Pizza med fuldkornsbund, tomatsauce, ost, skinke, ananas og pesto

I søndags havde jeg voldsomt lyst til pizza – og for en gangs skyld havde jeg også lyst til at lave den selv. Jeg manglede dog skinke, så jeg var længe om at overbevise mig selv om at gå ned at købe det. Jeg gjorde det dog – til sidst; cravings er ikke nemme at overkomme 😉

Som så mange andre, har jeg efterhånden prøvet mange forskellige pizzabunde – både af den langtidshævede (læs: mere besværlige, mindre instantly satisfying) slags og af den hurtigere slags. Denne bund, som jeg havde gemt for lang tid siden, er helt sikkert en af mine favoritter indtil videre. Dels er den meget hurtig og fungerer derfor perfekt til de der pludselige cravings, som vi nok alle kender. Fra jeg startede på dejen til jeg spiste gik der nok ikke meget mere end 45 minutter! Og dels er den faktisk ret sund – altså taget i betragtning at det er en pizza, ikke? 😉 To tredjedele af melet er nemlig fuldkornsmel, men resultatet smager ikke “groft”. Den bliver snarere sprød og lækker. Helt sikkert en keeper!

         

Jeg lavede den med mit yndlingspizzafyld. Men I kan naturligvis bruge lige hvad I har lyst til eller bedst kan lide. Jeg havde desuden en rest langtidssimret tomatsauce i fryseren fra da jeg lavede kødboller i tomatsauce for en måneds tid siden. Det havde helt sikkert en stor betydning for smagen, men hvis I ikke lige har en rest tomatsauce i fryseren (hvor ofte har man i virkeligheden det?!) kan I sagtens bruge en anden slags. Bunden er stadig god 🙂 En hurtigere pizzasauce, som jeg nogle gange laver, er at blende en dåse hakkede tomater med et fed hvidløg, lidt salt, lidt sukker og evt. noget oregano eller basilikum. Hvis man har tid kan man lade det simre lidt – evt. mens dejen alligevel æltes og hæver.

Opskriften er til to pizzabunde, men hvis man ikke vil have rester (findes den slags mennesker?) kan man sagtens fryse den ene halvdel ned til en endnu hurtigere pizzabund næste gang. Det er forresten nødvendigt med en røremaskine til denne dej – jeg tror ikke man kan gøre ved håndkraft, desværre.

 

Pizza med fuldkornsbund, tomatsauce, ost, skinke, ananas og pesto

2 pizzaer

Bund:

* 2 1/2 dl varmt vand

* 1 tsk salt

* 1 spsk sukker

* 3 spsk olivenolie

* 2 1/2 dl hvedemel eller pizzamel

* 5 dl groft mel, fx fuldkornsdurum

* 1 pose tørgær (7 g)

* evt. tørret basilikum eller oregano og hakket hvidløg

 

Fyld:

* 2-3 dl tomatsauce

* 1 pk skinkestrimler

* 100-150 g revet ost

* 4 ananasringe i mindre tern

* 1/2 glas pesto

 

Bland alle ingredienser til dejen og sæt dejkrogen på røremaskinen. Lad maskinen ælte dejen i 10 minutter. Først ser det for tørt ud, så for vådt, men til sidst samler det sig til en fin dej. Det lover jeg 🙂

Forvarm ovnen til 225º varmluft med to bageplader i ovnen, så de kan blive godt varme.

Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 10 minutter. Forbered imens fyldet, hvis der er noget der kræver tilberedning eller andet.

Del dejen i to kugler og rul dem ud til tynde pizzabunde på bagepapir. Fordel først tomatsauce, derefter skinke efterfulgt af ost, ananastern og pesto på dejen. 

Overfør bundene til de varme bageplader ved hjælp af bagepapiret og bag i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og osten bobler.

 

Hvad er dit yndlingspizzatopping?

 

8 comments

  1. Ja hvem kan ikke lide rester? Jeg ELSKER rester og især pizza..
    Vi laver altid en kæmpe portion og smider i fryseren.
    Din pizza ser virkelig god ud!
    Ang. yndlingstopping, så har jeg to jeg veksler imellem.
    Den ene er helt plain; tomatsauce, rødløg, evt. champignon i skiver eller rød peber og så ost. Når den kommer ud af ovnen får vi tørret skinke og pesto på.. Mums!
    Den anden er med oksekød, rødløg, pepperoni/chorizo, champignon, gorgonzola og alm. ost.. De ligger ret langt fra hinanden, både smagsmæssigt og ang. mængde fyld. Men de er skønne!

    Kærligst Lea

    1. Jeg har faktisk aldrig prøvet at fryse færdig pizza ned – men det bliver måske fint eller hvad?
      Jeg kan godt lide ideen med at putte tørret skinke på, når først den har været i ovnen – det er ikke noget, jeg selv har prøvet, men jeg kan forestille mig, at det giver gode konsistensforskelle 🙂

      1. Hej igen 🙂

        Jeg synes det er rigtig godt at fryse ned. Jeg varmer det i enten ovn eller mikroovn når det skal spises. Ja hvis man godt kan lide kold pizza, så smager det også glimrende bare det er optøet.
        Jeg synes det er skønt at have i fryseren, til de aftener hvor jeg enten kommer sent hjem fra arbejde eller træning…
        Og prøv med tørret skinke bagefter 🙂 Det er skønt med pesto 🙂

        1. Jeg kan officielt godt lide kold pizza, men generelt er jeg bare mere glad for varm mad 😉 Men god ide at fryse det ned – det havde jeg som sagt aldrig tænkt på, men det må jeg lige gøre næste gang, hvis jeg ikke kan nå at spise det hele – ikke at det plejer at være et problem 😉

  2. Mmmm, pizza., Savle savle. Hvorfor er det altid at jeg klikker rundt på madblogs når jeg er sulten. Men det ser godt ud Xenia!

    1. Ha, det kender jeg godt! Jeg prøver bevidst kun at læse blogs, når jeg lige har spist – eller når jeg er sulten og ikke ved, hvad jeg gider at spise 😉

  3. Den der pizza-craving kender jeg alt for godt (:
    Selvom jeg går ret meget op i at spise sundt, har jeg aldrig lavet pizza med fuldkornsbund af frygt for at ødelægge hele pizza-konceptet… Men det lyder på sig, som om det går udmærket an, så det skal måske prøves af (:
    Du har lige givet mig utroligt meget lyst til pizza – hej pizza-craving. Det findes der jo heldigvis midler for (:
    Kh Luise

    http://sesamsesam.com/

    1. Fuldkornsbunden bliver selvfølgelig lidt mere bastant end en blød og meget elastisk hvededej, men så længe man ikke forventer en meget blød bund er det fint. Personligt foretrækker jeg alligevel en sprød pizzabund, så det er jo fint 😉 Med fuldkornsbund er det i hvert fald under alle omstændigheder lidt mere “acceptabelt” at få det lidt oftere 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *