Ostegratineret kylling med savoykål

Ostegratineret kylling med savoykål - færdig i fad 1

Jeg synes tit, man læser om, at det er svært at få brugt hele kålhoveder. Det er muligvis rigtigt nok i forhold til rød- og hvidkål, da de kålhoveder har en del mere tyngde i sig end andre slags, men når det kommer til i hvert fald mine favoritkåltyper som broccoli, blomkål, spids- og savoykål er det sjældent noget problem at komme igennem dem. Tvært imod synes jeg sjældent de rækker så langt, som jeg regner med. Jeg ved ikke, om det bare er mig, der har det sådan?

Efter at have brugt den ene halvdel af et savoykål på denne ret, skulle jeg finde noget at bruge den anden halvdel på. Efter en hurtig gennemsøgning af mit arkiv, faldt valget ganske nemt på denne opskrift. Det var ret ideelt, da jeg faktisk havde alle de fornødne ingredienser på lager – og så lød den også ganske lækker. Den var også hurtigt lavet og på noget, der ligner nul komma fem, havde jeg frembragt en af mine nye livretter!

Der er ikke så meget trylleri ved denne ret. Svits noget kål med lidt løg, steg noget kylling, kog panden af med fløde og gratiner det hele i ovnen med lidt ost på toppen. Det lyder som opskriften på succes, gør det ikke? Det var det også…

Ostegratineret kylling med savoykål
Print
Ingredienser
  1. * 1 spsk smør
  2. * 1 lille løg
  3. * 2 fed hvidløg
  4. * ½ savoykål
  5. * salt og peber

  6. * 1 spsk smør
  7. * 3-400 g kyllingeinderfilet

  8. * 1 tsk herbamare bouillon (eller tilsvarende af andet mærke)
  9. * 1 dl piskefløde
  10. * 1 stor håndfuld revet parmesan (ca. 20 g)
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Hak løg og hvidløg fint og snit savoykålen.
  3. Smelt smørret i en sauterpande eller alm. pande og svits løg, hvidløg og savoykål heri ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber.
  4. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad.
  5. Smelt den anden spiseske smør på den samme pande og svits så kyllingen her, indtil den er gennemstegt. Krydr med salt.
  6. Hæld fløde og bouillon ved kyllingen og lad det komme i kog. Simr et kort øjeblik, så bouillonen bliver opløst og fløden optager smagene, der sidder på panden.
  7. Læg kyllingen ovenpå kålblandingen i fadet og hæld fløden udover.
  8. Drys med revet ost og gratiner i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er gylden.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
Ostegratineret kylling med savoykål - grøntsager på pande

Ostegratineret kylling med savoykål - kylling på pande

Ostegratineret kylling med savoykål - kylling med fløde

 

Ostegratineret kylling med savoykål - i fad

Ostegratineret kylling med savoykål - med ost

Ostegratineret kylling med savoykål - færdig i fad 2

Ostegratineret kylling med savoykål - servering

4 comments

  1. Hvor er du god til at lave lækre og nemme LCHF retter. Tak for inspiration 🙂

    1. Mange tak! Jeg synes selv det er en sjov udfordring – og så er det jo kun dejligt at kunne lave god mad, som man også har det rart med at spise ;D

  2. Anette A. Pedersen

    Jeg er vild med denne ret. Dog kan man ikke hele tiden få savoykål. Kan man bruge andet kål.

    Synes der mangler noget tilbehør. Mindst brød synes jeg der skal til.

    Synes godt om dine opskrifter.

    1. Du kan altid erstatte savoykål med andre kåltyper. Lige til denne ret ville jeg nok selv vælge primært spids- eller hvidkål, men det meste kan gå 🙂
      Du kan også snildt servere brød til – jeg spiser jo personligt ikke brød, men hvis du gør det, er det jo intet problem.
      Dejligt at du kan bruge mine opskrifter 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *