Peanutbutterpandekager

Lørdag aften fik jeg en overvældende trang til pandekager og havde for en gangs skyld alle de fornødne ingredienser på lager (endnu en grund til at have et godt basislager!) – samt lysten og overskuddet til rent faktisk at lave dem 😉 Jeg huskede, at Tatjana på et tidspunkt havde udgivet en opskrift på peanutbutterpandekager, og som vi jo ved, er peanutbutter mit kryptonit – eller i hvert fald én af dem. Hvad hedder mon kryptonit i flertal? Kryptonitter? Hmm… men aaaanyways, jeg lavede Tatjanas pandekager og de blev fæ-no-me-nale! En mægtigt rar dessert (okay, aftensmad) på en mægtigt rar lørdag aften.

Så uanset hvad du vælger at putte oven på dine pandekager, synes jeg i alle tilfælde, at du skal prøve de her pandekager. De fungerer lige godt til morgenmad eller aftensmad – eller et godt og proteinholdigt mellemmåltid. De mætter mere end man lige forventer, pga. det høje proteinindhold i både æg, hytteost og proteinpulver, så maven bliver faktisk mæt, før hjernen gør – og hvor tit er det, hvis vi skal være ærlige, lige, at dét sker? Og lækre ting, som oven i købet er mættende, kan jeg næsten ikke få nok af. Hvad med jer? 🙂

Peanutbutterpandekager
10-12 stk
Print
Ingredienser
  1. * 6 æg
  2. * 1 dl hytteost
  3. * 1/2 dl piskefløde
  4. * 4 spsk peanutbutter
  5. * 30 g smagsneutralt proteinpulver (kan udelades - tilsæt evt. lidt mere fiberhusk i stedet)
  6. * 1 spsk sukrin+
  7. * 1 spsk fiberHUSK
  8. * 1 tsk bagepulver
Sådan gør du
  1. Blend alle ingredienserne sammen til en jævn dej.
  2. Steg i smør på en middelvarm pande. Der kan ca. være 3 pandekager på en normal størrelse pande ad gangen. Når de får bobler i overfladen, kan de vendes, og bages færdigt på den anden side.
  3. Server fx med peanutbutter, jordbær og sirup efter ønske.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

 

Hvad spiser du oven på dine pandekager?

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


22 comments

  1. Forslag: Hvad med, at jeg flytter ind hos dig og hjælper med at spise al din lækre mad? Så bidrager jeg med at have de nyeste serieafsnit klar til maden! God arbejdsfordeling efter mit hoved 😛

    1. Tja, det ville nu være en endnu bedre arbejdsfordeling, hvis du også tager dig af opvasken efterfølgende så, haha! 😀

  2. Hej Xenia, Hvor lyder det bare lækkert. Elsker peanutbutter og specielt som her:) Mmmm… Vil jeg prøve snarest:)

    1. Tak Tine! Jeg er også helt vild med peanutbutter, så disse røg direkte ind på pandekage-hitlisten! 😀

    1. Mange tak, Erika – de kan absolut anbefales! 😀

  3. Thea Lynggaard

    UHM… dem skal jeg da vist snart lave!!! Og min favorit-topping til pandekager er græsk yoghurt rørt med vanille 🙂 Og næste weekend helt sikkert også nye danske jordbær!!!

    1. Det bliver du helt klart nødt til! 😀
      Uhm, græsk yoghurt med vanille som topping lyder bestemt heller ikke dårligt – eller jordbær for den sags skyld! 😛

  4. For pokker, hvor ser de bare lækre ud, de skal helt klart afprøves. Jeg anbefaler, at du dropper at tage flotte og indbydende billeder, så jeg ikke bliver SÅ fristet, når jeg læser din blog 🙂

    KH. Lene

    1. Haha, tak, Lene, det vil jeg da lige overveje ;P

  5. Super, så fik familien din pandekager som aftensmad (ja, ved godt vi spiser tidlig idag), som tilbehør var der jordbær og vandmelon. Utroligt nok var der ingen sure miner idag 😉 og resterne er booket til børnenes madpakker i morgen. Overvejer en opskrift uden peanut, i lidt større som madpakkewrap. Har du evt en LCHF brødopskrift der ikke smager så meget af mel????

    Og forresten super tak for en altid underholdene og dejlig blog

    1. Uhm, lækker aftensmad! Det kan jeg godt forstå, at børnene tog fint imod 😉 Ja, prøv endelig uden – så minder de ret meget om de brunchpandekager med hytteost, jeg også har en opskrift på, faktisk 🙂 Hvordan synes du at LCHF brød smager af mel? Jeg har ikke bagt så forfærdeligt mange LCHF-brød, men du kan se en samling af alle mine brødopskrifter her – måske er der noget der kan friste? 🙂
      Og tak for rosen – dejligt at du kan bruge det! 😀

      1. Ups, mente nu mandler…..

        Og ps din wokret med nudler lyder ikke så ringe. Væver dog stadig lidt ved det kokos (Er jo typen, der altid har hadet kokos selv på flødeboller) 😉 Men, skal nok komme.

        1. Åh ja, så giver dit spørgsmål pludseligt lidt mere mening 😉
          Og wokrettens kokossmag er nu meeget diskret – det tror jeg snildt, du kan klare! 😀

  6. Uhm, de er gode med sirup på! Og to stks. er en dejlig mættende eftermiddagssnack 🙂

    1. Nemlig! Jeg laver dem også oftest, så jeg har ekstra til mellemmåltider el.lign. 😀

  7. Hey Xenia!
    Har i et stykke tid fulgt med på din blog og mums nogle lækre opskrifter!
    Når men jeg ville egentlig høre om du har prøvet at fryse disse fantastiske pandekager, står med en masse hytteost der skal bruges nemlig 😉

    1. Mange tak for rosen – dejligt at du kan bruge det 😀
      Jeg har ikke prøvet at fryse dem (når altid fint at spise dem, hæhæ), men jeg ville absolut ikke tøve med at gøre det! Så gør du bare det – evt. med noget papir imellem dem, så du nemt kan tage et par stykker op ad gangen 🙂
      Held og lykke med det!

  8. Jeg er MEGET glad for at have opdaget din blog! Jeg elsker peanutbutter og jeg elsker pandekager! Perfekt kombination. De må snarest afprøves 🙂

    1. Mange tak 😀 Det er i hvert fald virkeligt nogle gode pandekager – måske jeg også snart selv skulle lave en omgang igen 🙂

  9. Hej Xenia
    Jeg er total nybegynder men optimist og glæder mig til at komme igang med dine lækre opskrifter. Jeg vil høre om du kunne give mig mulige erstatning for fløden ex. i dine pandekager. Jeg er ikke allergisk, men intolerant over for mælkeprodukter. Kan bruge gedeost uden problemer og laktosefri mælk. Kan jeg evt. bruge et sojaprodukt frem for fløden?
    Tak for alt din inspiration 🙂

    1. Mit bedste bud vil faktisk være at bruge kokosfløde i stedet for. Altså den tykke creme, du har i en dåse kokosmælk, efter den har stået på køl i et par timer – det har en god flødeagtig konsistens og fedtprocent. Jeg er selv meget lidt begejstret for sojaprodukter, men du kan da sikkert også godt bruge en sojafløde (findes det mon?)
      Dejligt at du kan bruge min blog – og held og lykke med det hele!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *