Rødkål uden sukker

Hjemmelavet rødkål uden sukker

I dag får I en hurtig opskrift på en omgang hjemmelavet rødkål. Den er faktisk helt tilbage fra Mortens Aften, men det gør jo ikke opskriften mindre god. Jeg har med vilje bare lige holdt lidt tilbage på den, indtil vi kom lidt tættere på julen. Og det er vi jo nu 🙂

Sidste år lavede jeg hjemmelavet rødkål for første gang – og jeg var meget begejstret. Jeg har egentligt ikke som sådan haft noget imod købeversionen, men jeg er jo af den opfattelse, at alt, der nogenlunde nemt kan laves fra bunden af hjemme, skal laves fra bunden af hjemme 😉 Og det er helt sikkert tilfældet med rødkål. Den sidste år var krydret med diverse lækre julekrydderier. Den her er mere enkel og – måske – mere klassisk. Bortset lige fra det faktum, at der ikke er sukker i, hvilket er perfekt, hvis man gerne vil spare bare lidt på sukkeret her i den søde juletid 😀

Hjemmelavet rødkål uden sukker
Udskriv
Hjemmelavet rødkål uden sukker

Opskrift efter Grydeskeen

Antal: 12 personer
Ingredienser
  • 1/2 stort rødkål
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl sukkerfri frugtsaft jeg brugte sukkerfri Ribena
  • 1 dl sukrin+
  • 1-2 spsk salt smag dig frem
Sådan gør du
  1. Snit rødkålen mellemfint, gerne på en foodprocessor hvis du har.
  2. Bring kålen i kog i en stor gryde sammen med eddike, saft og sukrin.
  3. Lad simre under låg i omkring en time til kålen er tilpas mør. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis den er ved at koge tør.
  4. Smag til med salt.
  5. Rødkålen har ikke super lang holdbarhed blot på køl, men rester kan sagtens fryses til en anden god gang.
Hjemmelavet rødkål uden sukker - i gryde

2 comments

  1. Hej Xenia,
    Er frugtsaften blandet op eller er det ren koncentrat? 🙂
    Vh Stine

    1. Det er bare den rene saft 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *