Orientalsk kyllingeret med gulerod, squash, ærter og pasta

 

Dette er endnu en af de retter, som jeg laver med forholdsvist jævne mellemrum. Jeg kan efterhånden ikke huske, hvad der første gang inspirerede mig til at lave det, men det var i hvert fald mens jeg var au pair i Bruxelles – så snart fire år siden er det i hvert fald. Personligt er jeg ret vild med soja, hvilket nok er en stor del af grunden til, at denne ret passer mine smagsløg så godt. Hvis man ikke kan lide soja (eller hvidløg for den sags skyld), skal man i hvert fald nok finde på noget andet at lave 😉

Retten er selvfølgelig åben for diverse variationer. Alle grøntsager kan i princippet bruges – jeg foretrækker dog bare gulerod, squash og ærter – sidstnævnte udelader jeg nogle gange, men squash og gulerod har jeg altid i. Det ville selvfølgelig også være oplagt at bruge nudler i stedet for pasta. Mht. grøntsagerne er der en nem løsning og en lidt mere besværlig – men mere præsentabel – en. Denne gang brugte jeg den nemme, hvilket bare er at rive grøntsagerne groft. Det bliver mindre pænt end alternativet, som er at skære dem i julienne/tændstikker, men det sparer oceaner af tid. Gør som I vil 🙂

Selve retten er i det hele taget ret hurtig at lave. Kyllingen kan bare marinere i løbet af dagen, og når det bliver tid til at lave aftensmad, går der ikke længere tid end hvad det tager at koge pastaen (så længe, man ikke skærer i julienne 😉 ). Det er da fastfood, der vil noget 😀


Orientalsk kyllingeret med gulerod, squash, ærter og pasta

2 portioner

* 300 g kyllingeinderfilet

* 1/2 dl soja

* 1/4 dl rapsolie

* 2 fed hvidløg

* salt og peber

 

* 150 g fuldkornspastaskruer

* 1 squash (ca. 250-300 g)

* ca. 3 mellemstore gulerødder (mængden skal svare til squashmængden)

* 150 g ærter fra frost

 


Skær kyllingen i mindre stykker (jeg er faktisk begyndt at klippe kylling i stykker, når det er kyllingeinderfilet – så sparer jeg opvask af et kyllingespækbræt 🙂 ). Bland soja, olie, grofthakket hvidløg og salt og peber og vend kyllingen heri. Lad marinere i mindst et par timer.

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Kog ærterne med de sidste par minutter. 

Riv gulerod og squash groft (eller skær det i julienne).

Opvarm en wok eller pande, og hæld kylling + marinade herpå. Svits kyllingen til marinaden er stort set fordampet og kyllingen begynder at være gennemstegt. Tilsæt gulerod og squash og svits til grøntsagerne falder let sammen. Smag til med soja.

Vend kylling og grøntsager med pasta og ærter og server. Jeg ynder at dryppe lidt soja over ved servering.

4 comments

  1. Og jeg tror lige det var min aftensmad til i morgen! 😀
    Må dog bare lige finde noget andet end soja, men er sgu ikke så ferm i et køkken :s

    1. Bryder du dig ikke om soja, eller er du bare ude efter en anden smagsretning?
      Umiddelbart vil jeg tro at en blanding af balsamico (eller anden eddike) og honning kunne være ret fint også 🙂
      Eller måske noget mere sommerligt i retningen af hyldeblomst og citron eller sådan et eller andet 😀

  2. Malene Mitchell

    JEG kan godt huske, hvad der inspirede dig. C’est moi. Det er en variation af en af de opskrifter, jeg gav dig 🙂 Oprindeligt min mors. Ganske vist med kalkun 😉 Dejligt den hænger ved. 🙂

    1. Haha, der kan man bare se – jeg kunne absolut ikke huske, hvor/hvad jeg havde fået den fra. Men nu ved jeg det så! Og det er åbenbart dig, der er squash-fan så – jeg tror jeg i alt har tre opskrifter, jeg bruger med squash i, og åbenbart kommer to af dem fra dig 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *