Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg

Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg - servering

I sidste uge fandt jeg en fin pose rosenkål i Føtex, som straks røg med hjem. Faktisk er jeg ret vild med rosenkål, selv om det måske er en grøntsag, som mange associerer lidt med kogt prut – eller noget i den dur 😉 Men hvis de små kål bliver tilberedt rigtigt, nænsomt og ikke for længe, er det virkelig en himmerigsmundfuld! Synes jeg 😀

Jeg blev inspireret til denne ret af denne opskrift på Perry’s Plate – som desuden er en blog, som ofte laver kornfri opskrifter, til dem der er interesserede i det. Den vigtigste smagsgiver her var dog en speciel amerikansk sennep med bl.a. abrikos og ingefær, som jeg jo – af gode grunde – ikke lige kunne få fat på. Så derfor valgte jeg bare at stykke lidt sammen selv. Og det blev, hvis jeg selv skal sige det, ganske fabelagtigt.

Opskriften rækker til to portioner med to spejlæg pr. person –  eller én person i to dage (i så fald laves spejlæggene friske på andendagen). Jeg spiste en lillesmule kylling ved siden af, fordi jeg af en eller anden grund er dødsensangst for ikke at blive mæt nok. Det kan dog nok sagtens udelades, hvis man ikke gider bøvle med det.

 

Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg

2 portioner

 

* 500 g rosenkål

* 1 spsk + 1 tsk smør

* salt

* 1 fed hvidløg

* 1 lille tsk dijonsennep

* 1-2 spsk æblecidereddike

* evt. en håndfuld hakkede mandler

 

* 4 æg

* lidt fedtstof til at stege æggene i

 

Skær de tørre ender af rosenkålene og halver dem.

Smelt 1 spsk smør på en pande og steg alle rosenkålene herpå. Læg dem så vidt muligt i ét lag med skærefladen nedad.

Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg - rosenkål på pande

Lad dem svitse i et par minutter og vend herefter rundt, når de er blevet gyldne. Tilsæt salt, hakket hvidløg, sennep og eddike og lad væsken fordampe. Svits kålene videre, indtil de er møre.

Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg - med smag

Steg imens æggene på en separat pande.

Når rosenkålene er møre, smeltes den sidste klat smør på panden, der røres rundt og serveres. Drys evt. kålene med lidt hakkede nødder. 

Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg - runny egg
 

6 comments

  1. Jeg husker kun rosenkål som Det Værste Mine Forældre Kunne Servere, men de ser nu ret nuttede ud, og når du nu taler så godt for dem, kunne det være de skulle have en chance til 🙂

    1. Ja, jeg tror mange har dårlig erfaring med rosenkål desværre. Men prøv det! Jeg er helt vild med dem nu! 😀
      Du kan også prøve denne opskrift – den er også en vinder 🙂

  2. Sidder helt og savler. Ser jo simpelt ud, men jeg er helt fascineret af retten alligevel. Og dig – og din kogt-prut-kommentar, som er lidt tosset 😉 hahah..
    Og tro mig, jeg kender virkelig godt den værste angst, som du omtaler, angsten for ikke at blive mæt! Det er jo en tanke, man ikke ville kunne bære!

    Hav en god torsdag!

    1. Jeg synes faktisk ofte, at de bedste retter er de simple. Det er som om, at råvarerne får lov til at træde mere frem på den måde 🙂
      Hæhæ, jeg synes bare tit man har hørt/læst kål sammenlignet med prut 😉
      Ja! Det er virkelig dumt, for hvor stor er sandsynligheden liiige for at vi nogensinde kommer til at sulte? 😛

  3. Xenia, denne ret er fantastisk!! Har lige lavet det til frokost, det tog 5 min!! Tak for et nyt indtryk af rosenkål:)

    1. Herligt at høre! Rosenkål er faktisk ret fantastiske, så længe man undlader at skamkoge dem – har du også prøvet dem ristede i ovn – evt. med bacon som her? Det kan også varmt anbefales! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *