Scoresalat med blomkål

Er du da vimmer, hvor var dette en lækker ret! Kender I det med at man har en opskrift liggende med bogmærke længe, fordi man aldrig rigtigt får taget sig sammen til at lave den? Sådan havde jeg det med denne opskrift fra “Suveræne Succeser”, men det var da vist en fejl, for jeg har allerede lyst til at lave retten igen, så lækker var den. Jeg tilføjede blomkål og udelod oliven. Derudover brugte jeg lidt mindre olie – og det kan man sagtens. Forresten havde jeg ikke noget oregano, så dér brugte jeg timian i stedet – bare brug hvad du har. Jeg spiste det som en selvstændig, vegetarisk ret, men man kan også sagtens bruge det som tilbehør.

Udskriv
Scoresalat med blomkål
2-3 pers. som selvstændig ret/4-6 pers. som tilbehør

Adapted from "Suveræne Succeser"

Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 citron saften herfra
  • 2 tsk tørret timian
  • salt og peber
  • 3 g peberfrugter blandet rød, gul, orange
  • 1 lille blomkål 300-400 g
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 100 g feta
  • evt. frisk persille
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 230º varmluft.
  2. Kartoflerne skrælles ikke. Halver dem og skær dem i smalle både på den lange led. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir og vend med olie, citronsaft, salt, peber og timian.
  3. Ordn peberfrugterne, og skær dem i brede strimler. Bræk blomkålen i små buketter. Hak hvidløgene fint. Læg grøntsagerne på en anden bradepande - også beklædt med bagepapir - og vend med olivenolie, hvidløg, salt og peber.
  4. Bag kartofler og peberfrugter i den varme ovn i ca. 25 minutter.
  5. Når de er færdigbagt, blandes de forsigtigt i et fad. Fetaen smuldres over og der drysses evt. med hakket persille.

7 comments

  1. Hvor ser det bare lækkert ud!

    Jeg kender ikke det med bogmærkerne – men jeg gad godt have den samme passion, som du har for madlavning 🙂

  2. Jeg elsker den salat/kartoffrelting. Det er en klassiker vi ofte laver ude hos min mor, og synes det er helt fantastisk med det salte feta til 🙂

    /Lise

  3. Uhmm, er vild med at der er blomkål i 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  4. Jenny, tak skal du have. Hæ, jeg har skam bogmærker ved mange ting. Også mange forskellige ting, jeg skal have hæklet – kender du så det? 😉

    Lise, ja den er nemlig rigtigt lækker – en perfekt sammensætning. Du skal næsten unde dig selv at prøve at lave den med blomkål næste gang – nu har jeg jo ikke smagt det uden, men flere grøntsager kan da kun være godt ;D

    Birthe, ja bagt blomkål er virkeligt fantastisk. Det smager tusind gange bedre end kogt blomkål, efter min mening!

  5. Lækker inspiration, Xenia!

    Jeg har købt ind og går i gang med retten nu her – også bare som hovedret 🙂

  6. Christine, tak skal du have. Og godt du kunne bruge det – jeg håber du kunne lide det. Jeg er i hvert fald vild med det 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *