Pasta med broccolipesto, ærter og pinjekerner

Faktisk er dette et gammelt indlæg og en gammel opskrift, som jeg nu vælger at genudgive. Jeg tænker nemlig at der er en del af jer læsere, som ikke fulgte med dengang jeg først viste den, og retten fortjener altså at blive vist. Det er superenkelt at lave, og det tager ikke meget længere end det gør at koge pastaen, men resultatet smager som om man har lagt meget mere arbejde i det. Hvis man gerne vil være lidt mere lav-det-fra-bunden-agtig, kan man lave pestoen selv, men ærligt talt synes jeg ikke man kan smage forskel og jeg har både prøvet med købt og hjemmelavet. Hvis man gerne vil spare kalorier, kan man forsøge at udelade pestoen og bare tilsætte basilikum, men jeg tror på at der i så fald er en del af smagsnuancerne, der går tabt, hvorfor jeg ikke selv har prøvet den mulighed.

Her til aften lavede jeg en portion, så nu har jeg til madpakke i morgen, hurtig aftensmad, da jeg skal videre ind til byen og ikke har super lang tid til at lave mad, og en frokost til fredag. Og alt i alt tog det måske tyve minutter – en halv, hvis man medregner fotograferingen 😉

Pasta med broccolipesto, ærter og pinjekerner
3-4 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 180 g fuldkornspasta
  2. * 1 broccoli
  3. * salt
  4. * 150 g ærter
  5. * 1 dl pesto (ca. 100 g)
  6. * 1 fed hvidløg
  7. * 60 g pinjekerner
Sådan gør du
  1. Sæt vand over til pasta og en gryde til broccoli. Sørg for at salte broccolivandet godt - så holder det sin pæne farve og det smager også godt 😉 Skær broccoli i små buketter og stokken i tern. Kog pasta og broccoli. Broccolien skal nok have ca. 5 minutter, mens pastaen koges efter anvisningerne på pakken. Tilsæt ærterne et minut inden pastaen er færdig og dræn når vandet igen koger. Rist imens pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  2. 3 dl af den kogte broccoli blendes med 1 dl pesto, 1 fed hvidløg og lidt af kogevandet fra broccolien - bedøm selv mængde, men jeg bruger gerne ca. 1/2-1 dl.
  3. Bland broccolipesto med pasta, ærter og den resterende broccoli. Pynt med pinjekerner og evt. lidt frisk basilikum.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

15 comments

  1. Det ser dejligt sundt ud 🙂

  2. Foodfanatic: Ja, men det var vist også tiltrængt, efter at jeg havde fortæret noget, der ligner en halv gulerodskage, i løbet af dagen 🙂

  3. Det ser virkelig lækkert ud :). Rigtig sundt!

    Rigtig fin blog du har 🙂

    Hilsner fra Simone,
    http://simoneslilleunivers.blogspot.com

  4. Simone: Mange tak skal du have. Ja, lidt sundt skal der jo til en gang imellem – så er det bare dejligt, når det også er lækkert samtidigt 🙂

  5. Virkelig en lækker ret – og en god måde at få en masse grøntsager på 🙂

    1. Tak! Og ja, det er nemlig en rigtig snedig måde at få spist lidt mere grønt på 🙂

  6. Newyorkerbyheart

    Jeg har faktisk også overvejet at genudgive opskrifter, men nye billeder. Nu må vi se hvor langt jeg når 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

    1. Nej, jeg har heller ikke fået taget mig sammen til at gøre det med særlig mange af dem. Jeg laver jo sjældent det samme to gange, så indtil videre er det kun de faste gengangere, jeg har fået opdateret 🙂

  7. Marian Neerup Larsen

    broccoli-pesto lyder fantastisk lækkert!

    1. Det er også fantastisk! 🙂 Og jeg tror det vil være endnu bedre i en helt hjemmelavet version, men nogle gange er det de hurtige løsninger, der frister mest 😉

  8. hej, rigtig fin blog og meget inspirerende – kig forbi min hvis du får lyst på Linebiine.blogspot.com og deltag i min give away 😉
    //Linebiine

    1. Mange tak! Jeg hopper lige forbi og kigger 😉

  9. Lækker ret! Super idé. Havde nogle tigerrejer til overs, så de røg i. 🙂

    1. Det lyder som en god variation, Margrethe – godt I kunne lide det 😀

  10. […] nok om det og tilbage til opskriften! Det er egentligt en slags reboot af en gammel opskrift, som jeg fik lyst til at prøve igen. I det store og hele er konceptet det samme, bortset fra at […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *