Ostegratineret kylling med savoykål

Ostegratineret kylling med savoykål - færdig i fad 1

Jeg synes tit, man læser om, at det er svært at få brugt hele kålhoveder. Det er muligvis rigtigt nok i forhold til rød- og hvidkål, da de kålhoveder har en del mere tyngde i sig end andre slags, men når det kommer til i hvert fald mine favoritkåltyper som broccoli, blomkål, spids- og savoykål er det sjældent noget problem at komme igennem dem. Tvært imod synes jeg sjældent de rækker så langt, som jeg regner med. Jeg ved ikke, om det bare er mig, der har det sådan?

Efter at have brugt den ene halvdel af et savoykål på denne ret, skulle jeg finde noget at bruge den anden halvdel på. Efter en hurtig gennemsøgning af mit arkiv, faldt valget ganske nemt på denne opskrift. Det var ret ideelt, da jeg faktisk havde alle de fornødne ingredienser på lager – og så lød den også ganske lækker. Den var også hurtigt lavet og på noget, der ligner nul komma fem, havde jeg frembragt en af mine nye livretter!

Der er ikke så meget trylleri ved denne ret. Svits noget kål med lidt løg, steg noget kylling, kog panden af med fløde og gratiner det hele i ovnen med lidt ost på toppen. Det lyder som opskriften på succes, gør det ikke? Det var det også…

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Ostegratineret kylling med savoykål

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 savoykål
  • salt og peber
  • 1 spsk smør
  • 3-400 g kyllingeinderfilet
  • 1 tsk herbamare bouillon eller tilsvarende af andet mærke
  • 1 dl piskefløde
  • 1 stor håndfuld revet parmesan ca. 20 g

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Hak løg og hvidløg fint og snit savoykålen.
  3. Smelt smørret i en sauterpande eller alm. pande og svits løg, hvidløg og savoykål heri ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber.
  4. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad.
  5. Smelt den anden spiseske smør på den samme pande og svits så kyllingen her, indtil den er gennemstegt. Krydr med salt.
  6. Hæld fløde og bouillon ved kyllingen og lad det komme i kog. Simr et kort øjeblik, så bouillonen bliver opløst og fløden optager smagene, der sidder på panden.
  7. Læg kyllingen ovenpå kålblandingen i fadet og hæld fløden udover.
  8. Drys med revet ost og gratiner i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er gylden.
Ostegratineret kylling med savoykål - grøntsager på pande
Ostegratineret kylling med savoykål - i fad
Ostegratineret kylling med savoykål - færdig i fad 2
Ostegratineret kylling med savoykål - servering

Kategorier: Efterår, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!