Quinoa med broccoli, karry og mandler

Dette er endnu en af de opskrifter, som jeg har lavet flere gange og sjældent ændrer særligt meget på, fordi den er så god, som den er. Opskriften er fra Tøsekogebogen, og den største ændring jeg har foretaget i forhold til originalopskriften er at jeg tilsætter betydeligt mere hvidløg og ingefær samt lidt bouillon til quinoaen. Det får en meget mere afrundet smag. Hver gang jeg spiser quinoa, undrer jeg mig over at jeg ikke spiser det oftere – det smager, efter min mening, meget bedre end fx bulgur og couscous og så er det jo også radikalt sundere. Fx har det samme proteinsammensætning som kød og en god mængde af det, så i denne ret kommer proteinindholdet op på hele 21 %, hvilket gør det til en genial vegetarret. Min entusiasme er vist tydelig, så hvis der sidder nogen derude, der ikke har prøvet quinoa, vil jeg på det kraftigste anbefale jer at lave denne ret!

Det er desuden en ret som smager godt både kold og varm. Og som nogen af jer måske husker at have læst før, er jeg generelt ikke så meget til kolde rester, så det alene er jo noget af en bedrift 😉

Udskriv
Quinoa med broccoli, karry og mandler
Ingredienser
  • 2 dl quinoa 140 g
  • 3,5 dl vand
  • 1 tsk herbamare urtebouillon eller ½ bouillonterning
  • 30 g mandler
  • 1 broccoli
  • 2 fed hvidløg
  • et stykke frisk ingefær ca. på størrelse med en tommelfinger 10 g skrællet vægt
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk olie
  • 1 dl vand
  • 1,5 tsk salt
  • 1/2 citron saften herfra
Sådan gør du
  1. Skyl quinoaen i koldt vand. Bring det herefter i kog sammen med vand og bouillon. Lad koge i 10 minutter, sluk herefter for varmen og lad det trække i min. 10 minutter. Herefter burde al væsken være trukket ind og man kan se små ringe på frøene.
  2. Hak mandlerne groft og rist dem gyldne på en tør pande. Sæt til side.
  3. Skær bunden af broccoli og skræl evt. stokken. Skær herefter blomsten i små buketter og stokken i tern. Hak hvidløg og ingefær fint.
  4. Opvarm olien på en pande eller i en wok. Tilsæt hvidløg, ingefær og karry og lad svitse et minuts tid. Herefter tilsættes broccoli, der vendes rundt og vand og salt hældes over. Lad simre i 5-8 minutter til broccolien er tilpas mør og væsken er fordampet.
  5. Vend den færdigkogte quinoa i, smag til med citronsaft og pynt med de gyldne mandler.

2 comments

  1. Har afprøvet opskriften, dog med lidt justeringer, men det er virkelig lækkert!

    1. Skønt at du kunne lide det! Men det er altså virkelig også en af mine livretter, og en af de få retter, som jeg har lavet over en håndfuld gange 😀
      Hvis du blogger om det, kan du jo lige sende linket, så jeg kan se hvad du skriver om det 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *