Lørdag aften fik jeg en overvældende trang til pandekager og havde for en gangs skyld alle de fornødne ingredienser på lager (endnu en grund til at have et godt basislager!) – samt lysten og overskuddet til rent faktisk at lave dem 😉 Jeg huskede, at Tatjana på et tidspunkt havde udgivet en opskrift på peanutbutterpandekager, og som vi jo ved, er peanutbutter mit kryptonit – eller i hvert fald én af dem. Hvad hedder mon kryptonit i flertal? Kryptonitter? Hmm… men aaaanyways, jeg lavede Tatjanas pandekager og de blev fæ-no-me-nale! En mægtigt rar dessert (okay, aftensmad) på en mægtigt rar lørdag aften.
Så uanset hvad du vælger at putte oven på dine pandekager, synes jeg i alle tilfælde, at du skal prøve de her pandekager. De fungerer lige godt til morgenmad eller aftensmad – eller et godt og proteinholdigt mellemmåltid. De mætter mere end man lige forventer, pga. det høje proteinindhold i både æg, hytteost og proteinpulver, så maven bliver faktisk mæt, før hjernen gør – og hvor tit er det, hvis vi skal være ærlige, lige, at dét sker? Og lækre ting, som oven i købet er mættende, kan jeg næsten ikke få nok af. Hvad med jer? 🙂
Hvad spiser du oven på dine pandekager?
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Peanutbutterpandekager
Ingredienser
- 6 æg
- 1 dl hytteost
- 1/2 dl piskefløde
- 4 spsk peanutbutter
- 30 g smagsneutralt proteinpulver kan udelades - tilsæt evt. lidt mere fiberhusk i stedet
- 1 spsk sukrin+
- 1 spsk fiberHUSK
- 1 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne sammen til en jævn dej.
- Steg i smør på en middelvarm pande. Der kan ca. være 3 pandekager på en normal størrelse pande ad gangen. Når de får bobler i overfladen, kan de vendes, og bages færdigt på den anden side.
- Server fx med peanutbutter, jordbær og sirup efter ønske.