Spaghetti med broccoli, chili og ost

Jeg har nu lavet denne opskrift fra Arla tre gange eller deromkring, så jeg kan med sikkerhed sige, at det er en keeper. Jeg har stort set ikke ændre noget i forhold til opskriften udover lidt i forhold til mængderne (mere ost, anyone?). Jeg bruger ét helt broccoli til 2 personer frem for til 4, som opskriften oprindeligt angiver. Og bedømmelsen? Det er virkelig lækkert. Næsten overraskende lækkert, fordi det jo er så simpelt, men nogle gange er less virkeligt more. Jeg synes ikke det bliver særligt stærkt med den hele chili, så længe man fjerner kernerne, men hvis man virkelig er sart over for stærke ting, skal man nok nøjes med en halv.

Den ost jeg foretrækker at bruge fås i Føtex – og sikkert også andre steder. Mærket hedder Falengreen og blandingen består af gouda, emmentaler og cheddar og det bliver vældig godt. Men man kan jo bruge lige hvad man lyster – fx vil nogle stærkere oste nok være godt, hvis man er meget glad for ost. Personligt foretrækker jeg de milde oste, som giver den cremede ostesmag uden at være alt for stærkt, men som alt andet er det jo en smagssag 😉

Spaghetti med broccoli, chili og ost
2 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 150 g fuldkornsspaghetti
  2. * 25 g smør
  3. * 1 stor rød chili
  4. * 2 fed hvidløg
  5. * 1 broccoli
  6. * 1 tsk salt
  7. * 100 g pasta- og gratineringsost
Sådan gør du
  1. Bring letsaltet vand i kog og kog spaghettien heri i 8-10 minutter til den er al dente. Tag 3 dl af kogevandet fra og dræn pastaen.
  2. Fjern kerner og frøstole fra chilien og hak fint. Hak også hvidløg fint. Broccolien skæres i små buketter - stokken i tern.
  3. Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande eller wok (en alm. pande kan også bruges). Svits hvidløg og chili kort heri og tilsæt så broccoli og svits yderligere et minuts tid. Tilsæt salt og de 3 dl kogevand fra pastaen og damp uden låg i ca. 3 minutter eller til broccolien er tilpas mør men stadig sprød.
  4. Vend broccolien sammen med væden, ost og resten af smørret i den kogte og drænede spaghetti. Rør energisk indtil det hele samler sig til en lækker cremet sauce.
  5. Server evt. med lidt ekstra ost som pynt.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

7 comments

  1. Det ser virkelig lækkert ud. Kunne godt overveje at lave den ret en dag hvor min cravings efter pasta ikke kan holdes nede 😀

    1. Det er også en af mine yndlingspastaretter! Faktisk spiser jeg faktisk ikke pasta så forfærdeligt tit, men der er altid lige nogle retter, hvor man ikke kan undvære det, synes jeg 🙂

  2. Efter at James Price lovpriser Pasta/Broccoli/chill i “Krise med Price ca. 12:30”, gik jeg på nettet og fandt denne..!

    – Den BEDSTE pasta-ret jeg har fået i LANG… tid (måske er det smøret?)   …jeg skal huske at købe et broccoli

    1. Fedt at du kom her af den vej! Det er nemlig en super god pastaret – og ja, jeg er sikker på at smørret har en stor del af æren 😉 

  3. Tror du resultatet vil blive lige så godt med frossen broccoli? 🙂

    1. Hmm, jeg tænker, at frossen broccoli indeholder en del mere væske, så i så fald ville jeg spare på det vand, du tilsætter. Men derudover er det da et forsøg værd! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *