt mere besværlig – men mere præsentabel – en. Denne gang brugte jeg den nemme, hvilket bare er at rive grøntsagerne groft. Det bliver mindre pænt end alternativet, som er at skære dem i julienne/tændstikker, men det sparer oceaner af tid. Gør som I vil 🙂

Selve retten er i det hele taget ret hurtig at lave. Kyllingen kan bare marinere i løbet af dagen, og når det bliver tid til at lave aftensmad, går der ikke længere tid end hvad det tager at koge pastaen (så længe, man ikke skærer i julienne 😉 ). Det er da fastfood, der vil noget 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Orientalsk kyllingeret med gulerod, squash, ærter og pasta

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Forberedelse: 30 minutter

Samlet tid: 2 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 300 g kyllingeinderfilet
  • 1/2 dl soja
  • 1/4 dl rapsolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 150 g fuldkornspastaskruer
  • 1 squash ca. 250-300 g
  • 3 mellemstore gulerødder mængden skal svare til squashmængden
  • 150 g ærter fra frost

Sådan gør du

  1. Skær kyllingen i mindre stykker (jeg er faktisk begyndt at klippe kylling i stykker, når det er kyllingeinderfilet - så sparer jeg opvask af et kyllingespækbræt :) ). Bland soja, olie, grofthakket hvidløg og salt og peber og vend kyllingen heri. Lad marinere i mindst et par timer.
  2. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Kog ærterne med de sidste par minutter.
  3. Riv gulerod og squash groft (eller skær det i julienne).
  4. Opvarm en wok eller pande, og hæld kylling + marinade herpå. Svits kyllingen til marinaden er stort set fordampet og kyllingen begynder at være gennemstegt. Tilsæt gulerod og squash og svits til grøntsagerne falder let sammen. Smag til med soja.
  5. Vend kylling og grøntsager med pasta og ærter og server. Jeg ynder at dryppe lidt soja over ved servering.

 

Kategorier: Asiatisk, Efterår, Fast food, Favoritter, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Mælkefri, Pastaretter, Wok

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!