Spinatlasagne med tre slags ost

 

Jeg tror, jeg har fundet min nye yndlingslasagne! Kender I de retter, hvor alt bare går, som det skal, mens man laver det, og selve slutresultatet er så lækkert, at man har lyst til at spise hele fadet på én gang? Sådan er denne lasagne. Smagen er helt fantastisk, synes jeg. Det minder om en blanding af spinattærte og en virkelig lækker og ostet lasagne – den kombi, kan man da ikke sige nej til, kan man?

Hvis man er ude efter en fedtfattig lasagne, er det ikke denne her, man skal lave, da der er en del ost i. Til gengæld er bechamelsaucen lavet som en jævning frem for at være opbagt på smør og mel, så det hjælper da lidt på det. Jeg var ret vild med, at der var både hytteost og æg i, som begge hiver proteinmængden meget op. Det kan, for nogle, tit være et problem at blive mæt nok, hvis man spiser vegetarisk, og her hjælper hytteost og æg gevaldigt.

 

 

Alt i alt, er det helt sikkert en ret, jeg kommer til at lave ofte, kan jeg mærke. Den er nem, let, sund og lækker. Selvom lasagner nogle gange virker lidt omstændige, er denne overhovedet ikke slem. Jeg lavede den onsdag aften, da jeg kom hjem fra træning kl. halv otte. Det passede fint med, at jeg lige kunne forberede fyldet og lægge lasagnen sammen, og at den så kunne stå i ovnen, mens jeg tog mig et bad 🙂 Helt perfekt!

Jeg skelede til Louis opskrift her, men endte med at skære lidt ned på i hvert fald osten, og lavede også et par enkle andre smårettelser.

 

 

Spinatlasagne med tre slags ost

3-4 portioner

 

Spinatfyld:

* 1 spsk olie

* 1 løg

* 2-3 fed hvidløg

* 450 g frossen spinat

* 1 bouillonterning

* 250 g hytteost

* 100 g revet ost

* 2 æg

* 1 tsk salt

 

Bechamelsauce:

* 6 dl mælk (jeg brugte mini)

* 3 spsk majsstivelse

* 30 g revet parmesan

* 1 tsk salt

Samling:

* 8-12 fuldkornslasagneplader (afhængigt af størrelsen på fadet)

* 30-50 g revet ost til toppen

 

Forvarm ovnen til 200º varmluft.

Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olien i en sauterpande eller gryde og sauter løgene heri i et minuts tid. Tilsæt herefter den frosne spinat sammen med bouillonterningen, læg låg på og lad spinaten tø under låg. Når det er helt optøet, tages låget af, og der slukkes for varmen. Lad spinat- og løgblandingen køle lidt af, mens du laver bechamelsaucen.

Opvarm 5 dl mælk i en gryde over medium varme. Pisk konstant, så det ikke brænder på. Opløs majsstivelsen i den sidste deciliter mælk og rør i gryden (det er vigtigt at majsstivelsen opløses i en lille mængde væske, ellers klumper det). Når det begynder at tykne, røres parmesanen i, og saucen simrer (det må ikke storkoge) i et par minutter, indtil det har den ønskede konsistens. Smag til med salt.

Rør hytteost, revet ost, æg og salt i løg- og spinatblandingen.

I et fad (jeg brugte et på ca. 30×30 cm) samler du nu lasagnen. Fordel først halvdelen af spinat- og løgblandingen efterfulgt af et lag lasagneplader. Hæld halvdelen af bechamelsaucen over og gentag med resten af spinatfyldet, et lag lasagneplader og det sidste bechamelsauce. Fordel revet ost ovenpå og sæt i ovnen.

Bag lasagnen i ca. 35-40 minutter, til overfladen er gylden, osten bobler og en kniv går let igennem lasagnepladerne.

Lad lasagnen hvile i 10 minutter, mens du forbereder dit tilbehør. Gør det! Lasagnen – ja faktisk alle lasagner – vinder virkeligt på at få lov til at hvile lidt efter bagning inden servering. Jeg rev et par gulerødder til og skar nogle tomater i tern, hvilket passede rigtigt godt til, men en salat af en art vil også fungere fint. 

 

 

3 comments

  1. Benedikte Bindslev

    Tak for skøn lasagne. Min mand synes ikke altid at vegetarisk mad er værd at spise, men han har flere gange sagt at det skal vi ha’ igen.

    1. Hvor er det dejligt at høre, Benedikte! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *