Paprikakyllingegryde med mos af kartofler og blomkål

Paprikakyllingegryde med mos af kartofler og blomkål

Denne ret er i den tungere ende – især i forhold til hvad jeg normalt spiser. Men eftersom det jo nu er september og (desværre) officielt efterår, tænkte jeg, at det måtte være acceptabelt med lidt comfort food. Og det er denne ret helt bestemt. Og det bedste af det hele – den er stadig sund – i den forstand at man sagtens kan spise den til hverdag. Der er rigeligt med grøntsager og protein i (det er i hvert fald lang tid siden jeg har spist så meget kød på én gang!). Jeg spiste desuden en ret stor portion og fik alligevel kun lidt over 600 kalorier.

Idéen med at lave mos af blomkål og kartofler har jeg endnu en gang fået fra Can You Stay For Dinner?, og det er helt genialt! Jeg kunne helt seriøst ikke smage blomkålen deri, og den havde præcist den samme fløjlsbløde konsistens som almindelig kartoffelmos – bare meget sundere. Jeg ændrede lidt på forholdene og udelod creme fraiche og parmesan, da jeg tænkte at der var rigeligt smag i kyllingeretten. Hvis man skal bruge det som tilbehør til en ret uden sovs, vil jeg dog helt sikkert anbefale at tilføje det for at give lidt ekstra smag. Paprikakyllingen har jeg fundet her. Også her har jeg lavet ændringer i mængderne – gør jeg nogensinde ikke det? – hovedsageligt i form af at jeg tilsatte ekstra champignoner.

En stor del af sundhedsværdien i denne ret kommer af, at du, hvis du spiser halvdelen af nedenstående, får kørt ca. 440 g grøntsager indenbords – uden overhovedet at lægge mærke til det! Det er derfor en ideel ret til folk, som ikke kan lide grøntsager. Hvis man gerne vil opdage, at man spiser grøntsagerne heri, kan man evt. skære løg og champignoner mere groft.

 

2-3 portioner afhængigt af appetit

Mos:

* 2 bagekartofler

* 1 blomkål

* salt

 

Kyllingegryde:

* 1/2 tsk rapsolie

* 1 pakke kalkunbacon (eller 1/2 pakke alm. bacon)

* 275 g kyllingeinderfilet

* 1/2 tsk rapsolie

* 250 g champignon

* 1 løg

* 1 lille dåse tomatpure

* 2 tsk paprika

* 1 hønsebouillonterning

* 3 dl kogende vand

* 1 spsk majsstivelse udrørt i 2 spsk koldt vand

* salt og peber

 

Ordn blomkålen og del i buketter. Brug så lidt af stokken som muligt. Skræl kartoflerne og skær i tern nogenlunde på størrelse med blomkålsbuketterne. Læg i en gryde med lidt vand og ca. 2 tsk salt.

Paprikakyllingegryde med mos af kartofler og blomkål

Skær kalkunbaconen i små tern. Skær kyllingen i mindre stykker. Varm 1/2 tsk rapsolie i en gryde eller wok og svits baconen heri. Lad det gerne svits i 5-10 minutter ved medium varme. Tag herefter baconen af varmen og brun kyllingen på alle sider. Tag også det af varmen.

Paprikakyllingegryde med mos af kartofler og blomkål

Tænd nu for gryden med kartofler og blomkål. Når vandet koger, skrues der ned og det simrer i 20 minutters tid.

Champignon og løg hakkes fint. Varm den sidste 1/2 tsk olie på wokken og svits champignon og løg heri. Når vandet er fordampet, tilsættes tomatpure og svitses med et par minutter. Tilsæt kylling, bacon og paprika og hæld kogende vand samt bouillonterning over. Lad simre i 5 minutters tid.

Paprikakyllingegryde med mos af kartofler og blomkål

Paprikakyllingegryde med mos af kartofler og blomkål

Paprikakyllingegryde med mos af kartofler og blomkål

Når blomkål og kartofler er møre, hældes vandet fra og det damper tørt i gryden i ca. 3 minutter. Pisk dem herefter til mos med en elpisker, stavblender eller lignende. Smag til med salt.

Rør majsstivelse + vand i kyllingeretten og lad koge igennem til sovsen tykner. Smag til med salt og peber.

Paprikakyllingegryde med mos af kartofler og blomkål


Næringsindhold for én portion mos + kyllingegryde

Kcal: 609. Protein: 61g. Kulhydrat: 78g. Fedt: 11g. Kostfibre: 13g.

Næringsindhold for én portion mos

Kcal: 269. Protein: 12g. Kulhydrat: 56g. Fedt: 1,8g. Kostfibre: 9,1g.

Næringsindhold for én portion kyllingegryde

Kcal: 339. Protein: 49g. Kulhydrat: 23g. Fedt: 8,8g. Kostfibre: 4,3g.

(Vist 822 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)

Skriv en kommentar