Sursød nudelsalat med limemarinerede rejer

Det er jo ikke ligefrem nogen hemmelighed, at jeg ikke får blogget megameget for tiden. Af den grund er det nok snart halvanden uge siden jeg lavede denne ret :O Ups. Men til gengæld har jeg i mellemtiden overstået én af tre eksaminer, før jeg får min bachelor. Det er da også en bedrift 😉

Men anyway. Opskriften stammer fra Arla, og var virkeligt et hit. Umiddelbart syntes jeg det lød lidt spøjst, at der skulle feta (nej, undskyld mig: hvid ost) i, men det passede faktisk overraskende godt dertil. Men det kan selvfølgelig også udelades, hvis I ikke tror på mig 🙂 Jeg valgte desuden at udelade agurk og til gengæld tilsætte mere asparges og gulerod. Men det kan I jo gøre, som I synes.

Hvis I kan få fat på rå tigerrejer, vil det helt sikkert også blive godt. Jeg brugte bare de store (allerede kogte) rejer fra Netto, og det fungerede også fint.

Sursød nudelsalat med limemarinerede rejer
2 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 200 g rejer
  2. * 1 spsk limesaft
  3. * hvidløgspeber
  4. * salt
  5. * 1 lille klat smør til stegning

  6. * 130 g fuldkornsnudler
  7. * 1 bundt grønne asparges
  8. * ca. 200 g gulerod
  9. * 1 1/2 spsk mangochutney
  10. * 1 1/2 spsk soja

  11. * 1 spsk sesamfrø
  12. * 100 g feta/hvid ost
Sådan gør du
  1. Vend rejerne med limesaft, hvidløgspeber og salt og lad dem marinere i køleskabet i mindst 15 minutter.
  2. Forbered imens resten.
  3. Rist sesamfrøene på en tør pande. Kog nudlerne i rigeligt letsaltet vand efter anvisningerne på pakken. Når de er færdigkogte, drænes vandet fra dem og de skylles med koldt vand.
  4. Knæk de træede ender af aspargesene, og skær dem i kvarte på langs. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stænger.
  5. Bland mangochutney og soja. Bland nudler med gulerod, asparges og dressing.
  6. Smelt smørret på en pande og svits rejerne herpå sammen med marinaden, indtil alt væsken er fordampet.
  7. Pynt nudelsalaten med sesamfrø og feta. Server med rejerne.
Opskrift fra/inspireret af Arla
Adapted from Arla
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

2 comments

  1. Nam nam nam, hvor ser det bare helt vildt lækkert ud.
    Det har da lige inspireret mig til, hvad jeg skal bruge noget af mit perlespelt til! 😀

    1. Dejligt at høre. Ja, jeg er sikker på, at det blev godt med perlespelt også 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *