Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

KATEGORI: Frokost, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Tilbehør INGREDIENSER: , , ,

Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

 

Så fik jeg langt om længe taget mig sammen til at blogge om min aftensmad fra i mandags. Tingene går ikke just hurtigt her lige for tiden – men i det mindste har jeg p.t. påskeferien at bebrejde Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt Jeg ved godt, at der er mennesker, som er seje til at få en hel masse ordnet i ferierne, men sådan er jeg absolut ikke! Hvis jeg snart får taget mig sammen til at lave den eksamensopgave (dog frivillig), som jeg kan aflevere på torsdag, tror jeg næsten det er et mirakel. Nogle gode motivationstips?

Men anyway, som jeg også skrev her, var en af mine første tanker, da jeg fik en prøve på hytteosten med peberfrugt, at man skulle lave en ret, hvor peberfrugten blev understreget af frisk peberfrugt. Jeg kom hurtigt til at tænke på, at jeg ville lave en kartoffelsalat. Det viste sig faktisk også, at Arla allerede har en sådan opskrift på deres hjemmeside, så det var nok ikke en helt dårlig ide Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

Jeg havde besluttet, at jeg ville have en eller form for kylling til, og da Netto så havde en bakke kyllingelår på tilbud, var det helt perfekt. Hvis jeg lavede hele bakken ville jeg have kylling og kartoffelsalat til aftensmad to dage og et par kyllingelår til min madpakke onsdag – perfekt planlægning Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt I sidste øjeblik besluttede jeg mig for ikke bare at lave kyllingelårene “som normalt”, men at prøve denne opskrift, jeg fandt for lang tid siden – sjovt nok stammer den opskrift også oprindeligt fra Arla Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

Den eneste ulempe ved de kyllingelår er, at de skal ligge i køleskabet et døgn inden. Men med lidt hurtig omrokering på min madplan, var det intet problem. Og resultatet var helt klart det værd! Kender I det hvor kyllingelår normalt ofte ku rigtigt smager af noget på skindet, og kødet er sådan lidt bla i smagen? Det er overhovedet ikke tilfældet her! Faktisk tror jeg at jeg fremover altid vil lave kyllingelår på denne måde – men pas på ikke at lade dem ligge for længe. De kan hurtigt blive for salte. Jeg undlod desuden at “koge dem i smør”, som opskriften siger at man skal og i stedet bagte jeg dem bare i ovnen hele tiden. Det virkede altså lidt nemmere (og sundere Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt )

 

Saltede kyllingelår

8 stk.

* 8 kyllingelår

* 2 spsk groft salt

* 1/2 tsk sukker

* lidt olivenolie til stegning

 

Læg kyllingelårene i en pose og masser salt og sukker ind i dem. Lad trække i køleskabet i et døgn.

Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

Tænd ovnen på 220º varmluft. Fordel kyllingelårene på en bradepande med bagepapir og dryp lidt olivenolie hen over. Du kan også hælde lagen ud af posen og hælde olivenolien deri for at få det godt fordelt. 

Steg i først ca. 20-25 minutter på den ene side, vend og steg yderligere 15-20 på den anden side, til de er gyldne og gennemstegte.

Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

Spis varme til aftensmad eller gem til madpakke og spis med rugbrød med smør.

Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

 

Kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

2 (forholdsvis store) portioner

* 500 g små kartofler

* 1 bøtte hytteost med peberfrugt (250 g)

* 1 rød peberfrugt

* salt

 

Kog kartoflerne og lad dem køle helt af.

Skær peberfrugten i fine tern og kartoflerne i lidt større tern. Bland med hytteost og smag til med salt. Server.

Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

Bemærk at hvis retter med hytteost står, kan noget af væden godt trække lidt ud – bare rør det rundt og så er det som nyt igen Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

 

Indlægget kan indeholde affiliatelinks.


Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugtSaltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugtSaltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugtSaltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugtSaltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt
3 kommentarer til “Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt
  1. anna siger:

    hej xenia
    jeg er helt pjattet med din blog, og finder den meget inspirerende.
    -jeg har en blog, (eller jeg har faktisk to) der hedder brug dine rester, jeg synes det er en kæmpe udfordring at få brugt kedelige rester, og det ved jeg det også er for mange andre. derfor har jeg startet denne blog, for at hjælpe mig selv og andre. jeg har gået lidt med tanken om at få lidt gæste bloggere, så i har mulighed for at komme med jeres gode fif, eller lækre opskrifter på god reste mad.
    hvis du har lyst til at blive gæste blogger hos mig så smid mig da lige en mail :)
    adevriel@gmail.com

    http://madrester.blogspot.com/

    • Xenia siger:

      Hej Anna
      Mange tak for din søde kommentar! Det varmer altid med den slags :)
      Jeg er enig i, at det kan være udfordrende at få brugt rester op og undgå at smide mad ud – egentlig synes jeg for det meste, at jeg selv klarer det meget godt, men jeg ved ikke om jeg ligefrem har nok tips til at skrive et indlæg om det ;) Måske jeg lige kan overveje det lidt og så kan jeg jo altid smide dig en mail, hvis jeg får en god ide :)

  2. Anna siger:

    Okay det helt i orden :) det behøver jo ikke være noget langt og vildt.. Det kan blot være aftensmaden der er blevet forvandlet, eller et andet godt tip

4 Pings/Trackbacks for "Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt"
  1. […] aftensmadsrester – det er jo vitterligt den bedste madpakke, der findes! Her er det saltede kyllingelår + bagt blomkål og peberfrugt med feta. Lækkert! Forresten, jeg ved ikke om 4 kyllingelår er […]

  2. […] forbereder jeg madpakker til ugen om søndagen. I søndags var jeg sej, så jeg lavede en bunke kyllingelår og snittede en ordentlig omgang kål. Så skal jeg bare pakke kyllingen (jeg piller hurtigt kødet […]

  3. […] salt, sødning og evt. noget ekstra krydderi natten over – gerne op til et døgn. Siden jeg første gang prøvede at lave det på den måde, har jeg ikke én eneste gang undladt det – og jeg er […]

  4. […] det meste, men det må nu gerne passe sammen – og gøre mig mæt! Jeg endte på de gode saltede kyllingelår, som er og bliver min yndlingsmåde at lave kyllingelår på. Det gør kødet supermørt og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>



Hej!
Jeg hedder Xenia,
og det her er min blog.

Hjemme hos Xenia er en LCHF-blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags.

Velkommen til og velbekomme!
Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Samarbejde m.m.

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(4) (31) (2) (16) (5) (2) (6) (2) (4) (19) (37) (4) (34) (49) (2) (18) (9) (36) (2) (49) (2) (5) (31) (7) (11) (7) (3) (2) (3) (2) (5) (8) (2) (16) (14) (2) (2) (11) (40) (4) (7) (5) (2) (49) (67) (35) (11) (50) (6) (2) (20) (8) (3) (9) (7) (4) (26) (29) (9) (11) (24) (16) (2) (4) (36) (8) (4) (5) (3) (3) (4) (3) (2) (2) (10) (13) (9) (19) (28) (2) (4) (59) (2) (9) (12) (18) (6) (2) (22) (15) (12) (2) (11) (2) (2) (2) (68) (3) (5) (6) (145) (2) (9) (6) (13) (20) (9) (8) (28) (2) (2) (12) (2) (2) (2) (15) (2) (14) (2) (3) (7) (30) (2) (7) (22) (5) (29) (3) (4) (2) (9) (2) (3) (13) (12) (3) (35) (34) (42) (3) (95) (4) (3) (16) (11) (22) (6) (2) (36) (8) (4) (49) (9) (83) (13) (3) (3) (14) (15) (3) (13) (2) (16) (63) (6) (2) (4) (5) (29) (3) (4) (5) (15) (2) (6) (3) (34) (7) (8) (3) (2) (8) (2) (2) (8) (2) (29) (18) (4) (45) (6) (2) (14) (5) (2) (40) (24) (5) (10) (15) (27) (7) (27) (16) (12) (102) (6) (4) (2) (5) (8) (3) (7) (2) (3) (3) (2) (6) (2) (26) (3) (3) (12) (8) (5) (2) (6) (8) (2) (5) (5) (2) (5) (8) (7) (2) (8) (8) (27) (2) (5) (3) (4) (5) (32) (5) (10) (10) (18) (5) (4) (175) (51) (21) (4) (3) (8) (23) (26) (42) (11) (31) (2) (2) (7) (67) (2) (58) (44) (2) (14) (2) (2) (2) (2) (6) (5) (2) (2) (3) (3) (3) (14) (2) (62) (6) (28) (3) (6) (6) (2) (5) (3) (3) (5) (2) (57) (43) (7) (2) (14) (3) (2) (24) (2) (3) (20) (167) (3) (15) (3) (8) (26) (3)